Selasa, Februari 28, 2012

Shopping dan baby Rayqal

Ini cerita weekend kami anak beranak..... Eh, ayat adelah familiar bloggers tu.. Ahakss...

Ni masa saturday.. Pagu2 dah kena kejut dengan Mama.. Bising dia sebab aku still tido lagi walaupun dah pukul 9.30 pagi! Muahahahaha.. Iyelah noks, last weekend aku tak cukup rest sebab kerja.. So ni baru nak bangun lambat okay.... Bagi canle...

Mama ajak gi breakfast kat tempat biasa, so aku pun bangun laju2 terus mandi ala kadar terus gi breakfast... Ariq ya Tuhaaaaaaaannn... Dia gi lari sana sini sampai ke jalan besar pun dia lari... Aku rasa bibik tu kalau kat belakang aku, mmg dah babap2 dah si Ariq tu kot... Huhuhu.. Kedidi mcm tak pernah keluar rumah!

Pas tu kami gi beli lauk basah kat tempat biasa... Ikan tenggiri seekor, ikan parang setengah ekor, bayam merah, kangkung, brokoli dan tempe si bibik tak sampai RM50! Hehehe.. Murah kan????

Tu sebab aku suka shopping lauk basah kat Pantai Puteri... :)

Petang kami keluar shopping!!!

Baru tahu kat Pahlawan Mall dah bukak Tutti Frutti kat situ ek.. Apa lagi terus beli... Tapi Mama yang habiskan... Hahahaha... Aku makan sikti bolehlah, nak makan sampai habis macam bosan pulak.. Hahahaha...

Masa nak lintas ke Mahkota Parade, aku tengok ada budak tarik stroller hood dia...

Bila kita tarik balik, dia marah tuuuuuuuuuuu... Silau sangatlah tu kan.. Ngada.. Putera lilin sungguh!
Ariq oh Ariq.... Diva ikut siapa ni??? Rasa nak lastik je tangan dia tu.... Kakak ok je takde pun silau ke apa ke.... 

Kat Mahkota ingat nak cari dress untuk Qila tapi untuk umur2 mcm dia ni, dah susah le nak cari dress yang cute dan sweet.. Masa baby atau umur 2 tahun kebawah mmg best shopping baju baby girl.. Lepas dari tu, macam kampung je pattern baju bebudak ni... Sakit hati dan mata aku... Mmmg sangat susah.. naik tercabut kaki pusing satu Mahkota dan Pahlawan Mall.. Sampai tercabut sandals bibik! Huhuhu..

Ohye, bibik pun shoppingggggg.. Dia beli kasut utk anak2 dia kat Payless Shop.. Cool gak kedai tu.... :)

Lucky Ariq duduk diam je dalam stroller walaupun dia merayu2 nak turun tapi janganlah harap Mummy nak lepaskan..... Qila pulak this time sangatle hyper tak duduk dia.. Nampak itu nak, nampak ini nak... Semua dia nak beli dan nak main!! Kejap dia berlari, kejap dia duduk atas stroller, kejap lagi dia berlari... :p
Lewat petang baru balik.... Suka hati dia dapat jam Mickey ada lampu dan muzik ni....... Huhuhu...
Ariq punya color hitam... Berapa banyak jam tangan daaaaa...
Tapi comel.. Mummy pun suka....

Sunday pulak, lepak rumah nenek dan atuk.. Petang baru gerak ke Muar, melawat Ena  yang baru bersalin lastweek.... Nama baby dia Rayqal Malique.. Baby boy lagi...... Takpe, yang no 4 nanti girl pulak.. Heheheheh...
Masa kami datang dia tidur tak gerak2... Geram sangat rasa nak geget dan buli dia suruh bangun tapi tak sampai hati... Takpe, nanti bulan April auntie datang lagi auntie gomol Rayqal masa tu ek... Baru berani nak gomol.. Skrg kecik sangat baru 6 hari, risau nak pegang pun.. Huhuhu...
Sedap betul bau baby... Tak sabar nak pregnant lagi ni.... Huhuhuhuhu... Tak sabar sangat sangat member yg pregnant tahun ni.... Huhuhu.. Tak sabar nak peluk baby sendiri lagi... Huhuhuhu.. Ariq macam ok suka kat baby, cuma Qila je kureng sikit.. Bila tanya nak adik lagi tak dia boleh jawap "Tanaklah.. Bosanlah ada adik!"

Bertuah punye anak.. Macamlah ade adik berbelas orang kan boleh pulak dia kata bosan... Macam dia yang kena jaga bagi susu malam2... :p
Mueheheheh.. Amik berkat babe...

Malam ni nak jumpa Bi.. Mana tau melekat...

Tapi bukan waktu suburle pulak... Aisehmen.... Akekekekekekek....

Ok bye!

Ahad, Februari 26, 2012

Berbulan mencari akhirnya ketemu jua....

Timmy Time!!!!!!!


Berbulan kot mencari... Ke bertahun?? Tapi mmg dah lama lah mencari kambeng ni untuk anak sulung kesayangan aku si A'qila Izzara tu....... Akhirnya bertemu juga.. Tapi bukan beli kat Malaysia ni uols... Kambeng hitam ni diterbangkan khas dari Doha.. Eheks...

Terima kasih yg tak terhingga buat ex-jiran aku yang baik hati... Siapa lagi kalau bukan Lela.. Hehehe... Qila sangat happy masa dia tgk Timmy ni masa balik dari sekolah.... Priceless moment ever.. Skrg ni kalau tgk Timmy Time, mesti nak peluk si Timmy ni... Ahakss..


Comel kan??? Memang ramai peminta dia ni api entah kenapa kat Malaysia mmg susah nak cari yang original... Yang ciplak ade lah seketul dua tp tak cantik dan gebu mcm ni... Mmg berbaloi lah beli ni.....


Ni dia budak happy dapat Timmy yang dah lama sangat dia idamkan tu..... Terus janji dengan Mummy tanak nakal2 dan rajin study... Heheheh..


Skrg ni dah pandai posing kalau bergambar... Dulu haraamm.... Skrg ni dah terbalik.. Si Ariq pulak susah nak bergambar.. Tapi kalau outdoor, Ariq pulak senang.. Si Qila leka tengok benda lain....


Anak Mummy yang baik budi ni settle buat writing T ni tak sampai seminit! Laju je dia tulis huruf T tu... Sebijik mcm perangai Mummy kalau buat keje mmg nak pantas habis tapi tulisan cakar ayam.. Hehehehehe... Okaylah tu kot untuk budak umur nak masuk 4 tahun ni...... Syukurlah dia rajin study...... Mummy dia je ni yang malas nak layan dia study.. Adoyaaaiii...


Yang sorg ni pun rajin gak study.... Tapi study 2 3 minit.... Main pulak 10 minit... Hehehehehe.. Anak boy mmg mcm ni....... Kurang fokus pada sesuatu benda... Tak boleh duduk diam... :p

Selasa ni nak jumpa Daddy lagi.... Kali ni kami yang akan ke Port Klang.... Hisssh.... Tak sabar pulak... :)

- Posted using BlogPress from my iPad2

Jumaat, Februari 24, 2012

Stok sebulan..

Last weekend aku ke PWTC.. Ada keje sikit.. Eceh.. Stay kat Seri Pacific Hotel... Eh baru tau Legend dah tukar nama... Bankrup ke noks??? Huhuhuhu... So sebelum ke sana, aku takdelah bersemangat sangat nak pergi sebab boring lah kan PWTC tu ade ape pun.. Setakat Ariani dgn Jakel je pon... Nak harap The Mall yang nan hado tu so ala2 tak berapa excited nak pergi sana... (Eh kau gi untuk keje bukan untuk shopping pun.. Perlu ke ado ke nan hado tu semua??) Hahahahaha...

Lagipun workload melambak2 so macam takde hati nak tinggalkan office dan anak2 terutamanya..... Tapi disebabkan dah janji dgn member office nak tenangkan jiwa a.k.a berjimba... So pergilah jugak nok... 

Siap cakap dgn officemate aku .. "Apa lah kita nak beli kat The Mall tu nok.. Percayalah cakap aku, kau bawak RM100 gi sana, confirm bawak balik RM90 punyelah!"

Hahahahahaha... Korang rasa???!!!!!
Peace! PWTC punye environment mmg buat aku selsema dan sakit kepala.... Udara pun lalu tak lalu je kat sini... Oh actually aku jaga booth Universiti aku... Ngeeee.... Part paling best bila round booth lain then mintak   souvenirs.. Best woo kumpul pen comel2, paper bags, note books etc.. Booth Politekik dan UMT paling best sebab dapat handkerchiefs dan paperbag cantik!! Mak sukeeee.. Hehehehehe... Ni opismate aku.. Oh yang belakang tu our beloved Director.. :p

Masa tgh jaga booth tu kan, bebudak lelaki office aku asyik zikir2 kat telinga aku ni haaa... Cerita pasal kedai mainan kat area sini.. Kena jalan kaki sikitlah kalau nak gi kedai mainan tu... So aku terus tercapang telinga.. Woaaaaahhh kedai mainan eh?? Diorg kata murah2 kalau nak borong mainan... Terus teringat janji aku kat Qila sebelum datang...

Mummy : Nanti Mummy belikan Qila mainan ye sayang.. Qila nak ape??
Qila : Ape ek?? Pistol ke...
Mummy : Huh???!!!!
Qila : Eh tanaklah.... Qila nak drum... Yang ada PAYUNG tau....
Mummy : Huh?? Payung????
Qila : (buat bunyi drum roll sambil tangan dia menggayakan pukulan drum sticks memukul PAYUNG drum!)
Mummy : Hahahahahaha.. (Gelak guling2...)

Dia nak drum set lah tu noks... Payung tu benda nipis yang terpacak kat drum set tu... Hahahahaha..

Okay... Hasil TIGA kali ulang alik 5 6 buah kedai mainan selama dua hari berturut2, so inilah hasilnya :-
Ini bukan bawak balik duit RM90 nyah oiiiiiiiiii... 90sen pun belum tentu!!! Muahahahahahaha..... Tu semua mainan utk bebudak tu... Aku ingat tanak bawak luggage sebab takde nak shopping apa... Sekaliiiiiiiiiiiiii....

Naik koyak bag galas aku tu nok... :p

Siap beli handbag bibik lagi... Baik kan aku????

Officemate aku siap perli2 lagi... Iyolah sangat kan nak bawak balik 90 hinggit!!! Muahahahaha...

Qila yang happy tak terkata dengan semua toys yang dia dapat ni....... Murah2 uols.... Actually satu dari kedai mainan yg aku pergi tu, rupanye aku pernah pergi dengan Bi... Bi selalu borong helikopter dia punye spare parts kat sana.. Selalu gak beli toys utk bebudak ni sebab murah... Worth it uol.. Jauh beza le harga yang dijual kat shopping malls..
Ini je drum yang Mummy mampu nak belikan utk Qila... Nak beli drum set yang macam Qila nak tu, kena mintak Daddy le sayang... Bajet Mummy ciput.. Huhuhu... Ni pun dah botak kepala Mummy...
Berpeluh2 dia main tambourine ni.. Siap tepuk kat punggung lagi... Hahahaha.... Drum ni ade 6 in 1.. RM10 jeghs.. Hehehehe..
Walkie talkie Mickey Minnie ni paling best! Suka sangat Qila dan Ariq jadi police2... RM40 jeghs... Hehehehehe.... Jarak 100 feets.. Oklah tu.. Jelas gak suara... Lupe nak tunjuk Daddy masa Daddy balik jap aritu... Hehehehe..
Ni pun diorg suka sangat... BB gittuew.. Satu RM3 jeghs... Heehehehehe.. Ariq siap selit kat pinggang seluar dia masa nak keluar jalan.. Hahahaha...
Ni pun best gilaaaaaaa.. Camera!! RM8 kot... Siap ade lagu dan keluar gambar bila kite amik gambar... Tapi keluar gambar cartoon le.. Bukan muka ko.. Hehehe.. Tapi sangat best lah utk kids kannn...
Ni drum set yang 6 in 1 tu..
Ni paling kelakar.. Set menyapu ok... Hahahaha.. Memula aku nak beli yang siap ade baldi dan troli mcm cleaner tu... Takpe.. Next time boleh.... Lain dari yang lain kan...
Pen angry bird.. RM1
Pancing itik.. Batang pancing dia ntah kemana ntah Ariq letak... Tapi Ariq sangat suka... Mata kail tu ada magnet so melekat kat kepala itik tu.. Berdekah2 Ariq ketawa bila itik tu tergantung kat mata kail.. Hehehe..
Buku dan pemadam Minnie dan Thomas.. RM1 each.. Buku tu RM3++

Puas hati tengok wajah anak2 yang happy gilos dapat banyak mainan.. Sampai tatau nak main yang mana satu.. Priceless moment! Hilang penat lelah Mummy bekerja non stop last week... :)

So cukuplah stok mainan diorg utk bulan ni... Ehehehe.. Eh, Untuk Qila ada satu lagi... Khassssssssss dari Doha, Qatar....

Nanti Mummy update...

Ariq takpe.. Dia sporting.. Dia main ape je yang Mummy beli... Belum pandai mintak lagi.. Hehehehe...

Eh yeke.. Pagi tadi macam dia mintak patung Dibo je... Huhuhuhu...

Next month lah ye sayang...

Khamis, Februari 23, 2012

Daddy pulang!!!!!

Ape????

Baru sebulan belayar Daddy dah pulang???!!

Kenapa?? Tak percaya keee????

Hehehehe...

Iye betul.... Memang Daddy pulang.... 

Tapi pulang kejap je uols.... Tanker dia singgah Sg Udang, ape lagi.... Daddy ambil kesempatan untuk pulang sekejap.. Tapi memang sangat sekejap sebab tak stay overnight pun... Captain bagi balik kejap je... Huhuhuhu....
Jadilah kannnn... Dapat gak bebudak ni peluk ciom dan gomol Daddy.... Petang sampai malam... Mummy je kesian sebab kena gi Putrajaya dan sampai rumah malam tu... Dapat jumpa Daddy satu jam je... Huhuhuhuhuhu... Sedih!

Tapi takpe, yang penting anak2 dapat jumpa Daddy lama sikit.. Takpe, bersyukur adalah jauh lebih baik daripada merungut.... :) Dah suami kerja macam ni.... Kenalah faham dan teruskan hidup seperti biasa... Jangan asyik nak pentingkan diri sendiri, orang pun meluat nanti.... Kan??
Dua2 budak ni dengan gembira pakai baju yang Daddy beli kat Batam... Hahahaha... Ariq sibuk main phone Daddy.. Lama tak main game lah tu pakai phone Daddy.... Daddy ajak ambil gambar.. Posing je atas katil yang bersepah ni.. Hehehe..

Qila asyik kata baju dia tu baju 'Raja Lawak' sebab ada gambar tu... Macam patung rancangan Raja Lawak tu kot... Ade jelah kan idea dia...

Ariq pulak konfiden baju dia tu ala2 jersi pemain bola sepak club mana entah.. Sebab masa tengok bola kat TV, ada football game, then players dia pakai jersi biru.. Ariq ternampak terus dia jerit "Eh ame.. Ameee..." Sambil tayang baju dia kat screen TV.. Hahahahaha.. Ade sajelah gelagat cheeky si Ariq ni....

Tapi sangat sedih.. Masa Daddy dah nak gerak balik ke kapal semula... Dua2 merengek tak bagi Daddy works... :(

Qila merayu2 kata janganlah works Daddy... Dah malam ni..... Huhuhuhu..

Ariq pun menjerit2 kata "Alaaa.. Diddy.... Angan works Diddy..." Sambil bergayut kat grill pintu panggil Daddy....  Padehal Daddy kuar jap gi kedai je.. Tapi 5-10 saat pastu dia pusing badan tengok TV jap terus sambung joget... Hahaha.. Anak oh anak... Dalam sedih tu kejap je boleh twist perasaan kan...

Drama king!

Hopefully dapat jumpa Daddy lagi kat Port Klang next week... Daddy suruh datang sebab tak puas jumpa.... 

:)


Selasa, Februari 21, 2012

SIBUK!

Adoyaaaiii... Berhabuk blog ni.. Bersawang bersemut penuh dengan lalang... Langau pun ada ni ha.. Huhuhu...

Eh, lama tak update pakai BB ek... Huhu..

Ohye, lately aku mmg sgt bz dengan workload, outstation dan events back to back.. Ni pun actually aku otw ke Putrajaya.. Boss pulak on mc sbb chicken PORK so aku kena handle everything sensorg.. Letih sgt ni.. Kerja 7 hari seminggu, balik pukul 9-10 malam.. Anak2 pun terabai...

Bi pulak tgh anchored kat Sg Udang.. Ingat dapatlah dia balik jap tp Capt tak bg stay overnight.. Maybe Bi dpt balik kejap je ptg nanti... :( Qila pun dah tak sabar nak jumpe Daddy...

Hopefully cepatlah settle kerja kat KPT ni.. Wpun esok ada event besar kat office tp aku rasa aku tetap nak balik awal jumpa Bi.. Lantakle kan.. Bukan selalu pun Bi boleh balik jap...

Ezora yg aku naik ni ala2 semput pulak... Minyak mcm tak sampai.. Risau der.. Aku lg rushing ni.. Adoyaaaiii.. Mcm2 hal le...

Rindu sangat kat Qila.. Ariq.. Dah beberapa hari tak dpt spend time dgn diaorg.. Balik rumah pun terpaksa bukak lappy sambung buat kerja...

Sabar ye... Jumaat dah boleh rest puas2...

Oklah uols... Jangan lupa tonton Vanila Coklat dan Bicara Hati malam ni!!

Tetiba jerghs... :p

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rabu, Februari 15, 2012

Bangga gila ni walaupun....

Aku baru nak update pasal ni kat blog last few days....
.
.
.
.
.
.
.

High score aku kat Temple Run.... Huhuhuhu..

Bangga gila ni wey tapi sedih sikit sebab tak dapat nak tunjuk kat Bi... Huhuhuhu.. So aku ambil lah gambar.... 

Bukan senang nak dapat satu juta lebih wey...... Gila peluh2 aku main... 

Tapi, last few days gak Vivy Yusof gi publish gambar high score dia  dalam blog dia daaa... 

DUA JUTA lebih uols... Dua kali ganda high score aku... Cait.. Terus down.. Hahahaha..

Perggghhhh!!! Macam manalah dia main agaknye ek??

Hahahahahaha.... Jeles haku....

Tapi ni semua hanya sementara.. Penat aku kumpul duit banyak2 dengan niat nak beli player baru... Tapi Qila dengan selamba gi shopping 'nyawa' dengan ape kebenda ntah sampai habis coins aku almost $25,000!!! 

Merajuknyeeeeeeeeeeeeeeeee aku.. Penat aku kumpul tau.. Huwaaa.... Sedih sangat.. Tapi siapa suruh letak Ipad sepah2.. Huhuhu..

Oklah bye...... 

Selasa, Februari 14, 2012

Rutin bila Daddy takde... :(

Ape lagi uols.... 

Nak happykan bebudak tu, weols jenjalan cari makan dan ke playzone le....

Nasib baik rumah baru ni 3-4 minit je dari Jusco-Tesco... So pejam mata dah sampai.... :P

Kalau rumah lama dulu, 3-4 minit dah sampai pantai..... Hari2 boleh main kite... Skrg ni nak main kite kena tunggu hujung minggu lah ye.. Iyelah tuuuu.. Skrg ni cuaca kemain panas... Hujung minggu keee... Hujung bulan keeeeeeeee... Tak kuasa Mummy nak gi main kite... :p

Duduk rumah jelah ye anak-anak... :(

Ohye, ni last few weeks kot.. Bawak anak2 makan donut dan kfc as per requested... Seronok tengok diorg makan berselera...
Qila makan donuts dulu... Kat J-Co je ade jual donut fav bebudak ni... Qila mesti makan dua, Ariq cukuplah satu.. Kadang2 satu setengah.. Ihiks...
Budak ni skrg kalau nak amik gambar dia kena sabar sikit... Dia akan buat muka gediks.. Dia pejamkan mata macam ni... Ngada je.. Ala2 silau flash.. Padehal bukan ade flash pun...
Rasa nak geget2 je hidung dia... Bersungguh2 pejam tu...
Qila makan mmg tertib.. Masa ni dia mmg tanak makan nasi kat rumah... Ariq pun sama... Daddy takde, selera diorg pun ke laut....
Tapi haritu, makan bukan main selera.. pas donut, KFC pulak... Dua ketul lagiiii.. Sesekali takpe ye nak.. hari2 tak boleh...
Dia ni lebih main je dari makan....
Pas makan, mainle kannnn ape lagi...... Mana cukup sejam dua kalau nak datang sini... Mummy je menguap2 menunggu diorg main sampai bosan....
Kan bagus kalau ade tilam dan bantal kat sini.. Boleh parents tido jap sementara anak2 main.. Heheheh... Ade org boleh sanggup nak tinggalkan bibik then gi shopping tapi aku tak sampai hati... Anak2 akan happy kalau aku masuk sekali join diorg main...  Dahle Daddy takde... Sedih pulak kalau biar diorg main sendiri...

Tapi kalau haritu J-Card Day, sanggup je kot.. Muahahahahahahah...
Mana gambar Qila???? 

Ala, dia asyik main kereta polis je... Tak gerak2 dari situ, so Mummy pun tak terfikir nak ambil gambar dia.. Pas main kat dalam ni, main rides pulak kat luar...

Botaaaaaaaaaaaaaakkkkk Mummy.. Huhuhu..

Ahad, Februari 12, 2012

Rindu punye pasal.....

Lately ni.... Qila asyikkkk cakap nak call Daddy... Nak cal Daddy... Asyik tanye, "Sekarang kat kapal Daddy tgh siang ke malam?"

Yelah.. Dia hari2 tanya sebab nak call Daddy... Mummy bagi alasan kat dia, kapal Daddy kat sana skrg dah malam... Kalau nak call, Daddy dah tidur... Huhuhu.. Sian dia....

Satu lagi, dia kan skrg tgh obsess dengan goggles dan kaki itik... Hari2 tengok gambar goggles kid sets kat ipad ni ha... Tak sabar sungguh dia nak tunggu Daddy balik untuk belikan dia... So dah boring2 kat rumah tu, aku pun bukak balik fotopages aku yang dulu... Terus cari gambar honeymoon aku dan Bi... Saje nak tunjuk Qila, Mummy dan Daddy dia pakai goggles... Nak eksyen dengan dia kami gi snorkeling... Hehehehehe....
Happy gila Qila tengok gambar ni....

"Eh! Mummy dengan Daddy paka goggles! Masa ni Qila kat school ek?"

Hahahahahaah... Masa ni Qila belum jadi lagi sayang.... Qila jadi lepas honeymoon kedua Mummy dgn Daddy... Akekekekekeek..... Lawak pulak bila dia kata dia kat school masa ni.. Sebab tu dia takde.. Hahahaha..

Tapi seronok pulak cruise balik semua gambar kami kat Redang ni....
Rindunyaaaa.....


Aku masa ni pakai life jacket kanak2 ye uols... Akekekeke... Selesa sket.... Yg dewasa punye besar sangat.. Tercekik leher aku... Ni first time aku snorkeling... Best gila......

Memula susah sikit nak bernafas pakai snorkeling set ni... Nak jongos gigi aku nak geget alat utk bernafas tu... Takut tertelan air... Tapi lama2 terus terbiasa lah... Dan jadi seronok sangat... Dari dalam air, boleh dengar nafas ko kuat macam nafas lembu... Muahahahaha... Memula mmg gayat.. Rasa tingginyeeee dari permukaan air bila kau nampak coral kat dasar laut... Rasa macam nak jatuh dan rasa nak lemas... Tapi lama2 rasa best gila... Kau kena yakin dgn life jacket kau tu.... Kalau tak, mmg histeria sbb rasa mcm nak lemas.. Masa aku snorkeling ni, ramai girls yang first timer terjerit2 takut... Buduhs... Kalau kau takut, dan tak cuba try lawan rasa takut tu... Memang susahle nak kawal breathing... Rugi.... Yang penting kena berani.....

Ceh... Cakap mcm profesional... Aku ambil masa 15 minit je nak sesuaikan diri.. Lepas tu, aku dah terer snorkeling sendiri... Bi pulak yang cuak bila aku berenang jauh dari dia.. Hehehe... Yelah, memula mmg ala2 romantik snorkeling sambil pegang tangan ala2 takut terbenam masuk dalam air kan.. Tapi lama2 bila dah terer, tak puas lah uols... Tak feeling2 duyung lah kan.. Hahahaha.. Berenang sendiri baru feeling2 duyung gittuewww.. Muahahahaha.. Kata kau...!



Satu lagi.... Ikan2 ni mmg ganas.... Kalau kau hulur roti utk bagi diorg makan, diorg akan serbu ramai2 dan geget roti tu sampai tergeget jari kau sekali... Mmg menakutkan tapi sebenarnye sangat seronok babe... Diorg takkan makan kau pun... Bila roti habis, diorg akan blah... Takyah lah nak takut jari kau putus lah.. Hehehe... Tapi rasa mcm terkejutlah bila jari kena geget tu... Hehehehe... Roti2 ni semua aku bawak dari resort.. Actually roti yang diorg sediakan utk org yg stay sana.. Tapi aku amik dan bawak snorkeling then bagi ikan makan.... Ihiks....

Eh... Apa aku dah melalut ni..... Bukan nak cerita pasal Qila yang rindu Daddy dia ke?... Hehehe..

Tapi aku pun rindu kat suami aku ni... Rindu sangat...

Rindu jugak kat aktiviti aku masa dulu2... Banyak gila aku letak gambar dan stories kat fotopages... Setiap apa aku buat, aku akan cerita kat fotopages.. Ada beribu2 gambar kat sana... Tapi dah di privatekan... Biarlah jadi kenangan aku seorg sahaja..... :)

So, entry ni mmg entry rindu-rinduan lah.... Oklah tu still kena dengan tajuknya.. Hehehehe..

Ihiks.... Good nite!

- Posted using BlogPress from my iPad2

Rabu, Februari 08, 2012

Main scooter sambil cari kentang pusing....

Petang Isnin yang lalu... Akibat dah kebosanan petang2 kat rumah tatau nak buat ape... So ayuh anak2 kita gi keluarkan peluh.. Huhuhu...
Taraaaaaaaaaaaaaaa..... Jalan agak lengang masa keluar rumah dari Tengkera ke Jonker Street.. Tapi masa nak masuk je jalan depan church kat Bangunan Stadhuys tu, tetiba jammed pulak.. Terus masuk parking sini.. RM2 sahaja.. :) Terus keluarkan scooter masing2... Ayuh kita......
Ariq ni kalau bergambar dengan scooter dia, mesti dia nak angkat macam tu... Pehal ni dik?? Saje je aku pakaikan diorg jeans sbb kalau terjatuh ke takdelah teruk luka kat lutut.. Ihiks... Daddy dah lama cakap nak belikan tracksuits tapi macam takde terjumpa pulak.. Huhuhu..
Qila happy lah dapat main scooter ni jauh sikit.. Selalu main kat dalam porch rumah je... Malas nak ajak main atas tar.. Takut jatuh... Kiasu kan Mummy ni?
Konon nak amik gambar dgn cruise yang lalu lalang tapi tak sempat pon... Asal Mummy suruh diorg pandang camera je, masing2 sibuk nak pandang cruise.. Bila diorg pandang je camera, cruise pun dah lepas dah.. Hahahaha....
Qila bawak scooter bukan main laju lagi... Baru half way jalan dah semput.. Hahahaha.. Mummy lah yang kena tolak dia.. Patah pinggang Mummy... Bibik pengelat, tolak Ariq yang ringan tu...
Sini mmg cool utk shooting outdoor siang atau malam... Macam Venice uols... Huhuhu....
Sampai je depan Jam Besar, kami order kentang pusing ni... Sedaaaaaaaaappp.. Rangup plak tu.. RM2.50 je satu.. Anak2 aku suka perasa cheese... Kalau kat tempat lain ada letak mayonese dan sos.. Kat sini takde pulak.. Tapi still sedap..
Ariq makan lajuuuu... Kejap dah setengah.. Hahaha.. Cuaca still cerah walau dah pukul 6 lebih... Qila macam sun burned sikit.. Ihiks...
Jom sambung jalan2 lagi.... Ariq posing tepi bonsai macam bangla.. Akekekeke... Kuat bergambar.. Mesti ikut perangai Atuk Mat dan Daddy masa muda2 ni... Kan?? Hehehehehe....
Bibik nak ambil gambar kenangan dengan Qila dan Ariq... Tapi cuba kau tengok muka anak2 aku... Muka tahan bau kentut je masing2... Muahahahaha...
Sampai terduduk bibik mendukung diorg.. Kau hingat kau hulk ke apa nak dukung Qila dan Ariq serentak.. Hahahahaha... Daddy je boleh buat mcm ni taw...
Qila memandang cruise sebelum balik... Dia kata, kita naik naik boat ke Mummy... Alahaaaii.. Tak payahle nak.. Qila dah berapa kali naik dah kan... Nantilah bila free2 kita naik ek sayang... Next time okay??

Mummy janji... Dah jom balik!