Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2012

Shopping dan baby Rayqal

Imej
Ini cerita weekend kami anak beranak..... Eh, ayat adelah familiar bloggers tu.. Ahakss...
Ni masa saturday.. Pagu2 dah kena kejut dengan Mama.. Bising dia sebab aku still tido lagi walaupun dah pukul 9.30 pagi! Muahahahaha.. Iyelah noks, last weekend aku tak cukup rest sebab kerja.. So ni baru nak bangun lambat okay.... Bagi canle...
Mama ajak gi breakfast kat tempat biasa, so aku pun bangun laju2 terus mandi ala kadar terus gi breakfast... Ariq ya Tuhaaaaaaaannn... Dia gi lari sana sini sampai ke jalan besar pun dia lari... Aku rasa bibik tu kalau kat belakang aku, mmg dah babap2 dah si Ariq tu kot... Huhuhu.. Kedidi mcm tak pernah keluar rumah!
Pas tu kami gi beli lauk basah kat tempat biasa... Ikan tenggiri seekor, ikan parang setengah ekor, bayam merah, kangkung, brokoli dan tempe si bibik tak sampai RM50! Hehehe.. Murah kan????
Tu sebab aku suka shopping lauk basah kat Pantai Puteri... :)
Petang kami keluar shopping!!!
Baru tahu kat Pahlawan Mall dah bukak Tutti Frutti kat situ ek.. A…

Berbulan mencari akhirnya ketemu jua....

Imej
Timmy Time!!!!!!!


Berbulan kot mencari... Ke bertahun?? Tapi mmg dah lama lah mencari kambeng ni untuk anak sulung kesayangan aku si A'qila Izzara tu....... Akhirnya bertemu juga.. Tapi bukan beli kat Malaysia ni uols... Kambeng hitam ni diterbangkan khas dari Doha.. Eheks...

Terima kasih yg tak terhingga buat ex-jiran aku yang baik hati... Siapa lagi kalau bukan Lela.. Hehehe... Qila sangat happy masa dia tgk Timmy ni masa balik dari sekolah.... Priceless moment ever.. Skrg ni kalau tgk Timmy Time, mesti nak peluk si Timmy ni... Ahakss..


Comel kan??? Memang ramai peminta dia ni api entah kenapa kat Malaysia mmg susah nak cari yang original... Yang ciplak ade lah seketul dua tp tak cantik dan gebu mcm ni... Mmg berbaloi lah beli ni.....


Ni dia budak happy dapat Timmy yang dah lama sangat dia idamkan tu..... Terus janji dengan Mummy tanak nakal2 dan rajin study... Heheheh..


Skrg ni dah pandai posing kalau bergambar... Dulu haraamm.... Skrg ni dah terbalik.. Si Ariq pulak susah nak…

Stok sebulan..

Imej
Last weekend aku ke PWTC.. Ada keje sikit.. Eceh.. Stay kat Seri Pacific Hotel... Eh baru tau Legend dah tukar nama... Bankrup ke noks??? Huhuhuhu... So sebelum ke sana, aku takdelah bersemangat sangat nak pergi sebab boring lah kan PWTC tu ade ape pun.. Setakat Ariani dgn Jakel je pon... Nak harap The Mall yang nan hado tu so ala2 tak berapa excited nak pergi sana... (Eh kau gi untuk keje bukan untuk shopping pun.. Perlu ke ado ke nan hado tu semua??) Hahahahaha...
Lagipun workload melambak2 so macam takde hati nak tinggalkan office dan anak2 terutamanya..... Tapi disebabkan dah janji dgn member office nak tenangkan jiwa a.k.a berjimba... So pergilah jugak nok... 
Siap cakap dgn officemate aku .. "Apa lah kita nak beli kat The Mall tu nok.. Percayalah cakap aku, kau bawak RM100 gi sana, confirm bawak balik RM90 punyelah!"
Hahahahahaha... Korang rasa???!!!!! Peace! PWTC punye environment mmg buat aku selsema dan sakit kepala.... Udara pun lalu tak lalu je kat sini... Oh actually…

Daddy pulang!!!!!

Imej
Ape????
Baru sebulan belayar Daddy dah pulang???!!
Kenapa?? Tak percaya keee????
Hehehehe...
Iye betul.... Memang Daddy pulang.... 
Tapi pulang kejap je uols.... Tanker dia singgah Sg Udang, ape lagi.... Daddy ambil kesempatan untuk pulang sekejap.. Tapi memang sangat sekejap sebab tak stay overnight pun... Captain bagi balik kejap je... Huhuhuhu.... Jadilah kannnn... Dapat gak bebudak ni peluk ciom dan gomol Daddy.... Petang sampai malam... Mummy je kesian sebab kena gi Putrajaya dan sampai rumah malam tu... Dapat jumpa Daddy satu jam je... Huhuhuhuhuhu... Sedih!

Tapi takpe, yang penting anak2 dapat jumpa Daddy lama sikit.. Takpe, bersyukur adalah jauh lebih baik daripada merungut.... :) Dah suami kerja macam ni.... Kenalah faham dan teruskan hidup seperti biasa... Jangan asyik nak pentingkan diri sendiri, orang pun meluat nanti.... Kan??
Dua2 budak ni dengan gembira pakai baju yang Daddy beli kat Batam... Hahahaha... Ariq sibuk main phone Daddy.. Lama tak main game lah tu pakai phone Daddy…

SIBUK!

Adoyaaaiii... Berhabuk blog ni.. Bersawang bersemut penuh dengan lalang... Langau pun ada ni ha.. Huhuhu...

Eh, lama tak update pakai BB ek... Huhu..

Ohye, lately aku mmg sgt bz dengan workload, outstation dan events back to back.. Ni pun actually aku otw ke Putrajaya.. Boss pulak on mc sbb chicken PORK so aku kena handle everything sensorg.. Letih sgt ni.. Kerja 7 hari seminggu, balik pukul 9-10 malam.. Anak2 pun terabai...

Bi pulak tgh anchored kat Sg Udang.. Ingat dapatlah dia balik jap tp Capt tak bg stay overnight.. Maybe Bi dpt balik kejap je ptg nanti... :( Qila pun dah tak sabar nak jumpe Daddy...

Hopefully cepatlah settle kerja kat KPT ni.. Wpun esok ada event besar kat office tp aku rasa aku tetap nak balik awal jumpa Bi.. Lantakle kan.. Bukan selalu pun Bi boleh balik jap...

Ezora yg aku naik ni ala2 semput pulak... Minyak mcm tak sampai.. Risau der.. Aku lg rushing ni.. Adoyaaaiii.. Mcm2 hal le...

Rindu sangat kat Qila.. Ariq.. Dah beberapa hari tak dpt spend time dgn …

Bangga gila ni walaupun....

Imej
Aku baru nak update pasal ni kat blog last few days.... . . . . . . .
High score aku kat Temple Run.... Huhuhuhu..
Bangga gila ni wey tapi sedih sikit sebab tak dapat nak tunjuk kat Bi... Huhuhuhu.. So aku ambil lah gambar.... 
Bukan senang nak dapat satu juta lebih wey...... Gila peluh2 aku main... 
Tapi, last few days gak Vivy Yusof gi publish gambar high score dia  dalam blog dia daaa... 
DUA JUTA lebih uols... Dua kali ganda high score aku... Cait.. Terus down.. Hahahaha..
Perggghhhh!!! Macam manalah dia main agaknye ek??
Hahahahahaha.... Jeles haku....
Tapi ni semua hanya sementara.. Penat aku kumpul duit banyak2 dengan niat nak beli player baru... Tapi Qila dengan selamba gi shopping 'nyawa' dengan ape kebenda ntah sampai habis coins aku almost $25,000!!! 
Merajuknyeeeeeeeeeeeeeeeee aku.. Penat aku kumpul tau.. Huwaaa.... Sedih sangat.. Tapi siapa suruh letak Ipad sepah2.. Huhuhu..
Oklah bye......

Rutin bila Daddy takde... :(

Imej
Ape lagi uols.... 
Nak happykan bebudak tu, weols jenjalan cari makan dan ke playzone le....
Nasib baik rumah baru ni 3-4 minit je dari Jusco-Tesco... So pejam mata dah sampai.... :P
Kalau rumah lama dulu, 3-4 minit dah sampai pantai..... Hari2 boleh main kite... Skrg ni nak main kite kena tunggu hujung minggu lah ye.. Iyelah tuuuu.. Skrg ni cuaca kemain panas... Hujung minggu keee... Hujung bulan keeeeeeeee... Tak kuasa Mummy nak gi main kite... :p
Duduk rumah jelah ye anak-anak... :(
Ohye, ni last few weeks kot.. Bawak anak2 makan donut dan kfc as per requested... Seronok tengok diorg makan berselera... Qila makan donuts dulu... Kat J-Co je ade jual donut fav bebudak ni... Qila mesti makan dua, Ariq cukuplah satu.. Kadang2 satu setengah.. Ihiks...
Budak ni skrg kalau nak amik gambar dia kena sabar sikit... Dia akan buat muka gediks.. Dia pejamkan mata macam ni... Ngada je.. Ala2 silau flash.. Padehal bukan ade flash pun...
Rasa nak geget2 je hidung dia... Bersungguh2 pejam tu...
Qila makan m…

Rindu punye pasal.....

Imej
Lately ni.... Qila asyikkkk cakap nak call Daddy... Nak cal Daddy... Asyik tanye, "Sekarang kat kapal Daddy tgh siang ke malam?"

Yelah.. Dia hari2 tanya sebab nak call Daddy... Mummy bagi alasan kat dia, kapal Daddy kat sana skrg dah malam... Kalau nak call, Daddy dah tidur... Huhuhu.. Sian dia....

Satu lagi, dia kan skrg tgh obsess dengan goggles dan kaki itik... Hari2 tengok gambar goggles kid sets kat ipad ni ha... Tak sabar sungguh dia nak tunggu Daddy balik untuk belikan dia... So dah boring2 kat rumah tu, aku pun bukak balik fotopages aku yang dulu... Terus cari gambar honeymoon aku dan Bi... Saje nak tunjuk Qila, Mummy dan Daddy dia pakai goggles... Nak eksyen dengan dia kami gi snorkeling... Hehehehehe....
Happy gila Qila tengok gambar ni....

"Eh! Mummy dengan Daddy paka goggles! Masa ni Qila kat school ek?"

Hahahahahaah... Masa ni Qila belum jadi lagi sayang.... Qila jadi lepas honeymoon kedua Mummy dgn Daddy... Akekekekekeek..... Lawak pulak bila dia k…

Main scooter sambil cari kentang pusing....

Imej
Petang Isnin yang lalu... Akibat dah kebosanan petang2 kat rumah tatau nak buat ape... So ayuh anak2 kita gi keluarkan peluh.. Huhuhu... Taraaaaaaaaaaaaaaa..... Jalan agak lengang masa keluar rumah dari Tengkera ke Jonker Street.. Tapi masa nak masuk je jalan depan church kat Bangunan Stadhuys tu, tetiba jammed pulak.. Terus masuk parking sini.. RM2 sahaja.. :) Terus keluarkan scooter masing2... Ayuh kita......
Ariq ni kalau bergambar dengan scooter dia, mesti dia nak angkat macam tu... Pehal ni dik?? Saje je aku pakaikan diorg jeans sbb kalau terjatuh ke takdelah teruk luka kat lutut.. Ihiks... Daddy dah lama cakap nak belikan tracksuits tapi macam takde terjumpa pulak.. Huhuhu..
Qila happy lah dapat main scooter ni jauh sikit.. Selalu main kat dalam porch rumah je... Malas nak ajak main atas tar.. Takut jatuh... Kiasu kan Mummy ni?
Konon nak amik gambar dgn cruise yang lalu lalang tapi tak sempat pon... Asal Mummy suruh diorg pandang camera je, masing2 sibuk nak pandang cruise.. Bila di…