Isnin, Disember 24, 2012

Yang sulung pulak...

Dah cerita pasal Angah, sekarang Mummy nak cerita pasal yang sulung pulak lah.....

Siapa lagi kalau bukan si tegap Mummy ni...... Hobi dia sekarang kat rumah adalah:-
Dok membonceng basikal bibik..... Nak kayuh sendiri malas... Hahahahaha..... Syiok kot....

Basikal bibik tu Daddy beli dari China... Boleh lipat dua... So dia yang pakai skrg....
Peace.... Qila sekarang ni memang tak sabar nak tunggu adik kedua dia ni lahir... Dia memang mengharap sangat akan dapat baby girl.... Dah plan dah dia nak tolong Mummy buai adik kat bouncer... Mueheheheh....

Kalau dapat adik boy, mesti Qila kecewa khen.... Heuheuheuheu...
Mummy suka sangat kalau dapat baby girl.... Boleh passing segala baju2 dan shoes Qila yang melambak tu kat adik... Toys lagi..... Bags dan teddy bears yang penuh satu bilik tu... Pfffthhh! 

Bila Mummy tanya, "Tak jeles ke nanti baby girl manja dengan Daddy???"

Dia jawap "Taklah" sambil peluk Daddy...

Iyelah tu...........
Tapi ciri2 ke-kakak-kan dah nampak sikit demi sikit... Contohnya macam gambar atas ni... Dia dan Ariq jarang sangat sebulu.... Asyikle bergaduh bertumbuk bila berebut barang... Heheheh... Jarang Qila nak berkorban mcm gambar atas ni... Dahle bibik takbleh pangku dia masa minum susu.... 
Kena pulak tumpangkan kaki adik... Tapi dia redha pulak... Selalunya dia tak suka... Hehehe...
Bentuk badan???? Makin pejal dan berisi terutama perut dan punggong.... Adoyaaaaaaaaaaiiii... Risau Mummy.... Sejak Daddy cuti ni selera makan dia memang luar biasa... Kalau dulu seskali je nak makan nasi.... Sekarang ni pagi, tengahari dan malam mesti makan bertambah... Tu belum lagi kudap-kudapan dia.... Selera membuak2.... 
Daddy pun risau tapi dalam masa yang sama, seronok tengok dia selera makan.... Hehehehehe... Acaner tu?

Persiapan school dah beli serba sedikit... Ala untuk budak 5 dan 4 tahun mcm diorg ni just beli bags dan water bottle jelah.... Lain apa pun nak beli.... So inilah pilihan mereka berdua :-
 Eh Mummy tipu.... Qila je yang beria memilih bag dan water bottle Pooh tu... Ariq??? Sakit hati betul, semua bag dia kata tak best.... Last2 Mummy beli aje yang ini.... Sampai rumah, dia berebut bag dengan kakak dia... Bila tunjuk bag Mickey tu dia terus cakap "Eh ni adik punya eeehhhhh?????" 

Kau memang.... Time suruh pilih tanak pilih.... Nasib baik Mummy beli jugak kalau tak mesti bergaduh berebut bag!!

Untuk Mummy pun ada uols.... Tapi bukan school bag or handbag.... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Wallet sahajor.... Muehehehehehe.......

Agegegegegegege.....

3 ulasan:

norhidana miswan berkata...

tp mmg perasan si qila makin gebus tembam masa gambar dia membonceng basikal tu... heheh

qila senang hati daddy ada, senang hati nk dpt adik lg kot...

mummy nyer adiah beg lg meletops lah... kak,dh mule pakai unipom lum? tak sbr nk tgk muke akak dh comei pakai unipom peknen

gee ryder berkata...

Besar nanti qila slim la tu mcm mummy hehe.

Ayat xbole blah la wallet sahajor tu

gee ryder berkata...

Besar nanti qila slim la tu mcm mummy hehe.

Ayat xbole blah la wallet sahajor tu