Sabtu, Disember 15, 2012

Sebelum shopping barang2 persekolahan...

Macam biasa, bila nak start je persekolahan, mesti nak shopping barang2 utk school kan terutamanya bag!!

Utk Qila bag dia mmg beli 2 kali setahun... Biar dia tak boring pakai bag yg sama... As for Ariq pulak.... Ni first time dia masuk school, mestilah kena beli bag utk dia... Excited!!!!

So, Mummy tanyalah diorg, nak bag apa khennn....

Mummy : Qila nak school bag apa?
Qila : Bag Pooh lah Mummy...
Mummy : Huh?? Bag Pooh??? Budak 5 tahun manalah pakai bag Pooh.... Pooh tak educated lah... Utk baby boleh lah...
Qila : Alaaa... Saya belum ada lagi bag pooh..
Mummy : Oklah, Qila nak yang murah ke yang mahal?
Qila : Murah tu apa?
Mummy : Murah tu pakai duit sikit je... Kalau mahal, pakai duit banyaaakkk..
Qila : Yang murah ajelah...
Mummy : Okay.... Nak yang vouge keee yang biasa jek?
Qila : Vouge tu apa?
Mummy : Vouge tu yang cantik.. Yang malatops.... Biasa tu yang simple je... Yang biasa-biasa jelah.....
Qila : Yang biasa ajelah Mummy.....

Auuuwwww.... Macam manalah Mummy tak cair.... Qila mmg pandai ambil hati.. Huhhhu... Kita tengok ajelah petang nanti ye... Macam manalah rupa bag murah + biasa2 yang Qila akan pilih.... Pfffthhh... ;p

Mummy : Ariq pulak nak bag ape??
Ariq : Mickey mouse!

Ni satu lagi... Tak habis2 dgn mickey... Boringlah dik... Huhuhuhu....

Mummy : Daddy pulak nak bag apa?????

Daddy : Nak bag Hermes!

Chehhh. Malas aku nak layaaaannnnnn..............

Published with Blogger-droid v2.0.6

7 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

hahaha.. gelas sy dgn jawapan husband awk.. ;P

perli ke teww.. :)

Tanpa Nama berkata...

Ayra pn suka sgt Mickey ok...

Mummy Ayra Ayesha

Lelord berkata...

muahahhaaa

-cinta soFiaSafiya- berkata...

Mummy nak beg apa pulak??? cer habaq kat daddy..heheheheheh

taun depan ariq dihantar ke sekolah mana sis?

mariaariffbaby.com berkata...

hahahahhaaha..

comel la family kau ni marcia!
aik..takkan tanya mr zaki jek..cuba pow balik mr zaki..tanya..ling nak beg gucci satu, blh?

norhidana miswan berkata...

mana beg2 nyer? acik nk gk tgk beg qila ngn ariq tuh... msti comel cam org yg pilih kn heheheh

Sue berkata...

hehehhe.. ce daddy tanye mummy lak nak bag ape? ngehngehngehhh...

nasib la sekolah damia tak yah bawak bag walaupun masa 4yrs tu da beli beg sekolah punye.. pegi balik sekolah melenggang mak limah je diorang..kalo tak jenuh gak tu nak beli bag. damia jenis rambang mata..terus kempess poket wo0