Jumaat, Disember 21, 2012

Angah

Hehehehe.... After few weeks memujuk dia untuk dipanggil Angah, sekarang ni barulah berjaya.....

Barulah dia boleh terima nama dia dah bertukar dari ADIK ke ANGAH.....

Tapi, Angah saja... Ayot (moyang) suka panggil Abang Ngah... Dia marah okay... 

"Angah lah!!! Bukan Abang Ngah..."

Hehehehe... Ape-apelah dikkk...

Mummy selalu tersasul panggil dia Adik... Dah biasa kan... Kadang2 Mummy panggil dia Sayang... Kadang2 baru panggil Ariq... So tiga nama tu dia memang dah biasa...

Haritu Mummy saja tegur dia... "Hi darling!"

Hahahaha.. Mummy kena marah lagi... "Eh bukanlah... Angah!"

Hohoohohohoh..
 Ni lah manja Mummy sorang ni... Budak kuat merengek.... Sejak nak dapat adik ni, 24hrs merengek.... Nak minum susu pun merengek... "Mummy... Adik nak susu lah Maaa...." Sambil buat muka manja mengada merengek2... Sambil tidur pun merengek mintak dibelai2... Minum susu pun merengak nak dengan Mummy.... Nak gentel siku Mummy.... Dia memang masih bahasakan diri Adik... Tapi bila kita panggil dia Angah, dia menyahut jugak... Bercampur2 lah... Hehehe... Sesekali dia bahasakan diri dia Angah jugak.... 
Ariq makin notty... Boy kan... Kalau kita bebel2 dia jangan buat itu ini, dia bebel kat kita balik ayat yang sama... Dia ni tak reti duduk diam... Tu standard lah kan... Kalau duduk diam tu memanglah Mummy risau...  Asyik berebut tempat or barang dengan kakak.... Selalu bergurau dengan hover dan kalau bergaduh pun sangatlah hover... Selalunya Ariq yang nangis kalah sebab kakak kalau debik dia, memang takde nak slow motion lah.. Tengoklah lengan kakak mcm mana khennn... 

Potty train??? 

Yesss... Alhamdulillah sudah berjaya dalam masa sebulan... Semua atas usaha bibik dan mertuaku.. Hehehe... Memula dulu sangat susah sebab Ariq 'geli' pakai spender.... Kena pujuk dan pujuk dan pujuklah.... Bila dah terer nak shi shi kat toilet, problem tang yak pulak.... Banyak kali gak ter-yak dalam seluar.... Tapi sekarang dah pandai bukak seluar sendiri untuk yak dan shi shi kat toilet... Good boy...

Sangat shomel masa dia tengah yak tau.... Ariq ni jenis yak ketul2 kecik... Hehehe.. Macam kambeng... Masa tengah duduk kat toilet bowl tu, dia suka berbual...

"Mummy... Yaknye nak keluar... Tapi keras..."

"Mummy... Kakaknye dah keluar... Adiknye dah keluar... Daddynye belum..."

"Neneknya dah keluar Mummy..."

Hahahaha... Ko mampoo???? Yak pun ada Mummy, Daddy, adik beradik serta atuk nenek hokaaaaaayy....

Lantakle dik, janji adik yak kat toilet... Hehehehehe... Ohye, skrg kencing berdiri tu... Boy tetaplah boy!!!
Ariq ni diva... Tak tahan silau....... Kalau kena baring dalam car, mesti nak pakai sunglass sebab silau... Tapi kalau malam, takdelah.... Kalau bangun pagi tu, kan dah ada matahari.... Dia merengek silau..... Dia tu jenis kalau bangun takde nak guling2 atas katil dulu... Terus keluar bilik tu yang dia bising dia silau.... Ngada betul....
Sekarang ni dia suka sangat tengok youtube Dora Play Doh... Hahahahaha... Boring je Mummy tengok.... 
Naik basikal pun dia suka.... Lajuuuuuuuuuuuuu... Mummy yang risau... Dah tu dia suka sangat pakai slippers Mummy.... Geram Mummy... 2 Januari ni Ariq dah masuk per-school.... Kelas 4 tahun... Satu school dengan kakak.... Mummy dah apply cuti dah.... Macam manalah gaya Ariq pergi school eh??? Macam mana dia duduk dalam class nanti??? Haih....

Risau dan tak sabar.... :)

2 ulasan:

Lelord berkata...

Pesal ko x kayuh beskal nyah hahahaa nk gak tgk reti ke

weet berkata...

Pinjam spek ngah!!