Isnin, Disember 03, 2012

Aduh...

Aku terlupa nokkkk nak update blog..... Pfffthhh!!

Boleh gitu??? Ni ha lunch hour time rasa sangap sangat..... Sebabnye semalam balik lambat... Sampai rumah dah tengah malam.... So tak cukup tidurle...

Ohye, aku kemana semalam????

Ke KLIA ambil mertua... Sabtu lagi dah ke KL, tidur Subang rumah mak sedara Bi... Ahad ada wedding kat Klang... Petang baru gi KLIA ambil mertua...

Yesss.... Diorg baru pulang dari Manchester... Mak 3 bulan kat sana dan Abah almost sebulan.... Abang ipar aku akan pulang Januari so barang2 yang kupesan hanya akan sampai on Januari... Oh cant wait baybeh....

Perkembangan terkini??? Ohye, aku dah nak masuk 17weeks of pregnancy.... Rasa mcm lambat je masa berjalan.... Cepatle beranak... Malas lah nak pregnant ni.... Badan rasa berat terutama ketika duduk atau menyangkung... Maklumle pungkok kecik... Belum lagi 7 8 bulan nanti lagi rasa berat sangat...

Isshh.. Tak baik merungut Sha... Ada orang tu tak pernah merasa nikmat mengandung taw.... Huhuhuhu...

Huhuhu... Okay okay.... 

Ohye, Ariq Isyraf dah fully diaperless di siang hari... Ihiks.. Baru je ni dia dah pandai shi shi kat toilet... Bukak spender sendiri.... Sangat comel bila dia report kat kita "Mummy... Nak tencingggggg!!!" Terkial2 bukak spender dia tu... Gi toilet sendiri, shi shi sendiri... Basuh sendiri.... Rasa nak geget2 je punggong dia... Hahahaha... Tapi yak masih belum lagi... Susah betul le.... Huhuhu...

Qila??? Makin dobot... Last timbang dia adelah 23kg... Ariq 15kg dan Mummy 43kg... Huhuhuhuhu...

Daddy jangan tanye sebab dia sama je kategori dengan Qila.... Dobot.. :P

Mulut masing2 mmg macam mak nenek... Meriah memang meriah rumah tapi ade je yang menjawap kalau kita dok bebel2kan dia... Sabau jelah noks... 

Ohye, semalam masa bergerak dari Klang ke KLIA, sempat suruh Bi singgah Setia Alam City Mall... Gi H&M... Sanggup tu shopping seorang sebab anak2 beranak tu duduk dalam kereta membuta.... Ihiks... Anak2 tidur so tak sampai hati nak kejut... Bi join diorg tidur so Mummy gi shopping sorang... Terbeli baju baby kat H&M... Gila awal kan.... Tak sabar sebab geram... Actually belum tahu gender pun, saje beli color selamat je...

Masa Daddy ambil Daddy Mummy, bebudak tu dah bangun.. Masa tu hujan dah turun.... Qila siap cakap sian Mummy kena hujan... Ariq pulak terus peluk Mummy sebab kononnya kesian kat Mummy yang kena hujan... Alololoooo... Padehal sikit pun Mummy tak kena hujan... Huhuhu...

Tak shopping apa sangat kat H&M sebab alahai.... Kecik je... Hanya beli maternity blouse dab beberapa helai baju baby sajork... No more baju for the kids sebab baju2 diorg yang ada ni pun tak terpakai.... :P Sakit hati tgk almari yang penuh dengan baju tapi tak teringat nak pakai.. Huhuhu...

Tapi khen geram sangat tengok baju2 baby girl..... Sebab lama kan tak shopping baju baby girl... Last masa Qila baby le.... Masa tu mana ade H&M ni semua... Aku mana reti sangat shopping baju baby masa tu... Anak sulung kan... Manalah ada ilmu sangat.. Ecehwah... Asyik2 beli brand yang ada kat Jusco jek... Gila bosan... Bila Ariq lahir baru aku reti nak kenal brands baju baby yang cute2 ni.... Barule tahu apa erti boros berbelanja.. Huhuhuhu... 

Overall, oklah mall tu... Takdelah syiok sangat mall tu and no more 2nd time lah kan kecuali mmg ada kat sana... Kalau semata2 nak datang sana lagi, idak le kan..... 

Ohye, lupa nak cerita... Qila dan Ariq skrg ada bela kittens.... Bi yang bawak balik masa cuti deepavali lepas... Masa tu dia cuti lama, so bawak balik sekali kucing dia yg baru beranak kat rumah sewa nun... So bebudak berdua tu dah sayang.. Tak bagi Daddy ambil balik... So aku sekarang ni dah kembali membela kucing...

Dalam hati memangle menyakitkan hati tengok kucing yang busuk tu tapi bila tengok anak2 happy.... Pendam ajelah uols... Qila siap dah bagi nama.... Sekor tu Milo, sekor lagi Koko dan last sekali yang color putih tu nama dia Putihle... Comel sangat bila Qila cerita dengan semua orang perihal nama anak2 kucing dia... Siap bahasakan diri dia as 'kakak'... Kalau Daddy pangil Labu, si ibu kepada anak2 kucing tu, dan si Labu buat bodoh je... Qila siap cakap.. "Labu.... Daddy panggil tu... Tak dengar ke? Labu takde telinga ke???" 

Boleh???

Sakit je jiwa kau dengar... Hahahaha...

Ariq pada mulanya takut... Tapi sekarang dah berani sikit... Qila siap beri layanan first class kat kucing2 dia... 
" U dont move okay, jom kakak bawak naik basikal"

Ko hade?? Naik basikal hokey.......

Nanti ada masa aku ambil gambar okay???

Sekarang ni mood ambil gambar mmg ada tapi terus ke instagram...

Mahu follow?? 

Carik 'marshazliyana' ye...

Daaaaaaaaaaaaaaaaa........


4 ulasan:

baby lydia berkata...

salam kenal,dya follower sini..
jmpt singgah blog ^^

gee ryder berkata...

Ringannya mummy hehe...sabarlah nak beranak pun baru lagi tu haha...
Kelakarnye cite qila dgn kucing...labu tu pekak qila hehe

mariaariffbaby.com berkata...

eh..aku rasa faktor umur gak memainkan peranan yang penting..

macam aku, macam dah tak larat sangat nak bawak diri..padahal baru 5bulan

ceh.nyesal tak kawin awal :p (tetiba)

maya amir berkata...

hhaha... tadek telinga ke?comel qila tanya gitu kat kitten..hehhehe