Jumaat, Disember 28, 2012

28 Disember 2012

Harini ni office sangat lengang dari pagi bawa ke petang....

Daddy hantar Mummy gi office tadi pagi.....

So Mummy tiada kereta mahu berjimba masa lunch hour tadi... Ingat baru nak shopping kat Jusco tapi..........

Semua kawan2 yang ada kereta punya hal kekeluargaan masing.... Yang paling rapat dgn Mummy kat office ni seorang ada kerja luar, seorang lagi time off... Seorang lagi kereta rusak le pulak.... Huwaaa...

Takpe takpe... Setakat nak shopping kat Jusco pun nak heboh.... Puiiii... 

So lunch hour tadi duduk office layan cerita Korea, I Need Romance... Isk isk... Cerita geli2 tu.... Akekekekeke...

So... Apa uols akan buat sempena akhir tahun ni??? Holiday atau just duduk rumah untuk bersedia menyambut alam persekolahan?? Heheheh...

As for us, kami ada big wedding weekend ni.. So tak boleh nak kemana... Cousin Bi kahwin... By sunday baru free kalau nak berjalan.... Mummy dan plan dengan Daddy nak bawak kids gi KL... Tengok fireworks pada malam New Year... InsyaAllah kalau takde aral melintang, Sunday bergeraklah kami...

Tak tahu nak bawak bibik ke tak.... Hotel booked satu bilik deluxe je.....

Tapi sian minah tu dah lama tak ikut kami jalan2.... Sian pulak dia... Sebab kalau dia tinggal, dia akan stay dengan mertua... Hahahaha.. Siap ar ko kena kerahan tenaga kheeennn... Mak mertua I memang pandai 'menggunakan' bibik hingga ke titisan terakhir Uols...... Kalau Mama pulak, paling berat pun dia akan suruh bibik tolong dia buat bunga telur adik Mummy yang nak kawen Mac depan... Agegegegege.... Mama jenis tak reti nak suruh bibik buat kerja... Tapi tidak Ibu Mertuaku.... Huhuhu.... Ni pun dia tengah ada kat rumah mertua untuk kemas bilik belakang... :)

Herm..

Dah nak masuk tahun baru kan?? 2013... Maksudnya dah nak masuk 7 tahun Mummy berblog... Dulu masa buat blog ni, niat asal just untuk letak cerita dan gambar2 travel... Entry pertama dulu pun pasal holiday kat Bali....   Tapi lepas tu kahwin, dan beranak.... Terus tukar niat just nak cerita pasal anak-anak.... Tapi ada jugak kan pasal travel dan holiday.... Shopping sikit2... Bebel merapu je yang banyak... Ihiks...

Rindunya nak holoiday back packing dengan kawan2 sekepala.... Gi Thailand dan Indonesia mostly..... Rindu sangat...

Sekarang dah ada anak2, travel dan fotografi jatuh nombor tiga.... Selalunya anak nombor satu, Daddy nombor dua... Ihiks...

Kepada semua pembaca blog Mummy ni... Lovers mahupun haters.... Selamat bercuti bersama family ye uols.... Safe journey kalau nak kemana2.... Semoga kebahagiaan yang kalian kecapi akan dirahmati dan berterusan hingga ke akhirnya... 

Hidup ini ada pasang surutnya... Mohon dimaafkan atas segala kesilapan budi bicara... Mummy berblog bukan untuk ambil hati sesiapa, juga bukan mahu mengundang benci sesiapa... It just for fun... Untuk kenang-kenangan.... Duit nuffnang pun tidak sebanyak mana... Tapi bolehlah buat beli baju baru... Ihiks...

Siapa yang suka, I love you too....

Siapa yang tidak, I even love you more.... 

Meh ciom molot meh.... Mampoo????

Heuheuheueheuheu...
Peace yooooo!

9 ulasan:

iBu ZulFaQar RayYaN berkata...

ye..selamat tahun baru dan semoga selamat mendapat anak di tahun 2012..hihiih... :)kerana marcia jugakla saya berblog..walaupun skrang blog dah sepi sebab bzi..

n@D3iR@H berkata...

selamat thn baru jugak utk mummy sekeluarga..truskan berblog & kongsi kisah jalan2 akk..blh kwn survey gi jln2 gak...^_^

Azian Elias berkata...

I busy with my kedai. maklumlah nak naik sekolah.. but i hv hidden plan which nobody knows.. hee...

anyway.. selamat bercuti..selamat sambut taun baru..

eLL berkata...

happy new year Marsha...kejap jer masa berlalu..start baca blog u since qila kecik dan skrg dah nak masuk anak ketiga. Still jadi peminat u..Ahakkk...

dak-eiza berkata...

meh sium aiii hihihi
slmt taon baru mummy and family
kite plak nak blk melaka
hebat ek dah 7 taon berblog
happy blogging!
:)

-cinta soFiaSafiya- berkata...

selamat tahu baru jugak buat mommy:)
love u tooo kaksha..

blog u best tau...kalau dak, mana leh kekal smpai 7tahun..lama tuhhh :) we ols xda g memama...memerap dalam rumah jaa menanti tahun br menjelma

Marsha~ berkata...

Terima kasih semua..... selamat menyambut tahun baru kepada kalian semuaaaa.. moga tahun 2013 berikan seribu sinar kebahagiaan buat kita semua... untuk 2012, rest in peace... :)

cikgu su berkata...

Happy new year dear...
Nk kirim henbag LV blh???

gee ryder berkata...

Mula2 sedih n sayu jer baca sob sob :(
Tapi yg last tu aku dah tergelak hehe
I love u nyah!