Khamis, November 08, 2012

Qila Annual Concert

Concert bernula jam 2.00 petang... Kononnyalah.... So teacher suruh berkumpul kat dewan jam 12.30 tghari... Tak adelah Mummy nak ikut kan.... Ikutkan pengalaman last year, berjanggut okay menunggu sikit punyelah lama.... So pukul 1pm baru keluar... Sempat gi drive tru McD lagi... Qila dah tidur sekejap dalam kereta... Cuma yang tak tidur adalah budak ini :-
Kemain happy dia makan nuggets Mc D... Pantang nampak Mummy sua camera phone kheennnn....

Dalam pukul 2pm baru sampai... Tapi kau tahulah kan... Lepas je register teacher kemain kelam kabut suruh aku pass Qila kat diorg... Mana boleh nyah, Qila belum make up dan pakai baju lagi... So, kelam kabutle aku make upkan Qila dan pakaikan costume sexy ketat dia tu... Choy sangat teacher tau... Baju dia buat saiz M, seluar katuk tu dia buat saiz S!!! Ketat uols..... Sendat!!!! Memang takbleh nak tukar sbb semua costume mmg custom made diukur ikut badan diorg.... Tgkle badan anak aku ni.... Tegap dan mantap.... Huhuhu...
Lepas je make up, terus serahkan Qila kat teacher dia... Ni nampak mcm nak start berarak tapi tak uols... Sejam lebih pastu baru diorg naik stage... Sebelum diorg berarak naik stage, ada sesi konvo dan pembahagian sijil dan piala utk best students... Anak aku tak terlibat pun sbb baru 4 tahun... Awards semua utk yg akan grade.. Harus umur 6 tahun sahaja yg terlibat.... Lama dan maha bosan menunggu..... 
Anak Mummy yang excited....... Sian dia lama kena tunggu kat belakang stage... Pusal ko terjojol nak... Nak buat mcm mana... Kata K-pop kheeennn.... Tapi cer kau tgk baju sebelah ropol2 kuning tu.... Dah macam langsir aku tengok.... Boahahahaha....
Ariq???? Masa Mummy sibuk make upkan kakak, dia ngan bibik sibuk gi ronda ambil balloon... Settle je Mummy make up kan kakak, dia pun lembik dah sebab dah ngantuk.... Nak baring kat Mummy katanye.... Pas minum susu terus pengsan! Legaaaaaaaa... Nasib baik dia tidur agak lama... Sejam lebih gakle...
Sampai kakak berarak pun dia masih tidur.... Nak dekat turn class kakak baru dia bangun... Hehehehe... Senang hati Mummy tak payah nak layan dia melasak...
Turn Qila adelah ke 14 uols!!! Sangap aku menunggu... Almost jam 5 lebih jugakle.... Sian Qila, mesti dia letih tunggu belakang stage.... Aiyoooo... Pusat.... Hahahaha...
Yang pasti dia keluar stage tu dengan muka konfiden dan excited..... Sempat flying kiss Mummy kat bawah tu.... Ihiks....
Rambut Qila simple je... Ingatkan teacher ada sediakan bunga mcm last year tapi nan hado.... So rambut dia togel jelah gitu.... Mummy risau seluar tu koyak je bila Qila dance part ni... Hahahaha....
Janji Qila shake kental ye nak... Heheheheh... Seluar tu memang merisaukan... Takut terkoyak je.... Memang ketat nok... Org lain pakai longgar, anak aku???? Perghhh....
Ariq, as peminta setia kakak, menjerit panggil kakak dari bawah stage... Hahahah... Satu hall dengar suara dia.. Even dalam video bawah tu pun boleh dengar....
Habis je turn class Qila kami terus chiow... Qila sampaikan tak larat jalan, mintak Daddy dukung.... Syian anak Mummy..... Kami gi makan besar... Hehehe.. Hujan renyai2 pulak tu.... Makan restoran terapung atas tasik sambil bersila memang heaven... Qila dan Ariq makan banyak... Lepas je makan masing2 terus lembik nak tidur.... So balikle rumah uols..... Ape lagi... :) Gambar makanan tak sempat nak ambil sebab masing2 kelaparan tahap maximum....

Congrats sayang sebab you did it very well.... Mummy proud of you sayang.... Muachs!

5 ulasan:

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ berkata...

gambar claer ..kita snap dlm dewan gelap je huhuhu .. tu x banyak pic ..gambar anak pun x amik sbb bateri kong ...

ayoyo pusat hehehhe cekci .. xpe tecik lagi heheh sweet je

Tanpa Nama berkata...

ank u sgt comei...

maya amir berkata...

comel gile qila pakai gitu..kekkek ..kalau i pun risau tang die duduk tu, takut terkoyak..heheheh..

gee ryder berkata...

Haha nmpk nau sendat suar tu...takpela qila...qila pakai dgn pusat terjojol pun comel...mcm hindustan gitu hehehe

Tanpa Nama berkata...

Ni yg amek pakai senapang gajah daddy ni kan....x sia2 daddy pikul 5 kilo...janji dpt tembak qila dancing
...