Jumaat, November 23, 2012

Hard Rock Hotel, Penang

Ayuh sambung kisah holiday kami ke Penang uols..... Harus update jugak sebab one day mesti seronok nak baca balik......

Lepas je lunch dan nap kejap kat bilik, kami terjun pool le apa lagi.... Masing2 dah tak sabar terutama Qila...

Meh tunjuk view pool sikit...
 Ini yang buat anak2 tak senang duduk....... 
Ada 3 slides... Yang purple bertutup tu Qila tak berani naik... Dia just naik yg kuning dan purple belah kanan sekali.... Cer cari mana Qila... Ihiks...
 Pool sangat luas memanjang dari wing kiri terus ke kanan hotel... Suite paling bawah tu, keluar je sliding terus boleh terjun ke pool... Masa aku nak booking bilik type tu, orang kata kids under 12 years old tak boleh duduk situ atas sebab2 keselamatan... Tapi aku tengok banyak je kids yang stay kat suite tu.... Maybe skrg dah boleh kot.. Tapi bilik tu mahal le... Almost RM700 per night... Takde privacy sangat sebab orang swim lalu lalang depan sliding ko... So nak bogel dalam bilik pun susahle... Ihiks...

 So meh tunjuk gambar kami mandi..... Aku terpaksa terjun sama Qila sebab Bi masih melayan Ariq yang takut nak mandi... Lebih setengah jam memujuk dia tapi tetaplah dia tanak turun... Penakut yarabbi....
 Kami bertiga + seorang lagi dalam perut... Ihiks...
Qila yang dah tak sabar sangat dah tu......
Hahahaha... Budak ni kena paksa gak masuk pool.... Ko tengokle muka stress dia tu.... Hahaha
 Kakak enjoy the moment... Berkali2 main slides sampaile nak dekat maghrib baru nak naik....
Peace..... 
 Ewah... Turun vontot dulu....
 Si penakot ni tunggu kat atas jelah... Hover siap nak pakai sunglass Mummy.... 
 Sesekali mmg Daddy seret dia turun gak.... Sampai bila nak takut kan....
Nasiblah Daddy tu besau....
My happy daughter.... Dia mmg sangat happy sepanjang kat Penang ni....

View depan pool bar... 
Kudapan kami.... Sekelip mata pepperoni itu hilang.... Hahahahaha...

Lepas dah puas mandi, kami main pasir pulak..... Dua tiga langkah je dari pool dah sampai beach.... Tu builing hotel...
Ada satu je gambar kat pantai sebab semua gambar belum transfer dari Samsung Daddy.... Masa ni phone Mummy dah kong.... Video pun banyak Mummy ambil.... 

Malam pulak, kami keluar dengan ex-schoolmate Daddy.. Dia ambil kami kat hotel dengan family dia then bawak makan kat mana ntah... Thanx Nazmy sebab melayan kami dengan superb sepanjang kami kat Penang....

Kami pekena pasembor, char kueh teow dan sup lembu.... Sedaaaaaaaaaaaapppp...

Tak sangka jugak terjumpa pulak kawan lama Mummy, Jonah beserta wife dan anak2 dia kat situ.... What a small world.... :) Borak tak hingat dunia lah kan..... Kami makan lama gak, sampai kan Qila dan Ariq dah lembik kemengantukan....

Kami sampai hotel balik nak dekat jam 11 malam... Terus pengsan.... Zzzzz....

1 ulasan:

ibu chiqamie berkata...

bestnyerrrrrrrrrrrrrrrrr pool dia...... dpt bygkn betape hepinye qila mandi-manda. hehee...