Sabtu, November 24, 2012

Ferringhi Night Market dan Hard Rock Cafe

Day 2....... Lepas je nap petang, kami jalan-jalan cari Nasi Kandar... Tak gi pun jauh2 mana... Dekat2 Ferringhi je.... Sebab lepas tu nak serbu Night Market... Naik cab pun murah je RM15 sahaja... 
 Tengok Ariq...... Masih menguap... Dia siap cakap masa ni, "Adik nak naik hotel lah.... Adik nak tidur lagi....."
Banyak lah ko....
Masing-masing masih moody sebab tidur tak puas... Heheheh.... Helllooooo... We are on holiday mood baby... Takkan nak tidur lama2... :p
Ko tengokle, Mummy ajak bergambar pun masing2 buat tak peduli je..... Haih...... 

 Masa ni tengah tunggu cab.... Tu yang posing dulu tu...
 Depan Hard Rock Cafe.... Sebelah hotel je pun...
 Malam nanti kite datang sini eh...

Actually... Tiada langsung gambar ketika di Night Market... Sebabnya hanya setengah jam pertama je Ariq dan Qila bagi kerjasama... Lepas dari tu masing2 dah penat berjalan... Masing2 mintak dukung ko..... Sorang bagi alasan mata dah pedih... Sorang bagi alasan dah penat berjalan... Huwaaaaaaaaaaaaa... Mummy belum sempat shopping apa pun... Just sempat beli toys diorg, fridge magnets, dan souvenirs sikit2 je.... Mencikkkkkkkkk.... Stop jap lepak minum but stillllllllllll dua2 merengek dan mengamuk ajak balik hotel..... Kami naik bas okay balik hotel.... Seronok gila dua budak tu khennn... Tambang free je sebab dekat sangat...

Siapa yang pernah pergi Night Market Ferringhi mesti tahu kan, kedudukan hotel2 di Night Market semua dekat-dekat...  So memang dekat to each other.. Cuma Hard Rock je paling hujung sikit.... Driver bas bagi kami naik FOC... Ihiks.... Cumanya barang2 yang dijual kat sana sebijik sebijuk datang dari Thailand... So macam berjalan kat night market Chiang Mai le pulak.... So takde lah unik dah happening sangat pon.... Handbags tipu banyakle yang jual sana... Hahaha..

Tapi kheeeeeeeeennnn... Anak-anak ku, sampai je hotel masing2 terus segar bugar... Happy sangat kot dapat naik bas tu yang buat mood diorg terus okay.... Pfffthhhh! Tu sebab kami tak terus naik bilik, kami sambung shopping di Hard Rock Shop dan lepak makan ice cream kat Hard Rock Cafe sambil tengok live band.... Ihiksss...
 Tapi mari bergambar dulu.... 
Qila panggil beca ni as stroller besar... Hahahahaha... Beca kat Melaka lain uols bentuknya.... Basikal kat sisi... Bukan macam ni...
 Kat sini ada dua kedai Hard Rock... Hotel dan Cafe... Dua2 kami serbu dan beli baju2 kat sana.... Hahahaha.. Mummy lepas geram tak dapat shopping kat Night Market...

Kat atas tu Hard Rock Hotel Shop
Ni pulak kat Hard Rock Cafe Shop... 
Mummy puas hati dapat baju walaupun Hard Rock Penang sajork... Tapi design cantik2... Tak rugi beli.... 
Daddy yang happy dapat layan live band... At first katanya kids takboleh masuk sebab after 10pm, crowd dah start merokok... Tapi Mummy dan Daddy mintak izin pada hostest, diorg bagi je lepak sana just tak bolehlah sampai tengah malam kan... Setakat lepak kejap, boleh je... Tak bagus pun untuk kids kan... Lagipun, penuh ko sampai takde meja kosong... Nasib baik kami cepat sikit...
Besar woooo ini ice cream, senak gak perut nak habiskan....
Sedap gak suara mamat ni.....

Tiba2 singer tu wish happy belated birthday to Pak Nil... Huh.... Terkejut Mummy... Pak Nil in the house rupanye... Siap ada cake cutting.... Merasalah Mummy jumpa dan bergambar dengan Pak Nil... Dia lalu kat meja kitorg then terus kami bergambar... Pak Nil sangat peramah.... :)
Tinggiiii.... Handsome.... Muda.... Putih.... Ihikss....

Lepas je bergambar dengan Pak Nil, kami naik bilik.... Sian Qila dan Ariq dah menguap beratus kali.. Ihiks.... 
Hasil shopping di dua Hard Rock Shops...
Paling banyak adelah baju Mummy.... Ngeeeeeeeee....
FM tetap ada.....

Esoknya, flight pulang kami adelah malam.... Lepas je mandi pool untuk last kopek, check out.... Then Nazmy and family datang bawa kami jalan lagi.... Next entry ye.... :)

4 ulasan:

n@D3iR@H berkata...

mcm nak ajk en somi oliday kat cni jep....;)

dak-eiza berkata...

wah..seronok lah!
Boleh plan untuk next family vacation
hihi

norhidana miswan berkata...

bestnyer.... msti seronok dua beradik tuh heheh tp tak tahan nyer nk tido je sampai takde mood supink yek...

perut akak dh nampak lah, comei

gee ryder berkata...

Hahaha kelakarla...budak2 macam2 peel ler.

Emm sedapnye aiskrim tu