Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Ferringhi Night Market dan Hard Rock Cafe

Imej
Day 2....... Lepas je nap petang, kami jalan-jalan cari Nasi Kandar... Tak gi pun jauh2 mana... Dekat2 Ferringhi je.... Sebab lepas tu nak serbu Night Market... Naik cab pun murah je RM15 sahaja...   Tengok Ariq...... Masih menguap... Dia siap cakap masa ni, "Adik nak naik hotel lah.... Adik nak tidur lagi....." Banyak lah ko.... Masing-masing masih moody sebab tidur tak puas... Heheheh.... Helllooooo... We are on holiday mood baby... Takkan nak tidur lama2... :p Ko tengokle, Mummy ajak bergambar pun masing2 buat tak peduli je..... Haih...... 
 Masa ni tengah tunggu cab.... Tu yang posing dulu tu...  Depan Hard Rock Cafe.... Sebelah hotel je pun...  Malam nanti kite datang sini eh...
Actually... Tiada langsung gambar ketika di Night Market... Sebabnya hanya setengah jam pertama je Ariq dan Qila bagi kerjasama... Lepas dari tu masing2 dah penat berjalan... Masing2 mintak dukung ko..... Sorang bagi alasan mata dah pedih... Sorang bagi alasan dah penat berjalan... Huwaaaaaaaaa…

Hard Rock Hotel, Penang

Imej
Ayuh sambung kisah holiday kami ke Penang uols..... Harus update jugak sebab one day mesti seronok nak baca balik......
Lepas je lunch dan nap kejap kat bilik, kami terjun pool le apa lagi.... Masing2 dah tak sabar terutama Qila...
Meh tunjuk view pool sikit...  Ini yang buat anak2 tak senang duduk.......  Ada 3 slides... Yang purple bertutup tu Qila tak berani naik... Dia just naik yg kuning dan purple belah kanan sekali.... Cer cari mana Qila... Ihiks...  Pool sangat luas memanjang dari wing kiri terus ke kanan hotel... Suite paling bawah tu, keluar je sliding terus boleh terjun ke pool... Masa aku nak booking bilik type tu, orang kata kids under 12 years old tak boleh duduk situ atas sebab2 keselamatan... Tapi aku tengok banyak je kids yang stay kat suite tu.... Maybe skrg dah boleh kot.. Tapi bilik tu mahal le... Almost RM700 per night... Takde privacy sangat sebab orang swim lalu lalang depan sliding ko... So nak bogel dalam bilik pun susahle... Ihiks...
 So meh tunjuk gambar ka…

Selamat Ulang Tahun Sayang.......

Imej
Selamat Ulang Tahun yang ketiga Sayang......
Semoga menjadi anak yang soleh, bijak pandai, baik budi, sihat dan kuat serta berguna kepada bangsa dan agama.....
Mummy, Daddy, Kakak sayang sangat kat Ariq......
Kehadiran Ariq dalam hidup kami menambah seribu warna dan kebahagiaan kepada keluarga kita kerana Ariq seorang yang sangat manja, cheeky dan happy go lucky sepanjang masa....

Alhamdulillah, tahun ni Daddy ada sekali lagi untuk celebrate birthday Ariq.... Mummy order cake khas untuk Ariq....  Uniknya. tahun ni kita celebrate birthday Ariq bersama kaum keluarga di JPO.... Last year kat Melaka & Senawang.... Ihiks..... Ohye, Ariq share birthdate yang sama dengan Mama.... Happy birthday Mama a.k.a cousin terapat Mummy tu......
Terima kasih Sayang, kerana hadir dalam hidup Mummy, Daddy dan Kakak.... Kami sayanggggggggggggggggggggg Ariq banyak-banyak.....
Semoga Ariq akan menjadi baby boy manja Mummy sampai bila-bila....
Muachs!
p/s : Psssttttt!~ Cute kan Cake Tractor Ariq tu.....…

Holiday Penang Part 1

Imej
Sempena cuti Deepavali yang lalu, ecehwah..... Kami sekeluarga telah pergi bercuti ke Penang..... 
Actually ni semua ad hoc punye plan... Mummy memang dah lama fikir mana nak bawak bebudak ni holiday... Tapi masih tak dapat keputusan... Tambah lagi sekarang kan musim hujan.... Dengan tengah mabuk2 manja ni... Dan bebudak ni sangat no-no untuk tempat2 yg sesak a.k.a banyak berjalan or shopping2 so memang susah sangat nak buat keputusan... Dan Mummy pulak tanak lah pergi ke tempat yang hanya ada beach dan pool semata-mata... Nakle jugak pergi tempat yang boleh memberi ketenangan jiwa dan poket Mummy khen... Ihiks.... Tapi agenda utama haruslah ke tempat yang yang diorg boleh naik flight tapi tanak terlalu lama dan jauh... Nak ada beach dan best pool... Disamping cool dan happening untuk Mummy dan Daddy jugak....
So akhirnya, last minute baru datang idea.... Ayuh kita ke Penang!!! Lagipun hampir 10 tahun Mummy dan Daddy tak datang sini.... Lebih best, Penang kan ada Hard Rock!! Ape lagi…