Rabu, Oktober 17, 2012

Kidzania dan Aquaria

Huhuh... Lama betul Mummy peram cerita ni..... Masalah teknikal uols... Hehehehe...

Ohye, ni semua sambungan aktiviti ketika di Equatorial Hotel last two weeks... Masa ni last day kami kat sana... Memula Mummy malas gila nak join aktiviti ke Kidzania ni.... Sebab rasanya Qila takkan happy pun... Ariq lagilah bukan tahu apa.... Tapi Daddy suruh pergi gak... Suruh bawak bebudak ni naik bas....

So 15 minit sebelum bas bertolak, baru iols buat keputusan untuk pergi.... Memangle kelam kabut.... Huhuhuhu....
Anak-anakku yang sangat happy dapat naik bas... Masa ni comel je nak duduk berdua kan.... Tak sampai 15 minit bas bergerak, Mummy tengok adik dah terlentok.... Qila pun dah lembik.... Alolololooo.... Terpaksa Mummy duduk sekali dengan diorg... Pangku Ariq, dan pegang Qila.... Terlentok je diorg tidur.... heheheh... Sampai Kidzania dalam 10 lebih.... Tak jammed pun...

Tapi biasalah dah rombongan ni kan... Dua bas lagi... Memang lecehle... Nak kira orang nak beratur bagai.. Nak dekat pukul 11 pagi baru dapat masuk.... Diorg bagi masa 2 jam je... Apelah yang dapat main pun... Dahle hari ahad, sesak yarabbi..... Tapi belasah je lah......

Masuk2 je nampak Marrybrown... Tengok takde orang beratur so apa lagi, dok le terpacak almost 15 minit menunggu... Memula staf tu kata Ariq belum cukup umur... Dia takboleh masuk sebab ni hanya untuk kids 4 years above... Eh, bukan kau kena goreng telur ke apa ke kan.... Bukan guna pisau pun... Mummy bisinglah, Mummy bebel2... "Dik, bagi jelah dia masuk... Diorg ni tak boleh berpisah nanti salah seorang mesti nangis..." Hehehehe.. So Ariq lepas je...

Nasib baik dia behaved dengar kata staf tu.... Baik je anak2 Mummy ni... Terus rasa nak nangis terharu.... Boahahaha.. Mummy hover!
Ariq paling kecik dan pekerja bawah umur... Bila dah siap pakai apron dan topi alelelelelelele... Rasa nak kunyah2 je dia....
Tak sangka Ariq dan Qila enjoy the moment... Indeed... Ingatkan diorg masih belum tahu sangat... Takut sangat diorg tak behave kat dalam tu... Yelah, Mummy mana boleh masuk kan..... Tapi pelik sungguh... Diorg baik aje... Kalau kat rumah macam ni kan bagus..... Huhuhu...
Tengoklah reaksi muka diorg... Priceless baybeh! Lepas ni tak rugi nak bawak datang lagi....
Turn by turn..... 
Sesekali tengok nampak mcm kembar je budak ni.... 
Dah siap.... Ariq kalau happy memang akan buat muka tikus... Heheheheh....

Next! Mummy dah blur sebab sana sini ramai gila bebudak sekolah.... Masa makin suntuk, last2 stop kan Oreo.... Tengok kat pintu, 8 years above... Hek eleh.... Bosan siot.... Tapi Qila tetap nak masuk nak nak buat cookies katanye...... So dia pun joinlah beratur....
Semua bebudak sekolah rendah... Anak aku je yg umur 4 tahun beratur situ.... Baran gak okay sebab almost 40 minit menunggu....Qila dah bising dah kenapa lama sangat.... Ariq pulak sibuk tolak stroller sana sini....

Bila sampai turn masuk, againnnn... Staf tu kata Qila tak boleh masuk... Bisinglah Mummy sekali lagi.... Gila lama beratur kau tak bagi anak aku masuk... Kena guna oven ke??? Ada guna mixer ke??? Tak kan??? Bagi jelah masuk... Bla bla bla bla... Bila staf tu kata segala risiko dia tanak tanggung, Ok deal! Dapat gak Qila masuk... Yeay!!! Puas hatiku.... Again.... Rasa nak nangis terharu tengok Qila mengadun cookies kat dalam tu... Tak banyak gambar ambil sebab Ariq tengah merajuk.. Nak kena pujuk dia...
Ariq tak boleh masuk laaahhh... Menangislah dia uols.... What to do....... Sian anak Mummy.... Huhuhuhu.....
Anakku yang happy dan sangat behaved..... 
Dia paling katek.... Muehehehehehehehehe....... Tapi kan, Staf Kidzania yg jaga Oreo dan Marrybrown sangat boring... Cara mengajar pun sangat tak friendly... Penat kot... Ramai sangat budak tapi helloooooo baru 3 jam keje je.... Takkan dah penat kot... Dah kau kerja sini, kenalah pandai dan mesra dengan kids.. Memanglah dirog tu muda2 dan belum beranak pinak lagi... Tapi perasaan sayang pada budak2 kena adalah.. Janganlah dingin sangat kan... Satu lagi, diorg break lama sangat so sangat ambil masa yang panjang nak tunggu next session... Patutnya pantas le sikit buat kerja.... Nak guna lift pun susah sebab tak semua staf boleh access lift... Lama gila nak tunggu untuk guna lift... Banyak buang masa benda2 macam ni... 

Overall kalau nak datang lagi kena weekdays lah.... Baru puas kot nak main semua.... Tu pun tak semualah... Yang mana sesuai dengan umur je boleh main.... Patutnya kena serbu Bomba, Pilot dan Doktor dulu sebab tu paling best tapi what to do... Next time jelah... Ni pun masuk FOC sebab MISC sponsor.. Huhu..
Sepanjang menunggu kakak kat dalam tu, macam2 Mummy pujuk Ariq.... Bagi dia makan burger yang dia buat tadi... Ya Allah... Tengokle macam mana dia makan... Selera betul.. Salad2 pun habis licin dia ngap... Sepanjang makan tu tak habis mengomel "Adik buat ni Mummy... Adik buat merger ni Mummy... Sedap Mummy...." Alololololooo... Tak cukup okay, ngamuk pulak nak burger kakak dia... Adoyaaaaaaaaaiii.... Terpaksa Mummy keluarkan Ipad bagi dia main.... Haihhh budak ni kalau merajuk panjang sungguh... Lepas habis Oreo, Mummy just join others yang anak kecil2 lepak playroom sebelah babyroom tu... Baru mood Ariq okay... Sempat gak beli water bottles dan FM kat Kidzania untuk kenang-kenangan datang for the first time...

Pukul 1pm dah kena berkumpul.... Lunch kat Royale Bintang then terus ke KLCC pulak.... Dalam bas Qila dan Ariq sempat tidur sekejap... Kat KLCC Qila dah moody sebab tak puas tidur... Duduk je baring dalam stroller, hanya Ariq enjoy tengok fish kat Aquaria.... :)
Dulu masa datang sini Ariq baru 4 bulan... Sekarang nak masuk 3 tahun dah... Dia memang suka sangat tengok shark dan piranha... Memang anak jantan khen.... Part paling best shoppingle.... Qila dan Ariq dapat 'cat' seorang satu.... catlah sangat padehal white tiger.. Dah diorg panggil cat, belasah ajelah.... Ariq dan Qila sayang sangacat tu siap bawak tidur... Heheheh....

Pukul 6pm dah sampai Bangi balik... Penatnyeeeeeeeee..... Ariq paling kesian sebab dia banyak jalan... Kakak je yang guna stroller dari pagi sampai petang.... Sampai hotel masing2 lapar susu.... Hahahaha.... Sian anak2 Mummy.....

Malam tu jugak weols balik Melaka... Daddy stay sampai Selasa.... Kami balik dulu ye Daddy.... Jangan sedih eh....
Bebudak ni, belum sapai round about fasa 1 Bangi dah pengsan.... Memang penat sangatlah tu.... Ariq tido sampai menonggeng kat belakang.... Sian dia mesti kaki dia lenguh.... Huhuhuhu... Bila ajdi macam ni rasa tak sabar betul nak tunggu twin stroller sampai.... Huhuhu...

2 ulasan:

norhidana berkata...

hehehhehehe lama betul akak mendiamkan diri,ingtkan dh ngajuk ke apa...

suke sgt tgk qila ngn ariq ngn apron n topi kt marrybrown tuh... mmg super comel lah...

qila kt oreo tu mmg comel tp mmg paling kecik, cumenyer tak nampak camne qila bt cookies heheh...

syg je pg situ tp tak banyak tmpt blh msk... akak camne skrg nih? bdn dh naik lum?

Marsha~ berkata...

kat rumah tak sempat nak bukak lappy Dana, asyik baring je... Kat opis mmg langsung tak bukak... huhuhu...

gambar tak byk ambil sebab bateri hp dah kong... huhuhu... tak terfikir nak datang sini so tak sempat fully charge..

badan?? entahle mcm tak naik je sebab kurang makan .. huhuhu