Isnin, September 24, 2012

Wish list....

Last week dah beli Buggyboard... Yesss... Memandangkan anak2 dah nak masuk 3 orang ni, dan yang dua orang si manja tu still guna stroller, mmg pening kepala nak fikir cara nak bawak diorg bertiga keluar serentak nanti.......

So lepas je beli Buggyboard, lepas je Daddy pasang terus weols suruh bebudak tu try guna benda alah ni... Rasa mcm kesian pulak sebab takkan nak diri je sepanjang masa kan??? Mesti penat kan...... Qila memanglah boleh duduk diam... Tapi Ariq mesti akan lompat terjun kalau dah bosan... 

Apa??? Dah tua bangka pun nak duduk stroller???? Yesss... Qila mmg diva.. Dia tak suka jalan lama2 sebab nanti dia komplen penat dan mintak dukung... Ariq pulak diwajibkan duduk dalam stroller sebab dia suka lari sana sini takde siapa larat nak kejar... :p Dia pun suka mintak dukung.... So kami fikir Buggyboard boleh atasi masalah ini.. Heheheh...
Ini rupa Buggyboard tu... Letak kat Maclaren mmg cun... Cuma tulah, kalau penat diri mmg tak berguna lah benda ni.... Kalaulah dua2 nak tidur serentak... Susah jugak tu.....

So Daddy pun google dan terjumpa yang ini :-
Britax B-Agile Double Stroller
Merah menyala uols.....

Daddy kata, jom beli!!!!

Masa tu Mummy malas nak layan... Mummy jeling je tengok gambar yang Daddy tunjuk pastu Mummy just tanya berapa harga? color apa ada? besar tak? Pastu Mummy terus buat keje lain... Sebabnye, hok alor berapa banyak stoller nak ada uols..... Masuk SCR6 tu dah 4 strollers bebudak bertuah tu... Takkan nak beli lagi... Semak lor.. Takde tempat nak simpan... 

Tapi bila Daddy cerita itu ini, tunjuk gambar semua.... Oh... Not bad....
Bila tunjuk kat Qila, dia pun suka... (Eh dia tu apa yang dia tak suka kaaann???)

Memang sesuai untuk dia dan Ariq.... Atau Ariq dan adik..... Kheeennn???

Tak terlalu bulky.. Daddy suggest gak Phil n Teds, tapi better duduk beriringan mcm ni daripada sorg depan sorg belakang... Tak aci... Hehehehehe... Biar sama2 boleh enjoy the view.... :)
Senang nak bawak diorg kemana2.... Takdelah berebut siapa nak naik strollers yang mana satu.... Diorg pun tak bosan, sambil duduk dalam tu boleh berbual kan.. Hehehe.. Jangan kau bertumbuk dahle nak oi....

Hehehehe... Anak yg no 3 akan naik SCR6 atau Maclaren... Deal...

So, Mummy tengah cari ada jual online tak Britax ni.... So far kat mudah.my sahaja.... Tengah survey tempat lain gak.... 

Daddy nak sponsor tu kheeeeeeeeeeeennnnn... :P

5 ulasan:

adnil linda berkata...

yeay...yg no3 tu bile nk kuar sis?kot2 same cm ank cikFasya nanti...hehehe

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

hihihi...my son pun bukannya nak jalan...malas...hihi...nak berdukung jek, nak patah pinggang nak dukung dia...tapi, doc cakap mmg bebudak tak larat jalan jejauh coz tapak kaki diorang masih kecik..hehehe

tiNi aziz berkata...

tumpang tanya kak marsha.. buggyboard tuh boleh dpt kt mana? merata cari tak jmpa, kadang rasa nk tahan jer bila nmpak ada org pakai hihiih... samala jugak nie, bujang 6thn tuh asyik merungut jer penat, kita nk jln2 pun tak senang. bygkanlaa lelaki berleter, sangat annoyying tau..

Marsha~ berkata...

tini, beli online... tp mothercare pun ada... kalau tini susah nak gi mothercare, order dr sini ye.. ni fb dia, https://www.facebook.com/mama.and.kids.junction

tiNi aziz berkata...

oraits tqvm.. pernah cari kt mothercare tp takde masa tuh..