Selasa, September 11, 2012

Update anak2 dan apa sahaja yang sewaktu dengannya...

Ush... Lama betul tak mengomel kat sini... Kat blog ni... Rindu tapi pada masa yang sama sangat malas... huhuhuhu...

Ohye, aku dah janji nak upload gambar katil anak2 aku.... Projek menghias bilik anak2 ni sudah terbantut uols... Yelah sekarang Daddy sibuk dengan exams... So lepas Daddy habis exam nanti kite sambung pasang shelves dan lampu tidur ye...

As for now mari layan gambar katil Qila dan Ariq.....
 Disebabkan diorg masih kecil.. So diorg tidur sebilik dulu... Dah besar nanti kenalah asingkan... So tempat Ariq di sebelah kiri, tempat Qila di sebelah kanan.... Tengoklah Ariq tu kalau berposing depan camera..... Dialah poser! Ni saiz medium.... Katil ni boleh pasang 3 saiz iaitu small, medium dan large... Kalau large akan jadi katil single biasa... Tilam pun mmg khas untuk 3 saiz tu... Kalau nak besarkan tambah je kat kepala dia... So as for now, Daddy pasang saiz medium untuk both Qila dan Ariq.. Kami sengaja pilih color black instead of putih untuk tampak classy... Huhuhu.....
 Dah siap pasang daun ni...... Daddy yang beria-ia nak beli daun ni... Eh kenapa katil Qila takde eh... Uols silalah follow instagramku -MARSHAZLIYANA aje nama i.... Senang je nak carik... Kalau nak tengok gambar2 yang Ariq selalu upload kat instagram... Silalah follow... Hehehehe...

Iye, Ariq suka sangat main instagram... Habis sumenya diambil gambar dan dia upload! Memanglah bahaya weyyyyy..... Umur belum sampai 3 tahun dah reti main social network! Haip....
 Ohye, sejak Daddy baru beli portable aircond utk anak2 kesayangan dia ni, bebudak ni dah start tidur di bilik masing2..... Malam pertama, Qila success tidur lena sampaile pagi... Tapi Ariq bangun tengah malam masuk ke bilik Mummy.....

Malam kedua tak tidur bilik sebab tidur rumah nenek.... Malam ketiga??? Success!!! Diorg tidur berdua sampaile pagi.... Mummy pulak tak lena tidur sebab asyik menjengah ke bilik diorg....

Malam ke empat??? Ariq meraung cari Mummy..... Cait... Kakak jugak yang sporting... Dia memang dah suka tidur atas katil dia sebab banyak bears dan teddy.... Heaven khennnn..... Mummy ajak tidur bilik Mummy pun dia tanak.....
 Ini budak yang ngada ni...... Manja macam kucing!!!!
 Selain bilik yang heaven tu, ni ada satu lagi fav spot diorg...... Bangun pagi memang terus lepak sini tengok cartoon... Hehehe...

Beanbags ni Mummy beli online..... Ramai betul tanya dan berkenan.... Hehehehehehe.... Tapi memang sangat selesa kalau bebudak nak tengok tv atau main ipad.... Mummy dan Daddy pun suka duduk situ... Memang liat lah nak bangun... Ohye, beanbags ni beli online kat fb - Beg Kacang... :)
Inilah rupa anak2 kesayangan Mummy last weekend....... Tak terbayang kalau ada seorang lagi tahun depan.... Mesti kecoh... Jiran belakang rumah pun tanya bibik haritu... Ada berapa ramai kids kat rumah tu sebabnya kedengaran sangat meriah dan haru biru... Dia sangat terkejut bila bibik kata ada dua orang je... Dia ingat ada 4 5 orang... Boleh??? Nampak sangatle suara Qila dan Ariq je kat taman perumahan ni kaaaaaaaaaannnn...

Haih...

Takpe, meriah itu tandanya bahagia.... Syukur alhamdulillah...

Buat suamiku yang tercinta, good luck sayang..... Ling doakan Bi akan success cemerlang dalam exam kali ni.... Love you! Muachssss....

Lepas habis exam kita gi makan-makan yeeee....

4 ulasan:

norhidana berkata...

cantik katil Ariq tp mana gmbar katil Qila kak? comel sgt katil Ariq siap ngn daun tuh... oh suke nyer ngn imaginasi dia...clever boy

bestnyer beg kacang tu kak, mmg nampak selesa... nnti nk try cari gk lah... boleh la si aiyan tu bt duduk2 ke baring2 kan...

gud luck utk cik abg akak

maya amir berkata...

heheh..2 jek ibuk dalam umah.. dpt bygkan kegamatan nye..tapi enjoy kan beb, dengan kids..nanti bile derang dah besar, dah tak dgr dah sume tu..heheh..

gee ryder berkata...

hepila dorang dah ada katil satu sorang. next year gamatla umah ko sorang lagi bertambah ehehe

Che Rosliza Che mat berkata...

sedapnya duduk depan tv...landing habis hihihi