Selasa, September 18, 2012

Openhouse dan Hi5 Holiday!~

Sunday.... 16 September 2012... Hari yang sungguh panjang...

Tetiba ko nak berdrama kheeennnnn... Hahahahaha.. 

Pepagi dah gerak dari rumah.... Pergi berangkat ke rumah kakak Arni kat Bandar Seri Putra untuk open house... Rasanya ni openhouse terakhir untuk tahun ni kot..... Kami berkenalan melalui PGK kat facebook... So ni kira macam kunjungan balas lah sbb openhouse kami tuhari kak Arni datang satu family.. :)

Makanan sungguh sedap.... Ariq makan bertambah-tambah... Berbaloi bawak datang jauh-jauh.... Hehehehe...
 Ayuh bergambar....... Yang baju bunga2 biru itulah kak Arni.... Sangat peramah orangnya... :) Rumahnye sangat cantik tapi tak sempat nak masuk... Kami sampai nak dekat 12 tghari... Nak rushing ke KLCC pastu...
 Kiri I tu Ayu.... Kanan tu pulak Shasha... Ni semua seafarers wives....

Lepas dah kenyang terus shoot ke KLCC.. Nasib baik tak jammed.... Smooth je sampai masuk parking convention centre... Kami nak gi Plenary Hall sebab nak tengok Hi5 Holiday!!!!

Excitedddddddddddd!!!!!
 Mari bergambar dulu.... Ariq ngada pulak mintak dukung... Masa dari Bangi ke KL bebudak ni dah tidur dalam kereta so masing2 cerah bijik mata.... Qila sangat excited.... Suka sangat tengok dia happy.....
 Sebelum masuk sempat shopping souvenirs kat luar... Aiyooooooooo... Satu bag tu RM50.. Dalam tu ade passport cover, towel, fridge magnet, bubbles dan clarinet.. Campur tshirt sehelai RM20 so total RM70 seorang... Keluar hall nak beli balloon pulak... RM20 each soooo kiralah seorang je dah nak dekat seratus.. Belum campur harga tickets lagi.... Tapi demi anak2 tersayang, pejam mata jelah janji diorg happy..... 

  Sangat priceless okay tengok muka happy anak2 saya...... Iyeeeee... Ini anak2 saya yang excited dan happy..... Hehehehehe.. Masing2 tengah pegang habuan masing2... Belum bayar lagi ni tgh tunggu Daddy withdraw duit... Hehehehe...

Ohye, tgh2 huru hara tu terjumpa pulak Hanin... Nasib baik dia tegur... Thanx Hanin sebab tegur... Kyra sangat comel tapi dia malu dengan Ariq... Hahahaha.. Myra sangat chubby.... Hanin sangat peramah tapi tetiba Qila nak shi shi le pulak.... Terpaksa bawak gi toilet... Keluar toilet tengok Hanin dah hilang... Heheheheh.. SO sangat tak puas borak dengan Hanin.... Tak sempat nak ambil gambar pun... Lagipun show dah nak start tu yang kelam kabut bawak Qila gi shi shi....

Part paling best... Seats tak penuh sangat so seats kami di upgrade dari categori 2 ke categori 1... Hahahahaha... Best gilaaaaaaa sebab dekat sikit dengan stage... Nasib baik Mummy tak spent tickets untuk categori 1... Jimat you....... Sebab I manis mulut tanya mamat yang jaga seats tu pening tatau mana nak duduk sebab free seating... Terus dia ajak weols untuk duduk kat situ... Lapang jeee.... Tapi takde maknanye.. Bi seorang je yang duduk... Qila dah berdiri depan stage... Ariq jalan sana sini... Mummy diri kat depan sebab monitor Qila.... Qila memula merayu2 ajak Ariq teman dia kat depan stage tapi Ariq tanak.... Ariq takut.... Caitttt... Masa bubbles keluar baru Ariq berani nak ikut kakak dia... Sangat sweet tengok diaorang berpegangan tangan tak lepas kat depan stage tu... Hahahahah... Anak2 Mummy dah besar le..... 
Oklah diorg ni.... All kids super excited!!
 Sayang sangat kat diorg ni... Janganle cepat sangat besar... Huhuhuhuhu.... Ariq tu ngada sengaja pejam mata...
 Masa ni break.. So baru masing2 balik ke seats masing... Ariq dan Qila sempat main bubbles masa ni.... 

Lepas 2 jam show pun habis.... Tapi sayanglah diorg tak nyanyi lagu "LOVE" sebab Mummy hafal lagu tu je.... Hahahahahaha.. Ohye, diorg sempat dance lagu Gangnam Style... Hampeh!!!
 Happy dengan balloon masing2..... Mummy ikat kat tangan masing2 takut terbang... Huwaaaaaaaaa.... Nangis Mummy kalau terbang.... 

Kami stay Puchong... Rumah classmate Bi.... Wife dia geng PGK jugak... Terima kasih ye Ain sebab sudi terima kunjungan ad hoc kami tu... Terima kasih sangat...... Ariq dan Qila pun happy je main2 dengan Yara Safea yang sangat cantik mata itu...... Ain siap prepare stimbot dan ABC lagi..... Selera kami makan anak beranak... Esoknya siap ada nasi lemak... Ariq makan bukan main banyak lagi... Hehehehehe.... Segan Mummy..... Nanti datang Melaka jangan lupe singgah rumah tau..... 

So, Isnin petang baru sampai rumah.....
 My happy baby dengan barang2 dari Hi5 Holiday.....
Siap suruh Mummy ikat balloon tu.... Beli jauh katanya... Kalau terbang atau meletup susah nak cari ganti.... Bijak anak Mummy.... :) Tengok belakang Qila ada antu siang... Mueheheheheh....

Itulah cerita cuti Hari Malaysia kami..... :)

Walaupun Mummy agak flat pada hari Isnin tu.... Takpelah, janji anak2 happy.... Syukur alhamdulillah.....

3 ulasan:

Ummi berkata...

HAHAHAHAH..tang antu siang tu memang perasan..hahaha..

norhidana berkata...

seronok... suke nyer budak2 tuh... dana paling suke gambar yg hubby akak duk menyendeng kt akak tu... heheheh mcm dia yg peknen lak kan....

Anasaliza berkata...

Ana ari tue beli belon gas tue nk surprised daddy..skali suh kakak pegang kejap jek..toleh lg skali dah kt siling shopping kompleks tue.larghhh qr25 tue..tergamam xkata apa dahhh..hihi