Rabu, Ogos 01, 2012

Shopping kasut dan stroller raya..

Sabtu lepas... Pepagi celik dah bangun sebab nak gi ke KL.. Actually ada tiga urusan... Yang pertama adalah urusan Daddy.. Yang kedua adalah urusan shopping... Dan yang ketiga urusan berbuka puasa bersama kawan2 Mummy kat Bangi...

Muehehehe... Pandai kan Mummy timing??? Kami tak tidur KL sebab hari Ahad tu banyak lagi urusan di Melaka... So ayuh kita....

Lepas je settle hal Daddy kat Tasik Permaisuri, kami terus shoot ke Mid Valley... Memang jammed dan sesak gila.. Memang takde parking langsung tapi seorang pak guard yang baik hati, nampak kami anak beranak dalam kereta, terus dia bagi parking special... Bebetul2 kat depan pintu masuk ke mall kat parking  P1 tu... Syukur alhamdulillah....

Sampai je terus rasuah Qila dulu.... Dia ni moody dan tak suka bersesak di shopping mall.. Dalam kereta dia dah warning dah "Kan dah banyak kasut buat apa nak beli lagi??" Haaaa... Sekarang ni memanglah kau kata macam tu Qila.. Dah besar nanti, Mummy nak tengok apa pulak yang kau akan kata... Pfftthhh! So kalau dah dapat main benda alah ni, happylah dia....
 Sekali tengok ada Parenthood Expo kat atas nun.... Ada Mickey Mouse banyaaaakkk... Qila sangatlah excited... Ariq????!!! Termasuk telo dia uols... Takut... Nyampah aku... Nakal kemain, bila kita marah takde pun dia tau nak takut... Tapi benda2 macam ni dia takut pulak... Ape daa..
 Dia takutkan Mickey yang besar sekali tu.... Keras kejung dia kat dalam stroller tu.. Weols tak masuk pun dalam tu, malas sebab orang sikit lah punye sesak... Aku takde masa nak masuk pun... Sebab rushing nak gi berbuka nanti... Banyak benda nak cari dan beli ni... Hahaha Poyo
 Meh posing dulu..... Tengok orang punyelah ramai, sesak kepala hotak aku....
 Ni dia Mickey besar tu... Actually dalam Samsung Daddy ada banyak lagi gambar2 Qila... Mummy tak transfer ke Samsung Mummy... Lupe...

Lepas tu kami beli kasut raya bebudak ni... Aku dah malas nak fikir nak cari brand apa dah.. Tetiap tahun pakai Clarks dah naik bosan dah tp no choice mar.. Tapi mana lagi nak beli?? Aku malas nak fikir dah so laju je kaki menuju ke Clarks.. Padehal Melaka pun ade... Haih.. Lantak ar sebab manusia super ramai... Rimas... Dahle penat puasa... Kat Clarks memanglah menduga kesabaran... Yang si Qila berkenan sangat dengan sandals yang macam kaf lam ye nge... Berkilat sana sini.. Siap ada bintang segala... Adoyaaaiii.. Puas pujuk suruh pilih yang lain... Yang si Ariq pulak buat perangai drama king... Meraung okay bila aku bukakkan shoes dia then nak try shoes baru... Sungguh2 dia tanak... Dia balingnya shoes tu... Astagafirullahalazim... Tak lama lepas tu, ada seorang lagi budak menangis... Dia pun tiru Ariq, meraung bila nak test kasut ke kaki dia... Ape ke hal lah korang ni????? Bila kita tak pegang kaki dia, boleh je dia lari sana sini dengan happy.. Tapi bila kita pegang je kaki dia untuk test kasut, dia meronta2 meraung macam kena dera... 

Aku lempang kang... Haih... Sudahnye aku pilih kasut baru tu ikut tapak kasut lama yang dia pakai tu aje.. So ambil yang besar sikit... Apelah kena kau Ariq Mummy pun tatau...

Qila pulak, akhirnya berjaya dipujuk untuk mengambil design lain... 

Lepas je keluar Clarks, Ariq dah tanak duduk stroller... Dia berjalan sambil menyeret paperbag kasut dia tu satu Mid Valley.. Qila duduk baik je kat dalam stroller... Kami bawak satu je stroller sebab yang Combi tu dah jahanam... Dah tak boleh bukak dan hood dia pun dah tercabut... Gila ganas Mummy ko ni... So kami merayaule satu Mid Valley tu mencari stroller yang murah2... Daddy suruh beli yang twin tapi malaslah... Susah nak lipat nanti. Makan space yg banyak... Masuk jugak Combi tapi alah bosanlah wey... Tak suka nak lipat dan bukak Combi tu.. Masuk Mothercare pun adelah yang berkenan tapi harga nak dekat RM2k...  Muehehe.. Baik mek beli wallet LV uols... :P

Last-last beli kat Jusco jeghs... Brand Sweet Cherry SR6.. Murah sahajor.. Tak sampai rm500! Heheh.. Senang bukak dah pasang tak payah nak terkepit2 mcm Combi lama... Mmg agak bulky tapi tak kisahle... Boleh guna untuk baby no 3 InsyaAllah... Tapi Qila lah yang rasmikan dulu... Hehehe..
 Sempit je Qila kat dalam tu... Dia siap cakap, punggong kita tersepit Mummy... Yelah nak, Qila tu dah 20kg.. Ariq tu baru 15kg... Patut Ariq je yang duduk situ tapi manalah dia nak bagi... Mestilah dia yang nak duduk kat stroller baru... Walaupun sempit dan kaki terjulur... Janji dia happy dan tak meragam... Best stroller ni... Ada suspension lagi... Boleh henjut2 gitu... Hehehe... Design pun rugged, mek suka... Outdoor ni mmg best.. Bila dilipat agak bulky sebab tayar dia besar.. Tak kisahle sama je bulky dengan Combi lama... Color pilihan merah lah... Senang sebab unisex... 

Ohye, Daddy pun dah penat dah so terus ajak blah... Weols terus ke Bangi... Memandangkan awal lagi, so Mummy sambung shopping kat Ariani... Haritu dah shopping kat Melaka tapi tak puas.. Hehehe... Daddy dan anak2 tunggu dalam kereta sahajor...

Pukul 7pm kami dah sampai Bangi Horizon Garden Restaurant.. Maaflah tiada gambar ketika berbuka puasa kerana aku sibuk menguruskan Ariq yang MasyaAllah.... Hanya diam ketika makan sahaja.. Sebelum dan selepas hanya Tuhan sahaja yang tahu... Dengan si kakak yang nak shi shi... Dengan si  adik yang yak... Ariq ni memang dah terbiasa akan yak sejurus selepas dia makan... Perut kecik tapi makan banyak... Tu yang terus yak tu... Bersilat aku nak basuh yak dia kat toilet uols!!! Ariq... Kau makan ape ni duhai anak sampai jadi hyper sebegini????
Lepas berbuka kami sambung lepak Tutti Fruti... Ni dia baru lepas mengamuk sebab nak pump yogurt tu sendiri... Ppffthhhh!
Last... Gambar aku dan kronies tersayang bersama beg mek jekob kami.... Hahahaha... Semua beli di tempat yang sama iaitu :-
coachlover1982.blogspot.com

Wynn punye lah siapa lagi... Hehehehehehehe...

Adoi, penatnye menaip.... :p


1 ulasan:

gee ryder berkata...

sakan nok berjalan!
qila memang sendat je nampak dalam stroller tu hehe...

nok, aku bekenan sgt marc jacob cam ko tu. suruh la kawan ko buat sale hehe...aku ada gak masuk website dia tu