Isnin, Ogos 27, 2012

Selamat Hari Raya!~

Wey dah nak masuk minggu kedua ko baru nak update pasal raya??? Hahahahaha..

Maaflah uols... Mak sibuk... Sejak khamis 16 Ogos I dan suami dah start bercuti... Jadual sangat pack... Khamis subuh2 lepas sahur dah terbang ke Shangri La untuk Jovian Mandagie Boxing Day... Pastu sambung shopping kat Shah Alam dan KLCC... Malam baru sampai Melaka.... Tu next entry ye babe... Happening babe.... Ihiks.. (Gila ko kalau shopping tak happening...)

Then Jumaat bertungkus lumus last minute shopping2 barang rumah dan kemas rumah bersama suami tercinta... Dengan I yang selsema teruk dan terus demam selama beberapa hari... Haiyo... Spoiled sungguh!

So mari layan gambar kami di pagi raya.... Pertama kali di rumah ini... Rumah sendiri... Alhamdulillah..... *Ingat baru nak beraya dengan sofa baru tapi huwaaaaaaa... Tak sempat sampai... :( Takpe.... Janji keluarga kami lengkap tahun ni....
 Inilah keluarga kecilku... Kami sedondon berbaju pink magenta... Bi sangat excited tengok baju Ariq yang sama material dengannya... Kecikkkk je kata dia... Hahaha.. Compare dengan baju dia memanglah jauh beza kheeeen..... Tu handbag atas meja tu Qila punye hokay.... Anakku diva... Ariq hanya pakai songkok, samping dia tanak pakai... Lepas tu pujuk2 baru dia nak pakai..

Tahun ni giliran beraya dengan family Bi dulu.... So lepas je bergambar, kami ke rumah mertua.. 2 minit je drive... Heheheh.. Bi pergi sembahyang raya.. Aku duduk rumah lor.. Lepas Bi, Abah dan Abg K balik dari masjid kami pun bersalaman.... Aku tak nangis pun... Sebab tak banyak dosa kot... Akekekekeke... Iyolah tu.. Padehaaaall.... Bi pun rock je... Takde sendu2 pun... Kalau family belah aku memang banyak drama air mata... Family belah Bi rock sikit...
Yeay!!!! Dapat duit raya... Bi cilok sampul Jovian ku... Hahahaha.... Tu yang sengih mcm kerang busuk tu... Geram tengok sampul Jovian kesayangan kena cilok.. Hahahahah.. Sayang nak bukak okay... :P
Dalam tengahari kami semua beraya ke Yong Peng... Melawat nenek Bi belah Abah dia... Abah ada 2 beradik je... So abang dia tu lah bapa kepada Yana Shamsudin.. So ni rumah Yana le... Tapi Yana nan hado... Dia kan sibuk sesangat... Pffthhh!
 Gambar semua dr instagram... So quality sgt teruk... Malas nak transfer dari dlsr lah....

 Then kami melawat atuk nenek Bi belah mak dia pulak.. Kat Bt Pahat.... Kat sana lepak sampai malam... Gambar semua dalam dslr.. Malam tu aku punye demam datang balik.. Gigil2 badan... Diorg main mercun dan bunga api aku just duduk dalam rumah peluk Ariq... Dia takut...

Tengah malam baru gerak balik ke kampung aku di Muar... Ramainyeeeeeee... Semua kaum keluarga ada... Dari Singapore pun ada... Sangat meriah...

Esok paginye kami ke rumah Muhyidin.. Acara wajib tetiap tahun.. TPM marrr... Kami convoy ramai2...
 Taraaaaaaaaaa... Ko tengokle muka Qila... Macam ju-on.. Tak sempat nak betulkan tudung dia... Huhuhu... Ohye, 2nd day raya mak  pakai Jeanne by JovianRTW.. Panas gila masa ni tapi nasib baik dapat duduk kat dalan dewan air cond.. Huhuhu..

3rd day raya ke rumah Ghani Othman, MB Johore tapi no gambar... Hujan uols... Habissshhhhh Jacynta dan Galliera mak!! Huwaaaaaaaaaa.... Petang terus balik ke Melaka sebab mak2 sedara aku belah arwah Abah nak serbu rumah... Ngeeeee... Mak masak asam pedan ikan parang dan char kueh teow... Habis licin uolssssssssss....
 Lepas makan main bunga api ramai2...... Anak2 aku paling seronoklah sebab rumah tak putus2 orang datang...
 Lepas ni lah Ariq menyucuk Mummy dengan bunga api... Dia terkejut dengan bunyi mercun.. Terus berlari peluk Mummy... Dengan tangan masih pegang bunga api... Habis pinggang Mummy kena cucuh... Huhuhuhu... Sume Daddy punye pasal... Huwaaaaaa... Kecederaan Mummy taw....

4rd day raya kami beraya rumah mak2 sedara area Melaka je.... Dari pagi sampaile ke malam.... Lebam... Malam ni Bi habiskan semua stok mercun dan bunga api dia....

Raya kelima, kronies iols datang serbu rumah..... Faznor dan Wynn.... Diorg datang all the way dari Bangi... I dan Bi masak chili crabs dan udang buttered nestum... Licin jugeeeeeekkk... Hehehehehe..
 Berposinglah uols lepas dah makan tu..... Kami beraya sampai malam... Sempat gak gi makan desert kat Nedeje dan makan supper kat Seafarers..  Ohye, shopping pun sempat lagi..
Hahahahahahaha....
 Ohye... Kami sempat ber photoshoot kat belakang rumah iols.... Hijau terbentang luas mata memandang....
Cer teka belakang tu apa uols??? Hahahahahaha....
Ni gambar kat Nedeje... Tempatnya sangat cool dan crepe sangat sedap... Yum yum... Masa ni dah malam dah... Anak2 tinggal rumah sebab diorg masing2 dah penat sangat dah...
Raya ke enam??? Turn aku pulak membuat kunjungan balas ke Bangi, Subang dan Port Klang.... Penat sangat... Bibik tak bawak... So penpahamlah Ariq tu khennn... Ko tengok muka notty dia dalam gambar ni pun dah explain everything.. Ahakss... Atas tu rumah Faznor kat Bangi Golf Resort... Bawah ni pulak rumah Wynn kat Alam Sari...
Raya ke tujuh??? Kami attend wedding2 di Jasin dan Muar..... Penaaaaaaaaaattt... Malam baru sampai Melaka... 

Raya ke lapan iaitu semalam???

Shopping trip ke IKEA bersama suami tercinta... Akekekeke...
Tu next entry please.... 

Hahahahahaha.. Ringkas dan padat.... Gambar pun tak banyak sebab semua ambil dari fb dan instgram sahajor... :)

Janji update... Heheheheh.. Sekadar memberi idea untuk sang stalker iaitu si tanpanama secebis idea untuk mengutuk dan mengeji iols... I dahagakan pahala free uols... Akekekeke..


6 ulasan:

Ainul Hayat berkata...

KAHKAHKAH...kelas kak marsha.....schedule pack sepanjang raya. Samelah kite kak. Mungkin sebab asben ade kat dat darat kot kan? HEHEHE~

cikgu su berkata...

Selamat hari raya Marsha!

maya amir berkata...

wahhhh! best gile..pack manjang..yg paling terbest skali (ayat BM aku tak hagak2)..shopping time..hehehe... laaa, baru nak tgk muka yana.. yana tak balik langsung raya ke? baju hitam putih u tu i suke lah..hehe

gee ryder berkata...

alim qila tahun ni eh..bertudung litup hehe...

ko sampai ke angpau gile JM kan hahaha...kelllas!
harap2 thn dpn ada lagi koleksi baju raya JM. aku lak nak balas dendam tahun ni xdpt melaram huhu.
jeles tgk baju uolss!

mariaariffbaby.com berkata...

mmg kelas kau marcia!! kau ingat perjalanan raya kau..

aku? ingat tak ingat jek mana aku raya..punya la banyak aku pusing beraya satu hari..ada dalam 10 buah rumah gak..pfftt..

selamat hari raya darl! suka la warna pink magenta kau!!

Marsha~ berkata...

Sampul raya Jovian tu dapat free masa aku pergi boxing day nok.... hehehehe