Selasa, Ogos 28, 2012

Jovian Mandagie Boxing Day!~

Ini antara kerja gila yang aku pernah buat seumur hidupku kerana ia berkaitan dengan shopping barang pujaan.. Muahahahaha...

Mahunye tak kheeeeennn... Pukul 3 pagi Wynn dah call kejut aku... Pukul 4 pagi aku dah gerak ke KL uols..... Dengan hujan renyai2.. Dalam pukul 6 pagi dah sampai Shangri La Hotel Kuala Lumpur untuk beratur bagi mendapat koleksi Jovian Mandagie tu uols... Gigih kan????

Segigih-gigih aku, ada orang yang lebih gigih ye... Kak Wana adelah org pertama sampai.. Jam 3.30 pagi uols!!!! Wynn, Faznor dan Aiza (kot nama dia) adelah kumpulan kedua sampai... Muahahaha.. So diorg adelah berada di row pertama! Wynn copkan tempat untuk aku... Sebabnya dalam pukul 6 pagi tu dah ada beratus orang menunggu okay.. So aku dapat row kedua... Satu row beratur 20 orang sebab sekali masuk adalah 20 orang... Sorang hanya diberikan masa 10 minit untuk berada di fitting room sambil dibantu oleh seorg personal shopper... Mampu????

Hahahahaha... Masa turn aku masuk, mengigil okay.... Gelabah gila macamlah nak interview jadi model pulops kheennn.... Nak zip baju pun terketar2... Hahahaha... Upacara dimulakan jam 8 pagi.... Bila staff Jovian announce je.. Semua orang menjerit histeria.... Dalam jam 8.00 pagi dah beribu manusia beratur okay.... Mampu???? Tepat jam 8.00 pagi boxing day pun bermula......

Hahahahahahaha... Pengalaman yang sangat gila dan mengujakan...
 Mari bergambar dulu...... Masa ni mmg tak terasa menunggu berjam2 uols.... Excited mengatasi segalanya... Kami siap2 isi order form... Ada dua bahagian actually, fast lane dan satu lagi untuk try baju... Fast lane agak laju sebab diorg order dan bayar.... So bayangkan dekat fast lane que beratur mcm ular uols sket punye panjang.... Inikan pulak que utk try... MasyaAllah... Sesak!!!
 Kami sangat terujaaaaaaaaa...
 Ni suasana dalam jam 5 pagi gitu.... Jam 9 pagi seluruh kawasan hall ni penuh dgn manusia...

Kami settle jam 9 pagi... Itu pun banyak saiz dah sold out... Masa kami keluar dari hall tu bawak hasil borongan, ade girls yang tgh beratur di fast lane sangat jealous dengan weols.. Hahahaha... Sebabnya, semua yang dia nak dah kehabisan saiz.... Muehehehehe... Siapa suruh datang lambat kheeennn... Ohye, sorrylah pada sesiapa yang nak kirim tu I tak boleh nak tolong beli... Sebab seorang hanya dibenarkan beli 10 pasang sahaja.... Kuota dah habis uols... 

Part paling best... Dapat sampul raya Jovian for FREE... Muehehehehe....

Then, kami terus shoot ke Seksyen 7 Shah Alam nak beli tudung... No gambar at all uols sebab excited borong tudung... I masuk Sugarscarf, Hajaba dan Radiusite!! Sangat cantikkkkkkkkkkk... Tapi banyak dah habislah.... Huhuhu..

Lepas Shah Alam, terus ke KLCC pulak... Sambung shopping di sana.... Ramainya manusia.... Aduh.....
Hasil borongan I dan Wynn.... Muehehehe.. Masa duduk2 tu Wynn dan Iols agak insap sebab memikirkan duhet yang keluar hari itu.... Mueheheheheh... Ohye, I baru merasa dapat beli Garrets Popcorn.. Beli tin sekali so tak habis, popcorn tu dibuat jadi 'biskut raya'... Ramai tetamu suka.. Hehehehe...

Sangat penat dan pancit... Muka dah minyak2 dah.... Lepas hantar Wynn ke Bangi terus balik Melaka......

Qila pun bebel-bebel... Manalah Mummy pergi ni balik lambat betul... Dahlah pergi tadi kakak belum bangun... Huhuhuhu...

Itulah cerita Boxing Day saya.... :)

5 ulasan:

MARSHA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
norhidana berkata...

wahaaaa... sanggup tu kak kul4 pg dh gerak... mmg betul2 boxing day, n tentu akak menang kan... heheheh

gee ryder berkata...

mmg koje giler siap redah dari melaka huhuhu...
nextyear ajak aku sekali nok kalau ada!

Anasaliza berkata...

Kagumssssss..hihihi

Marsha~ berkata...

kheeeennnnn????? i pun kagum dgn diri sendiri... hahaha..