Sabtu, Ogos 11, 2012

Hujung minggu

Minggu ni last nak leisure2 kat rumah... Next week dah sibuk kat kampung... By that time mesti dah sibuk masak rendang dan ketupat kan... Hermmmm.... Hari ni Mummy dan Daddy baru je beli perkakas utk hias porch kami... Hahaha poyo... Weols beli pelita dan lampu kelip kelip tu... Haih... Pelita mmg wajib beli tetiap tahun.... Tang lampu tu ini pertama kali nak hias porch... Excited.... Semua Bi punye kehendak, I layan jers....

So suppose petang ni kena siapkan semua... Tapi Daddy keluar jap settlekan Jazzy Mummy... Dia punye body kit dah sampai... Nak pasangle... Jazzy Mummy yg berwarna hijau pearl tu nak berbaju raya jugak.... Kasut raya dah settle last week... Hopefully cantiklah Jazzy tu... Tahun ni beraya bawak Jazzy lah... Blink blink sudah di anak tirikan oleh Daddy... Ferrari Mummy pun sendu je kat porch takde sape melayan dia... Huhuhu..

Alhamdulilah.. Persiapan anak2 semua dah settle.. Cuma panties Qila je belom jumpa.. Hehehe... Yang lain sume settle... Ohye baju melayu Daddy dan Ariq belum gi ambil lagi kat tailor... Manik baju Mummy sebelah tangan pun belum siapkan... Malas sungguh!

Alhamdulillah... Tahun ni rezeki kami agak murah... Daddy dpt merit, dapat sambung belajar.... Mummy pulak dpt naik gaji... Dapat bonus... Dan ada rezeki tambahan untuk Mummy dari epf.... Siapa keje gomen yg option pencen tahulah... Ehehehe... Syukur, rezeki dari Allah......

Soal renovation rumah kami akan tunda dulu... Kena tunggu habis warranty... Baru berbaloi nak reno... Buat masa ni plan paling besar ialah nak tambah ahli keluarga... InsyaAllah.... Doa-doakanlah ye.... Sementara Daddy ada ni kan...... Daddy pun dah lama mintak anak lagi so this time Mummy dah ready.... :)

As for now, Mummy sangat2 bersyukur dengan apa yg Mummy ada sekarang.... Sederhana tetapi sangat membahagiakan... Walaupun anak2 makin banyak karenah, itu adalah jauh lebih bagus dari takde karenah langsung... Syukur diorg mampu nak buat semua tu daripada tak boleh nak berbuat apa2.... Mereka adalah nyawa Mummy dan Daddy.... Daddy pula adalah jiwa Mummy... Sangay bersyukur masih bertahta di hati dia sehingga kini... Lima tahun berkahwin, dikurniakan sepasang cahaya mata... Terima kasih Allah...

Oklah uols.... Nak nap kejap... Petang ni nak masak ketam masak cili padi untuk berbuka.... Yum yum yum.. Uols masak apa???

Oklah... Bye....

Published with Blogger-droid v2.0.6

6 ulasan:

OneSimpleMother berkata...

seronoknya dia.. kita sendu jer raya tahun ni hubby xde.. huhuhu..

Lelord berkata...

uit dak zaki sambung blaja maknanya lama la kat darat ek...muahhahhaa boleh mengaummmmm

eh ko pya pelita ko tinggal kat TPE kan aku balik ritu nmpak terbengkalai je kat bakang umah

Marsha~ berkata...

Hahahaha.. iye ke... sumbu dah takde tu... nak buang sayang... heheh..

Mas... tahun2 sebelum ni sy pun sendu gak... ni baru 2nd time dpt raya sama sejak kawen.. mahu tak gayat kan... hehehe

anasaliza berkata...

yeayyy!! bestnya dgr berita kalau member pegnen..gud luck kak Marsha!!

Sky Before Pinky berkata...

semoga semua persiapan raya berjalan lancar.. seronok baca blog awak nie.. hehe.. yang last "masak ketam masak cili padi untuk berbuka" wat saya terliur.. hehe..

salam Aidilfitri..

norhidana berkata...

bestnyer beraya kt umah baru....
dana dr mule2 pose tingin nk pasang lampu lip lap tp asik lupe je... ada seminggu lg nih, sempat kot nk pasang heheehh