Isnin, Ogos 06, 2012

17 Ramadhan...

Alhamdulillah.... Hari ni dah masuk 17 hari kita semua berpuasa.... Kejap je masa berlalu kan.... Sedih pulak rasanya... Janganlah cepat sangat kau berlalu ramadhan... Belum puas rasanya bersama denganmu....

Dalam pada orang lain yang kesedihan tidak dapat berpuasa dan membuat persiapan raya dengan yang tersayang, tapi aku dilimpahi rasa bahagia kerana dapat bersama-sama menyambut ramadhan bersama suami dan anak2 tercinta....Syukur sangat-sangat... Rasa bahagia yang tidak tergambarkan dengan kata-kata... Dah lama tak rasa macam ni... Syukur alhamdulillah.... Walaupun bukan 24 jam dapat bersama dengan Bi tapi kami tetap happy... Bi selalu balik ke rumah kalau class habis awal... Kalau tak, dia tidur aja di rumah sewanya... Dia pun perlu study juga... Perlu buat assignments... So kami semua faham kalau Daddy tidak dapat balik.. Its okay Daddy... Daddy belajar rajin2 tau... Study smart.. :)

Semalam, 5 Ogos... Ulangtahun pertunangan kami... Hahaha... Tak celebrate pun... Saje je nak ingat tarikh tu... Semalam juga, 16 ramadhan genap 12 tahun Arwah akak aku pergi meninggalkan kami... Alfatihah.... Dia pergi ketika usianya 24 tahun.... Rindu sangat dekat dia hanya Allah sahaja yang tau.... Tentu dia sayang sangat dengan Qila dan Ariq... Hopefully bulan ramadhan ni, Arwah akak dan abah akan datang ke rumah aku ni... Tengok anak-anak aku yang semakin membesar ni... Mesti diorg suka kan??? :)

Sebelum weekend lepas, memang aku berhajat nak kemas rumah... Nak pasang langsir kat dapur... Tapi Bi last minit bagitau, dia ada Public Mutual class on saturday... Sehari suntuk pulak tu... So aku duduk rumah je  lah dengan anak-anak bermalasan... Tengahari keluar jap beli manik dan batu untuk dijahit di baju raya kami... Balik je terus jahit... Sangat tidak sabar... Tapi kau tengoklah... Baru Mummy nak jahit batu, ada orang dah datang bermanja... Nak baring di pangku... Aduhaaaaaaaaaiii geget kang!
Padehal boleh je kalau nak minum susu baring depan TV kan.... Ni sajelah nak mengacau...

Ala.. Dapat jahit kejap je pun... Pukul 2pm, Mama dan Busu Boy dah sampai ajak gi shopping.... 
 Oh my God... Shopping lagi?????  Yelah uols... Selagi belum raya... Mama actually nak beli kasut dia... So aku pun belum ada kasut raya so why not shopping sekali... Kami mmg suka shopping ramai2... Family cousin aku pun ada sekali... Mama dan Ayah bebudak ni, so meriah le......
Mummy dan Ariq dapat shoes raya... Qila dapat toys.. Ape??? Ariq dapat shoes raya lagi??? Hehehe... Kali ni beli sandals Adidas untuk Ariq.. Senang dia nak berlari kat kampung nanti... Yelah, kakak dapat 3 pasang, dia pun mesti 3 pasang jugak.. Baru adil... Mummy pun dpt shoes raya... Gambar dah upload kat instagram.. Hehehehehe... Sangat suka sbb sangat gorgeous... :)

Kami kat Mahkota lama, pukul 5 lebih Daddy datang join... Shopping baju Daddy pulak... Shopping gak baju tidur bebudak ni... Botak... Yelah, selagi tak raya mmg takkan berhenti shopping... Pelita dan lampu lip lap lip lap belum beli lagi ni.. Hehehehe...

Ahad, Mummy sambung jahit baju raya Mummy.... Baju kurung Qila pun Mummy tambah batu.. Vouge anak Mummy... Hehehe.. Petang sikit balik rumah nenek belah Daddy... Berbuka sana... Lepas berbuka, bersama-sama menonton badminton final Olympics 2012... Lepas DLCW kalah tipis, Mummy sedih dan emo then terus nangis.... Hahaha... 

Syukur, rezeki dimurahkan dan diberi peluang untuk hidup bahagia bersama keluarga.... Syukur ya Allah...

Walaupun here and there ada je benda yang melukakan hati tapi takpe.... Mummy hidup di dunia ni pun bukan kerana mereka semua... Mereka semua tu tak penting dalam hidup Mummy... Mummy tetap happy walaupun tidak mempunyai kawan2 seperti mereka dalam hidup Mummy... Dan kalau boleh, Mummy pun tak mahu lagi bergaul dengan mereka2 yang suka menikam orang dari belakang... Yang memburukkan sesama sendiri... Yang menyampaikan cerita2 kurang baik sesorang yang kononnya mereka kenal sangat kepada orang2 yang lain... Sehingga menimbulkan salah sangka.. Lantaklah diorg... Mummy sebolehnya tidak mahu lagi berurusan dengan orang yang takde life seperti itu...

Semoga hati ini terus tenang dan rasa bahagia ini berkekalan hingga hujung nyawa Mummy... InsyaAllah...

Terima kasih Allah... Atas segalanya....

Terima kasih juga kepada kamu yang membacanya... :)


6 ulasan:

dak-eiza berkata...

ameenn
hepi anibeseri
semoga dirahmati dan diberkati allah swt
:)

norhidana berkata...

alamak kak, dana mcm dh lupe je terikh merisik@tunang kami dulu... heheh teruk kan

seronok lah akak thn ni kan, pose n beraya ngn cik abg... rajin nyer akak memanik ek, tp ada lk org kaco hehehe...

Ummi berkata...

MACAM CUMELL SANGAT ENTRY NI BILE GUNA PERKATAAN "MUMMY"HIIII..alaaa tercapslock plak.

Elyn Sani berkata...

Hoi kasut raya ko menjeles kan aku! Huhu

Anasaliza berkata...

Ana pun pnh kena ngan kwn yg tikam blkg..sedih sgt2 bila pk..tp bila pk lama2 membazir masa sbb kita x perlukan org mcm tue dlm kepala otak kita..buang karen jek kannnn..

Mama Rizqullah berkata...

Kak Marsha,

Waaahh...raya sakan ek!!!apapun,don't think about other people,just enjoy your life to the fullest..

Biarkanlah mereka dengan 'life' mereka...yang penting kita happy...