Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2012

Shopping trip to IKEA baybeh

Imej
Raya ke sembilan... Hahaha... Kami beraya ke IKEA uols....
Memang tak plan pun.. Masa tu kan hari Ahad... Esoknye dah start kerja... Padehal hari Jumaat dan Sabtu kami dah ada kat KL.. Sabtu tengahari pergi Jasin-Muar untuk attend wedding, tengah malam baru sampai rumah Melaka... Esok pagi2 Ahad terus gi balik KL semata-mata nak pergi IKEA... Gigih kan???? Nasib baik tak jammed uols... Kat highway memang sangat banyak kereta sebab semua yang beraya kat kampung nak balik ke KL semula... Aku dan Bi penyumbang kepada kesesakan ittuew... Ihiks...
Alasan ke IKEA? Nak beli katil anak2... Sebelum raya memang tak sempat nak beli.. So terlanjur Bi okay je nak drive, so ayuh kite... Huhuhuhu... Bawak kenari untuk senang nak sumbat barang... Tapi masa sampai IKEA tu kaaaaaaaaaannn... Dari tengahari sampai nak dekat senja.... Ko rasa mcm mana??? Hehehehe...
Manusia punyelah ramai... Rimas!!! KamI memang tak bawak anak2... Datang memang untuk shopping all out... Nasib baik aku bawak Kenari kalau …

Jovian Mandagie Boxing Day!~

Imej
Ini antara kerja gila yang aku pernah buat seumur hidupku kerana ia berkaitan dengan shopping barang pujaan.. Muahahahaha...
Mahunye tak kheeeeennn... Pukul 3 pagi Wynn dah call kejut aku... Pukul 4 pagi aku dah gerak ke KL uols..... Dengan hujan renyai2.. Dalam pukul 6 pagi dah sampai Shangri La Hotel Kuala Lumpur untuk beratur bagi mendapat koleksi Jovian Mandagie tu uols... Gigih kan????
Segigih-gigih aku, ada orang yang lebih gigih ye... Kak Wana adelah org pertama sampai.. Jam 3.30 pagi uols!!!! Wynn, Faznor dan Aiza (kot nama dia) adelah kumpulan kedua sampai... Muahahaha.. So diorg adelah berada di row pertama! Wynn copkan tempat untuk aku... Sebabnya dalam pukul 6 pagi tu dah ada beratus orang menunggu okay.. So aku dapat row kedua... Satu row beratur 20 orang sebab sekali masuk adalah 20 orang... Sorang hanya diberikan masa 10 minit untuk berada di fitting room sambil dibantu oleh seorg personal shopper... Mampu????
Hahahahaha... Masa turn aku masuk, mengigil okay.... Gelaba…

Selamat Hari Raya!~

Imej
Wey dah nak masuk minggu kedua ko baru nak update pasal raya??? Hahahahaha..
Maaflah uols... Mak sibuk... Sejak khamis 16 Ogos I dan suami dah start bercuti... Jadual sangat pack... Khamis subuh2 lepas sahur dah terbang ke Shangri La untuk Jovian Mandagie Boxing Day... Pastu sambung shopping kat Shah Alam dan KLCC... Malam baru sampai Melaka.... Tu next entry ye babe... Happening babe.... Ihiks.. (Gila ko kalau shopping tak happening...)
Then Jumaat bertungkus lumus last minute shopping2 barang rumah dan kemas rumah bersama suami tercinta... Dengan I yang selsema teruk dan terus demam selama beberapa hari... Haiyo... Spoiled sungguh!
So mari layan gambar kami di pagi raya.... Pertama kali di rumah ini... Rumah sendiri... Alhamdulillah..... *Ingat baru nak beraya dengan sofa baru tapi huwaaaaaaa... Tak sempat sampai... :( Takpe.... Janji keluarga kami lengkap tahun ni....  Inilah keluarga kecilku... Kami sedondon berbaju pink magenta... Bi sangat excited tengok baju Ariq yang sama mat…

Dugaan di bulan ramadhan...

Imej
Dugaan.... Dalam pada kegembiraan menyiapkan persiapan Aidil Fitri keluargaku ditimpa dugaan.... Huhuhuhu...  Sehari sebelum kejadian... Masa ni dah nak petang baru diorg nak nap.... Sangat mcm kembar sebab minum susu next each other... Pastu terus terlelap... Masa ni Daddy sibuk kat workshop... Pasang bodykit baru untuk Jazzy Mummy..... Mummy pulak sibuk memasak kat rumah untuk berbuka... Pagi tu kami keluar gi beli segala mak nenek pelita dan lampu rumah.. (entry bawah)
Malam sabtu tu kami sempat jugak ke bazaar ramadhan, beli songkok, sedikit bunga api dan mainan bebudak ni... Seronokle bebudak ni jalan2 kan....
Ahad..... Pagi2 Daddy dah bangun... Pasang lampu kelap kelip keliling rumah..... Settle je pasang lebih kurang pukul 11 pagi...
Daddy ajak gi Pagoh... Nak beli fireworks dari kawan dia... So dia nak ambil kereta dia kat rumah nenek....  Mula2 dia nak keluar seorang je.... Tapi Mummy yang suggest bawak Ariq jumpa Atuk.... Rumah nenek just 2 minit drive dari rumah kami... Ar…

Hujung minggu

Imej
Minggu ni last nak leisure2 kat rumah... Next week dah sibuk kat kampung... By that time mesti dah sibuk masak rendang dan ketupat kan... Hermmmm.... Hari ni Mummy dan Daddy baru je beli perkakas utk hias porch kami... Hahaha poyo... Weols beli pelita dan lampu kelip kelip tu... Haih... Pelita mmg wajib beli tetiap tahun.... Tang lampu tu ini pertama kali nak hias porch... Excited.... Semua Bi punye kehendak, I layan jers....So suppose petang ni kena siapkan semua... Tapi Daddy keluar jap settlekan Jazzy Mummy... Dia punye body kit dah sampai... Nak pasangle... Jazzy Mummy yg berwarna hijau pearl tu nak berbaju raya jugak.... Kasut raya dah settle last week... Hopefully cantiklah Jazzy tu... Tahun ni beraya bawak Jazzy lah... Blink blink sudah di anak tirikan oleh Daddy... Ferrari Mummy pun sendu je kat porch takde sape melayan dia... Huhuhu..Alhamdulilah.. Persiapan anak2 semua dah settle.. Cuma panties Qila je belom jumpa.. Hehehe... Yang lain sume settle... Ohye baju melayu Daddy d…

Pertama kali...

Hehehe... Ni pertama kali update blog guna SIII... Sangat rasa kekok sbb susah nak menaip... Ala, kalau pakai pc pun selalu agt typo.... Pakai BB pun selalu double alphabets yg keluar sbb keypad BB sgt sensitive...Actually takde apa pun nak cerita... Just isi masa menunggu kepulangan suami dr balik bermain futsal... Nak tidur mata dah sangkak sbb minum nescafe ais tadi... Heheheh..Ohye, persiapan raya uols mcm mana? Ready dah? Biskut raya yang ditempah dah sampai??? Ohye, esok kakitangan kerajaan dpt bonus kan??? Seronoknyeee... Walaupun setengah bulan sahaja tp syukurlah dari takde langsung... Ni pun dah buat org2 keje swasta dengki dgn kitorg... Apedaaaa... Stgh bulan gaji pun uols nak dengki... Rezeki kan di tangan Allah, bukan di tangan Najib... Huhuhu...Oklah.... Nak gosok2 Qila ni...Terjaga pulak dia.... Nite...Published with Blogger-droid v2.0.6

17 Ramadhan...

Imej
Alhamdulillah.... Hari ni dah masuk 17 hari kita semua berpuasa.... Kejap je masa berlalu kan.... Sedih pulak rasanya... Janganlah cepat sangat kau berlalu ramadhan... Belum puas rasanya bersama denganmu....
Dalam pada orang lain yang kesedihan tidak dapat berpuasa dan membuat persiapan raya dengan yang tersayang, tapi aku dilimpahi rasa bahagia kerana dapat bersama-sama menyambut ramadhan bersama suami dan anak2 tercinta....Syukur sangat-sangat... Rasa bahagia yang tidak tergambarkan dengan kata-kata... Dah lama tak rasa macam ni... Syukur alhamdulillah.... Walaupun bukan 24 jam dapat bersama dengan Bi tapi kami tetap happy... Bi selalu balik ke rumah kalau class habis awal... Kalau tak, dia tidur aja di rumah sewanya... Dia pun perlu study juga... Perlu buat assignments... So kami semua faham kalau Daddy tidak dapat balik.. Its okay Daddy... Daddy belajar rajin2 tau... Study smart.. :)
Semalam, 5 Ogos... Ulangtahun pertunangan kami... Hahaha... Tak celebrate pun... Saje je nak inga…

Baju dan kasut raya anak2...

Imej
AKu actually tgh hangin satu badan ni... Samsung SIII ni takleh nak transfer gambar ke pc lah... Bila connect  usb je, failed tu install software... Haram jadu... So aku transfer gamabr ke pc pakai email je.... Sekali gambar resize daaa.. Buruk benor rupanye... Noise!
So macam biasa setiaop tahun nak jugak tunjuk baju2 raya anak-anakku hasil shopping sejak sebulan dua lepas..  Ni semua dua pasang adelah hadiah dari Busu Boy dan tunang dia... Terima kasih ye... Dress tu untuk Qila lah.. Kemeja dan polo t tu untuk Ariq.. Actually ada sehelai lagi shorts utk Ariq tapi mana ntah cari tak jumpe pulak.. Huhuhu.. Besar sikitlah tapi rasanya boleh je pakai kot...  Ni hasil rembatan ni JPO untuk Qila.. This year Mummy tak belikan Qila jeans... Sian perut dia mcm susah nak duduk kalau pakai jeans... So beli skirt dan dress sahaja... Selesa dia nak duduk.. Mostly dari Poney, Guess, Gap dan Burberry...  Ni pulak hasil rembata di JPO untuk Ariq.. Shorts hijau kotak2 tu Mummy heart sangat-sangat..…

Shopping kasut dan stroller raya..

Imej
Sabtu lepas... Pepagi celik dah bangun sebab nak gi ke KL.. Actually ada tiga urusan... Yang pertama adalah urusan Daddy.. Yang kedua adalah urusan shopping... Dan yang ketiga urusan berbuka puasa bersama kawan2 Mummy kat Bangi...
Muehehehe... Pandai kan Mummy timing??? Kami tak tidur KL sebab hari Ahad tu banyak lagi urusan di Melaka... So ayuh kita....
Lepas je settle hal Daddy kat Tasik Permaisuri, kami terus shoot ke Mid Valley... Memang jammed dan sesak gila.. Memang takde parking langsung tapi seorang pak guard yang baik hati, nampak kami anak beranak dalam kereta, terus dia bagi parking special... Bebetul2 kat depan pintu masuk ke mall kat parking  P1 tu... Syukur alhamdulillah....
Sampai je terus rasuah Qila dulu.... Dia ni moody dan tak suka bersesak di shopping mall.. Dalam kereta dia dah warning dah "Kan dah banyak kasut buat apa nak beli lagi??" Haaaa... Sekarang ni memanglah kau kata macam tu Qila.. Dah besar nanti, Mummy nak tengok apa pulak yang kau akan kata…