Selasa, Julai 10, 2012

Seronok kan bila Daddy ada...

Kan bagus kalau weekend tu ada lebih 48hrs...

Heheheh... Dasar tak reti bersyukur ko kan... Muehehehe...

Satu donia sudah tahu, dah 2 minggu Daddy balik... Memang best... Sengihhhh je Mummy 24hrs... Tapi Daddy takdelah duduk rumah je... Dia dah start combine course kat ALAM so during weekdays Daddy mmg bz dengan class dia... Kena tunggu Jumaat malam onwards baru kami boleh nak gi berjalan...

Jumaat malam yg lepas, kami keluar shopping... Nenek nak belikan bebudak ni baju raya.. Nenek takde cucu ramai.. Ni ajelah dua orang so sementara ada dua je ni, memang nenek selalu all out tetiap tahun shopping untuk diorg...

Sebabkan keluar pun dah malam, beli sekaligus je kat Poney... Tu pun seksa okay nak cari yang mana Qila berkenan dan boleh muat dgn dada dan perut dia yang kembang tu... Yessss.. Anak Mummy tegap macam hulk hogan! Ada satu dress tu Mama berkenan sangat tapi saiz 5-6y, saiz paling besar tu... Takbleh nak button dada dan perut!!! Sadis kan.... Huhuhu... Ariq senang je, takyah test pun.. Dia kompem pakai 3-4y punye saiz.. Memang besar sket takpe bleh pakai sepanjang tahun..

Kopak nenek nak bayar bills... Muehehehe..

So baju2 raya bebudak ni dah hampir settle... Tinggal beberapa lagi perlu dicari like macam jeans for Ariq dan skirt or jeans utk Qila.... :)
 Saturday morning... Masing-masing main toys yang Daddy belikan semalam... Semalam memang puas hati bebudak ni... Dapat main kat funzone sampai lebam.. Mummy dan Daddy pun join main tembak2... Hahahaha... Best gila tapi tak ambil gmbr sebab batt kong... 
 Qila yang happy.. Yelah, Daddy ada kan.... Masa ni masing2 belum mandi.... Liat betul nak mandi... Semua nak mandi dengan Daddy, tanak Mummy mandikan... :p
 Dia ni kalau senyum, memanglah manis...... Hehehehe
 Nampak kecik pulak Qila dalam gambar ni... Nampak macam umur 2 tahun.. Hehehe
Pagi tu bila belek2 baju raya yang nenek beli, baru perasan kemeja Ariq ni saiz 2-3y.. Salah ambil pulak... So harini nak gi tukar... Dan harini gak nak gi serbu TESCO untuk beli baju raya brand 20 by Rizalman.... Malatops uols.... Dengar kata kat KL/Selangor sampai berebut2 org beli... Out of stocks sekejap je.. Gila betul.. Tu next entry ye.. :)

4 ulasan:

norhidana berkata...

untungyer dua badik tu... dibelanja nenek utk baju raya... muke dua badik tu gumbira betul...maklum daddy ada kan

Suliana berkata...

wah seronokla budak2 ni daddy dia balik :-) saya tak soping lagi baju raya. jmt ni baru nak gi sogo member sale. siap la berasak dgn orang ramai. hehe

Marsha~ berkata...

Dana, rezeki... alhamdulillah.... hehe

woah Sue best tu shopping kat Sogo.. hehehe

anasaliza berkata...

golf set tue pun ana belikan tuk budak2 nie..sanggup angkut dr msia smpai ke doha..daddy geleng kepala jek bila kena sumbat masuk beg..hahaha