Khamis, Julai 05, 2012

Rombongan ke kedai mainan....

Hehehe.. Rombonganlah sangat... Masa ni a week before Daddy pulang.... Dah dua kali datang kedai ni tapi tutup.. So hari sabtu tu awal2 pagi dah bangun....... Nak serbu kedai ni... Yelah, masa Qila demam tuhari aku cakap dengan dia... Kalau dia cepat baik, nak ajak dia gi kedai mainan besar... Hahahahaha... So dah sihat tu, harus dia tuntut janji kan...

Menggelupur Qila bila nampak kedai tu bukak.... Siap cakap
"Cepat Mummy... Nanti kedai tu tutup!"
Hahahaha.. Iyelah dua kali pergi, kedai tu tutup tu yang dia excited tu bila kedai ni bukak...
Suka sangat tengok diorg happy.... Ko tengok si Ariq, jalan sambil peluk tubuh tu.... Muka mendongak penuh eksyen!

Kedai ni sangat besar, tapi ala kedai mainan borong... Takdelah fisher price bagai... Mainan cap hayam je... Jadilah janji anak2 aku happy... Dahtu semua toys dapat another 30%! Hehehehe... 

Dalam tu takdelah aku nak ambil gambar kaaannn...

Kami terus pulang rumah nenek.... Dua2 budak ni terus bongkar segala yang dibeli dan mainlah apa lagi... 

 Yang diiorg paling suka adelah ni :-
 Play doh set... This time aku pilih ice cream set.. Sebelum ni bebudak ni dah ada beberapa set play doh, tapi yang ni paling diorg suka terutama Qila lah of course... :)

Ohye, bibik pun suka ni... Dia teringin nak beli untuk anak dia sebab anak perempuan dia ade kirim play doh... Boleh???

Doh dia punyelah wangi... Ariq buat ice cream pastu gi offer ayot (moyang) dia makan.... Dah orang tua tu gi makan betul-betul!!! Wakakakakaka.. Aku nak gelak pun tak sampai hati...

Uncle Jib pulak siap tanya "Ni boleh makan ke ni???"

Hahahahahaha... Ni lagi satu... Eh masa kecik tak pernah main tanah liat eh??? Hahahahahahaha...
 Anak manja Mummy... Duduk sampai sakit kaki sebab lama sangat bersimpuh buat ice cream dan cupcakes... Heheheh...
 Ni ala2 pulak Jehan Masterchef.. Akekekekeke... 
 Sekarang ni aku rasa, hanya google hijau dan play doh je yang ok lagi... Yang lain mana ntah 'hilang'... Hahahaha...
 Ni pulak favorite Ariq.... Bubbles gun.... Mummy siap beli refill..
 Benda ni pun dia nak beli.... Belasah ajelah nak oiiii
 Habis pokok nenek kena sembur bubbles.... 
 Nanti kite gi holiday kat pulau eh sayang eh...... Hehehehe...
Ohye, cupcakes dah siap... Hehehehehehe....

5 ulasan:

Sue berkata...

takut nak beli set playdoh camni... budak2 kat rumah ni kalo main tak reti nak pretend2.. takut dia makan bebetul je benda tu.. hehe

Ainul Hayat berkata...

kak, kalo saya pon excited nak main play doh eskrem tu. time kecik2 tak berpeluang nak main. asek main teng-teng jerk...hahaha

ayu comel berkata...

salam marsha..kt mana ye kdai mainan ni bole bgtau x?sbb sy pin dik mlk & teringin nk blikan ank dara playdoh icecream tu mcm mnarik je :)

❤Cik Myra❤ berkata...

kalo la playdoh ice cream tu bole dimakan..:p hehe

Marsha~ berkata...

Ayu... Kedai ni kat melaka raya... Opposite mahkota hospital, means row mahkota hotel.... Kedai dia facing laut tau....