Isnin, Julai 23, 2012

Pergi rumah Daddy...

Bila ni ek... Last week... Aku rasa last week hari Isnin... :)

Balik je kerja terus bawak anak2 gi rumah Daddy kat Kuala Linggi... Daddy buat bbq kat rumah sewa dia... So Daddy insist sangat nak anak2 dan bini dia datang sana....

So, ayuh kita.... 
 Oleh kerana perjalanan agak jauh... Dalam 45 minit gitu, so masing kena pakai booster seat... Kalau tak, Mummy yang meroyan kat dalam kereta kang...
 Si manja ni, bila dah kena ikat tu mulalah dia bosan kan.... Nak tido, mata masih segar bugar... Mulalah dia mengentel maknye ni... Iye, anak aku ni mmg kuat gentel.... Kalau ada Daddy, dia gentel puting Daddy... Kalau aku, dia gentel siku... Ni nak gentel siku tak sampai, dia gentel jari.... Pegang tangan tak lepas macam orang bercinta... Terpaksa Mummy tukar gear pakai tangan kanan.. Haaa.. Skrg ni dah boleh gentel apa kau nak, sbb Daddy dah belikan Mummy kereta auto... Yippeyyy!
 Ni lah rumah Daddy.... Takde orang lagi.. Kami tetamu yang pertama so Mummy lepak kat dalam sambil tengok Dejavu di Kinabalu... Bebudak ni??? Yarabbi....... Ko tengok Ariq kat belakang tu tengah berzikir kat Daddy... Dia nak keluar.... Dia mintak pakaikan kasut.. Daddy tgh sibuk bakar ayam tu...
 Orang datang sini makan ayam bakar, dia sibuk makan oreo.. 
 Excited bebudak ni bila nampak gitar.. Habis diorg buat main.. Yang ni ok lah yang murah je, Daddy kata boleh je main yg ni... Tapi bila Ariq cuba tarikh yang harga RM300++ tu... Haiyooooooooo...  Berderau darah aku... Housemates Bi mostly belum kahwin pon... So agak annoying lah kot dapat housemate ada anak tatau reti duduk diam ni... Hahahaha.. Lagi aku kata jangan usik, lagiiiiiiiiiiii dia buat.. Geram betul!
 Tengok.... Buat muka toye bila Mummy suruh duduk dendiam... Aku nak tengok drama pun tak senang...
Aku tak lama pun kat sini.. Bila Ariq dan Qila dah start main bola sepak kat dalam rumah, terus aku cakap dgn Bi, aku nak balik... Balik lewat sangat risau pulak sebab takut gelap kat laluan kampung2 tu.... Huhuhu...

Qila sangat happy... Siap cakap, "Nanti kite datang rumah Daddy lagi ek Mummy.... "

So dalam perjalanan Ariq dah tidur... Qila je belum lelap mata... Masa Mummy stop isi minyak, dia kata dia nak shi shi...

Alamaaaaaaaakkk.... No choice, terpaksa pakaikan dia diaper si Ariq... Tak muat uols... Terpaksa tahankan dengan spender dia macam pakai pad le pulak.. Wakakakaka... Janji ko tak buang kat dalam kereta sebab dia mmg tak tahan sangat tu...

Bila dah shi shi, Qila siap cakap... "Panas Mummy.... Kite minum air panas tu sebab shi shi kita panas kot"

Muahahahahahaha.....

3 ulasan:

norhidana berkata...

mana gambar bbq nyer kak heheheh....

biaslaah budak2 mana diaorang blh tgk brg2 yg pelik skit...bnda yg diaroang jarang tgk kan... msti nk usik nyer heheheh

-kelakar lah qila... hehehhe pandai je dia bt andaian naper shi2 dia pns

Lelord berkata...

wahh nyah dak zaki belikan ko keta baru ek

Marsha~ berkata...

Dana, tak kuasa nak gi luar amik gambar.. Daddy diorg aada amik guna camera, malas nk traansfer.. Hehe

Lela, keta kecik je nok... 2nd hand... Hehehe