Khamis, Julai 26, 2012

Johor Premium Outlet with loves

Tajuk sangat ngada... Yelah, this time pergi dengan semua yang tersayang... With loves lah tu baybeh.... :P

Pagi2 dah kena kejut dengan anak2.... Tak kasi can langsung... Lepas mandi manda kat pool, masing-masing dah kelaparan... So Daddy terpaksa order nasi lemak dan nasi goreng untuk anak2 kesayangan dia tu... Ariq memang sangat lapar.. Bila dengar je Daddy kata Daddy dah order nasi lemak, dia merengek2 ajak keluar nak beli nasi lemak katanye.. Dia kan memang suka makan nasi lemak.... Puas Daddy cakap, nanti orang tu datang hantar tapi Ariq tetaaaaaaaappp merengek ajak keluar nak beli nasi lemak bungkus... Kesian nok aku tengok anak aku tu... Sampai merajuk baring kat lantai cakap adik nak nasi lemak...

Bila sampai je room service bawak nasi lemak, Ya Allah, Ariq tak tunggu lama... Terus dia serbu mamat tu, terus dia ambil sudu dari tangan mamat tu.... Ko bayangkan, habis licin nasi lemak tu Ariq makan uols.... Siap gaul sambal lagi.. Sah memang lapar sangatle tu... Bila dah pedas sangat, mulalah dia garu kepala... Hehehe..

Kakak makan nasi goreng je...

Lepas tu terus check out, terus shoot ke JPO..
 Ko tengok orang makan nasi lemak... Terbongkang tidur.... Hahahahaha..... Senang hati Mummy dan Daddy nak shopping... Qila pulak cukup punye seksa nak masuk dalam itu car... Ngam2 punggong dia ok... Kaki ada sikit susahle nak kasi masuk.. Hehehe.. RM30 sehari... Deposit RM100.. Takut sangat org bawak lari balik rumah... Hahahahaha...

Memula sampai, cucuk duit dulu uols..... Mummy terus serbu Burberry dulu... Untuk kids, Burberry kat 2nd floor, so kami naik 2nd floor dulu.... Merasalah jugak bebudak ni pakai Burberry original... Mummy memang tanak beli online atau kedai2 selain butik.. Sah2 semuanya tu dari China kan... Berbuihlah mulut orang yang jual tu cakap baju tu semua original, tetapi tidaklah daku nak percaya... Macam FO kat Bandung jugak, baju2 yang jual tu sah-sah tiruan.. Nan hado original... Member Mummy editor majalah fashion yang cakap.. Tak caye tanye dia.. :P

Eh melalut pulak kau... Hover... Tapi oklah, takde mahal sangat pun... Ada jugak yang affordable.. Mummy nak jugak beli kat Polo Kids tapi Daddy cakap, Polo ni mat rempit je pakai... Choy betul.... Terus tak jadi beli... Tapi SA kat Burberry memang terbaik! Mummy bayar, dia siapkan bawakkan paperbag sampai ke muka pintu... Macamle berat sangat.. Hahaha.. Tapi SA sana takdelah speaking english pun.. Semuanya cakap melayu tegar gitu... Takde kewat pun...

Lepas tu uols... Mummy dan Daddy berpecah.. Punyelah excited nak cari barang masing2... Kalau ikut sekali lambat... Hover tau Daddy.. Tu semua cadangan dia... So ade satu check point tu, kitaorg bertukar anak... Dia bawak Ariq naik car, Mummy bawak Qila naik stroller plak... Hehehe.. Yang bestnya, kau tunggu je depan pintu, SA akan bukakkan pintu untuk uols bila nampak uols bawak stroller... :)

Tapi this time pergi JPO, sangat sedih! Stok macam tak banyak... Ciputtttttttt je... Mummy rasa, masa pergi Jun lepas, banyak lagi stok... Banyak choices... This time pergi, alahai... Sendu..... Barang baru belum sampai kot... So takde apa sangat nak dibeli... Ingat nak memborong kat GAP dan Guess tapi nan hado... Dah habsi kena borong dengan orang lain kot...

Last2 kami stop bagi anak2 makan kat Starbucks.. Daddy tunggu anak2 so Mummy sambung shopping... Beli Levis untuk diri sendiri dan sambung shopping baju anak2... Ohye, ingat nak gi Clarks tapi alahai..... Sendu... Takde langsung yang berkenan... Ohye, SA Levis kewat!! Yelah, makhluk yang serbu sana ramai sangat... Tapi best sangat sebab Levis murah2... Tak perlu kau nak ke Toko Tiga Bandung sebab harga sama je macam kat sana.... Yang penting saiz 25-26 masih banyak..... 
 Ni aje yang sempat dibeli disana.... Bolehlah.... Takdelah berhabisan sangat... Tapi rasanya cukuplah setakat ini sahaja baju raya anak2 Mummy... Dah melampau banyaknye... Tapi worth it lah sebab Mummy shopping baju2 diorg mostly setahun sekali... Sesekali bila ada sales atau ada event tertentu je baru tambah beli sehelai dua tapi tidak selalu.... So semua ni untuk pakai sehingga sebelum raya tahun depan... Ok lah tu kan... :) Hehehe..

Kami gerak dari JPO jam 4.30 petang... Nka kena sampai rumah inlaw sebelum waktu berbuka sebab dah janji nak berbuka ramai2... Sangat banyak lauknya.... Terbongkang kekenyangan kami semua... 
Meh tengok budak sexy pakai boxer sahaja sebab Mummy malas nak keluarkan seluar dia dr dalam kereta.. Hehehehe... Sexy you... Auuuwwww....

4 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

heii sexy boyy..!! :)

duk ralit main apa la tu..??

Tanpa Nama berkata...

dia pantang nampak HP daddy dia kat mana2...mesti dia amek sambil berkata "adik nak main tebak tebak"..iaitu games Zuma Candy or Sniper Shooter...

Marsha~ berkata...

daddy le ajar....

norhidana berkata...

wah2 seronokner kak... mmg nampak kekenyangan si bujang itu lps mkn ns lemak hehehe...

aduh2 seksi nyer ensem boy itu ngn boxer je