Selasa, Julai 24, 2012

Hari pertama ramadhan - Pulai Spring Resort, JB

Jumaat petang, masa lepak2 dengan Daddy kat buaian luar rumah, tetiba datang idea nak bawak anak2 berjalan... Kebetulan weekend ni takde program, so kami carilah idea untuk berjalan.... Hehehe..

So memula ingat nak gi Cameron, tapi bila fikir balik macam cuaca tak menentu... Kalau hujan, mesti boring... So kami cancel ajelah...

Tapi bila malam je, Mummy rasa mcm nak ajak Daddy gi shopping kat Johor Premium Outlet le pulak.. Haritu tak puas shopping sana.. So Mummy ajak Daddy pergi hari Ahad, terus Daddy kata tidur ajelah kat sana.... So kami terus google, hotel mana terdekat dengan JPO... So kami pilih Pulai Spring Resort, JB
So sabtu tengahari baru gerak ke JB.. Singgah RnR mana ntah untuk bagi bebudak ni makan... Diorg makan bubur McD dgn Nuggets je... Mummy Daddy telan air liur jelah...... Huwaa.... Dugaan....
Anak bujangku bawak diri... Makan Nugget sendiri sambil menikmati view yang agak panas... Macam dah besar sangatlah tu kan....

Sampai Pulai Spring Resort dalam pukul 4pm kot sebab tercampur sesat sikit sebab terlajak... Nak cari u-turn sikit punye payah nok!

Sampai je bilik pas check in, terus ajak kids mandi pool....
Dari atas bilik dah siap dgn goggle dan pelampung... Happylah dia sebab lama tak swimming... Demam dah baik cuma batuk je ada saki baki...
Manis betul senyuman kakak... Tak sabar nak terjun... Ariq masih counting.. Nak terjun ke tanak... Dia memang penakut kan... 
View kat poolside ni sangat tenang... Sejuk dan saujana mata memandang sebab facing golf course... Tenang hati... Hilang penat dan stress kerja... Letih puasa pun hilang uols....
Qila bosan mandi kat kids pool... Cetek dia kata so kaki dia susah nak kayuh...... 
So Daddy bawak dia gi adult pool... Puaslah dia berkuak kan.... Daddy biar je Qila main sendiri.. Mummy yang cuak ok... Tatau takut tau budak ni...
Ariq pun Daddy paksa menguak dalam air... Hahaha.. Terjerit2 mamat tu takut... Tapi dalam takut2 dia syiok sebenarnye sebab dapat main air.. Hehehe..

Kami mandi kejap je, pastu terus naik untuk bersiap2 nak berbuka puasa kat Retoran Singgah Selalu, Danga Bay... Kami bukan tau pun restoran ni kat mana.. Mummy cuma tahu ia terletak kat Danga Bay... Bila dah jumpa jalan ke Danga Bay tu, tetiba je Daddy nampak restoran ni kat tepi jalan, terus masuk simpang... Hehehe.. Happy sangat! Nasib baik tak ramai sangat orang dan still ada meja kosong... Service sangat tip top! Makanan cepat sampai... Ketam Black Pepper sangat fresh dan sedap.... Kami tak makan buffet sbb sesak sangat kat luar tu... Kami order ala carte je so dapat meja kat dalam hall.. Aircond... So memang selesa nak makan sebab duduk pun sebelah TV, toilet pun dekat... Surau pun sebelah toilet je.. Memang selesa lah... Cuma Ariq jelah melasak tahan setiap orang yang lalu sebelah meja kami... Memang ramai yang layankan dia.. Suka lah dia...

Puas hati sangat... Lagipun tak jauh pun dari hotel... Worth it lah... Lepas je berbuka, kami jalan2 Danga Bay pulak.. Bawak bebudak ni main 'fun fair'.. Heheheh... Qila berani betul sebab boleh je dia naik rides yang laju tu sensorang... Mummy yang cuak.. Dahle dia paling kecik antara yang ramai2 tu..... Tu pun dia nak naik yang ala2 solero shoot untuk kids tu tapi takleh sebab dia tak lepas had tinggi.. Beraninye kamu A'qila.....

Tiada gambar sebab semua batt dah kong...... Pas dah puas main, kami balik hotel untuk tidur...

Part paling best masa sahur... Diorg hantar ke bilik segala nasi dan lauk pauk tu... Best betul tak payah keluar bilik kan... Heheheheh...... Lauknya pun best.. Ayam masak merah, ikan kari, sayur dan buah-buahan... Ngeee..

Esoknya, lepas check out kami ke JPO untuk shopping!.. Next entry ye... :)

2 ulasan:

MrS KeNey berkata...

Best3x!!

Cik Fasyareena berkata...

restoran singgah selalu?dkt je ngn umah hubby fasya..dia stay kt taman baru uda..mmg slalu g lepak kt situ je la.mknn best..n tako kt situ the best la setakat ni.sbb byk mayo..hee..