Isnin, Julai 23, 2012

Dapur baru...

Jumaat lepas... Mummy balik je dari office, sekali tengok ada dapur baru daaaaaaaaa.... Kehlassss Daddy beli tak bagi tau Mummy..... Terooooooja Mummy nak memasak tau.. Muehehehe..

Nak tengok dapur baru I??? Jangan kata I show off ye..... Mueheheheh...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Taraaaaaaaaaaaaaa.... 

Bukan untuk aku daaaa... Untuk anak2 jeeghss.. Pfffttthhhh!

Hehehe... Tergezut Mummy sbb Daddy takde bagitau pun apa2.. Masa balik tu dia takde pulak kat rumah.. Mana ntah pergi.... Bila tanya bibik, bila tuan beli ni... Bibik cakap petang tadi...

Ariq nampak Mummy je terusssssssss dia campak botol susu dia, terus ajak Mummy main sama.. Eh, dia pun teruja... Hehehe.. Siap cakap "Mummy duduk, adik nak masak"
 Macam2lah Ariq bebel explain kat aku apa dia masak.. Timun lah... Ayam lah.... Ohye, ni dapur BBQ set ye... Siap ada payung gitu... Tu sebab Daddy letak kat tengah2 alam ni... Haha.. Yang best ia sangat kukuh... Aku duduk kat situ pun takde hal... Daddy pun boleh je kalau nak duduk tapi Mummy tak bagi... Heheheh..
 Tak sudah2 dgn peace dia.... Muka bertepek powder sebab baru pas mandi.... Macam tepung kurmak...
Dia suruh aku pulak masak, dia nak makan... Tu sebab dia duduk sebelah sana... Beria-ia dia suruh aku masak.. Lapar katanya... Eh pandai pulak kau main pondok2 eh adik... 
 Lepas siap Mummy masak, dia makan... Hehehehe... Ohye, Qila kat dalam rumah masa ni... Dia demam uols... Gigih Daddy belikan dapur ni untuk Qila cepat2 sembuh... :) So buat masa ni, Ariq boleh main tanpa berebut.. Hehehe...
 Haaa... Tudia si tukang sponsor.. Bila ditanya berapa harga dan beli kat mana... Terbeliak biji mata Mummy dengar... Daddy pun cakap "Ala bila lagi nak beli.. Sebab Qila mmg nak sangat dapur untuk masak2"

Iyelah tu.... Takpelah, rezeki anak-anak...
 Beruntung kids zaman sekarang.... Dulu Mummy main pinggan mangkuk nenek yang buruk2 je tau... Pppffttthhh!
Ohye, ni gambar Daddy ambil sebelum Qila demam kuat balik.. Yelah, demam dia on off kadang2 tinggi kadang2 tak demam... Demam nak besar kot tu.. Hehehehe.. Cepat sembuh ye sayang...

Ohye, malam tu Ariq tanak masuk dalam rumah.. Dinner pun nak kat luar... Nak makan kat dapur tu jugak.. Kakak tak berapa heran sangat sebab dia still demam... Terbaring je tengok TV.. So bertigalah kami makan kat luar sebab nak layan karenan Ariq... Seronok sangat kot makan kat luar tu sampai habis oblong tu dia makan.. Dengan bawang2 dia telan.. Hehehehe...

6 ulasan:

Fazlinil Irma berkata...

marsha... bukan takat pinggan buruk.. pegi kedai kutip tempurung nak jd pinggan mangkuk kuali bagai.

pastu petik bunga org jd sayur. hahaa.. lg terer. :))

Marsha~ berkata...

hahahaha... ha ah.. bunga melur/melati nenek petik buat jadi nasi... pastu bunga cempaka buat jadi lauk... daun2 jadi sayur... hehehehehe.... rindu pulak zaman main pondok2 dulu...

norhidana berkata...

untungnyer qila ngn ariq, bile daddy balik mcm2 dpt...

teringat zmn dulu, gune tempurung kelapa bt msk2, tak pun msk gune tin susu... hehehe paling best kalu dpt cari ubi n bakar... ahak2

Marsha~ berkata...

Woah.. Bakar ubi yg best tu.... Kat kamapung kalaau takde mainan, mmg boleh je hidup.. Mcm2 benda bleh buat main.. Hehe

Ainul Hayat berkata...

Men pondok2 zmn bebudak mmg best. HEHEHE...Rezeki anak2 kak...

laila berkata...

kenapa zaman kita dulu xde semua ni?? haha serius menarik!