Selasa, Julai 10, 2012

Birthday parties

Saturday Sunday ada jemputan ke birthday party... Dua2 anak geng PGK... Sape2 yang tatau, PGK tu adalah geng seafarers wives kat facebook... Aku ni ahli tidur... Sesekali je tunjuk muka tu pun kalau Bi ada... Kalau Bi takde, mmg malaslah aku nak join parties ke gathering ke.... Malas nyah nak drive sana sini... Lotih den! Hilang vouge then nak drive sambil terjerit2 dalam kereta suruh anak2 diam... Hahahaha... Tapi kalau kau suruh  aku drive untuk gi shopping, aku 100% REDHO... Heuheuheuheu...

First party adalah birthday Party Haq dan Jamiey.... Ni dekat je kat area Melaka gak... Actually Shiela ni org Ipoh, ni rumah mak dia kot... Heheheh... Kami sampai lambat sebab semuanya tertidur kekenyangan petang tu.. Hahahahaha.... Tu pun masing2 liat je bila dikejut suruh bangun terutama DADDY... :p
 Ariq sampai-sampai je terus makan cake dengan Mummy.... Daddy pun makan dengan geng dia... Qila???? Hilang....... Dia dah meloncat2 kat dalam belon tu.... Gasak le kau nak... Janji happy... Kami dah terlepas upacara potong cake... Huehuehuehu..
 Ko tengok.... Habis lencun!!! Bukan sebab kena hujan.. Sebab berpeluh sakan... Hahahaha.. Semua bebudak datang kemain cantik wangi.... Keluar je dari tempat mainan tu, habis basah kuyup dengan peluh... Dah tu melompat non stop... Dah penat ni haaa baru dia keluar.... Lekit berpeluh satu badan!
 Haaaaa.... Diorg sibuk main kat belakang tu haaa... Ariq tanak main... Dia takut... Budak ni apelah sahaja yang dia berani??? Semut pun takut... :p Tapi nakal melasak lari sana sini takdelah pulak dia takut.... 
 Cuaca mmg best... Mendung dan sesekali gerimis.... Oklah takdela panas...
 Sebelum balik, weols bergambar dulu.... Belah kanan sekali itulah tuan rumah - SHIELA... Thanz for inviting babe... Sebulan dua sebelum party ni dia dah invite.. So apa pun terjadi, memang wajib pergi.. Heheheh.. First time aku jumpe Shiela ni. Eh lupe nak cakap, actually hari tu adelah anniversary aku dan Bi yang kelima... Hahahahaha...

7 Julai 2007, beach wedding mak kat Pantai Puteri... Lupe??? Hehehehehehe... Konon pagi tu nak check in  kat Casa De Rio Hotel yang malatops tu, tapi fully booked! Holiday Inn pun sama fully booked... Giloooo... Bi kata agaknye ramai anniversary hari yang sama sbb no cantik kan..  Tu yang semua hotel best kat Melaka fully booked... Malasle nak keluar dari Melaka sebab semalam je pun.. Tapi Bi try gak cek kat PD.. Choy! Even Grand Lexis kat PD pun fully booked??? Giloooooo... Last2 malas nak cari hotel lagi sebab kebetulan harini dan esok pun banyak jemputan kenduri dan birthday party.. So next time ajelah ye... Banyak lagi masa.. Kat mana2 pun sama janji si dia ada di depan mata.. (Nak sedapkan hati yang membara sebab lupa nak booking awal.. Hehehe)
 Oh.. Ini dia Haq, birthday boy... Jamiey ntah mana hilang..... Hehehe...

Esoknya birthday party Aliff pulak... Buah hati Iqa dan Asraul... Bi yang beria sangat nak pergi sebab dia kata dia kenal sangat dengan Asraul... Aku follow je sebab bukan aku yg drive kaaannn.. :p
This time jauh sikit... Kat Spanish Villa, Senawang.... :)
Sampai-sampai je ada badut tgh tiup balloon... Qila dapat jadi butterfly.... Dia suka sangat.... Memula takut tapi bila dah dapat butterfly, hilang takut dia..
 Meh amik gambar dengan Mummy plak...
Alolololoooo... Tak jemu2 dia buat peace.... Hehehehe. Baju ni beli masa Jcard, ingat nak simpan raya tapi ko tengok sendat macam ni... Haih, pakai jelah..... Ni saiz 7 tahun uols... Gilo... Org yang buat ukuran baju ni gilo.... Kecik sendat mcm ni saiz 7 tahun... Fitam aku tengok.... Adekah industri fashion zaman sekarang ni hanya khas untuk orang kurus ke hape??? Sian Qila taw.... Dia ni takdelah gemok mana pun.. Cuma out of shape ja.. Susah betul cari baju yang ngam2 umur dia..
Ohye, baju2 Rizalman pun semua saiz kecik... Mek terpaksa ambil saiz M sebab saiz S sendat gilos... Oh kejaaaaaammm... Kejaaaaammm...

Tetiba ko kan....
 Ariq dan Qila berposing di tepi fountain yang nan hado.. Ko tau, Ariq meraung menangis takutkan badut tu... Haih... Badut tu nak tackle dia, bagi belon pedang tu tak hingin dia pegang, pandang apetah lagi... Hover ko kan..... Tapi lepas dah lama tu, badut tu bagi dia archery... Barulah dia suka... Terus melasak habis semua orang dia pedangkan... Lari sana sini... Haih.. Nasib baik aku bawak bibik.. Adelah org yang kejarkan dia.. 
 Aiyo nampak spender...
 Qila paksa Ariq senyum... Hehehehe... 

Oit! Mana gambar birthday boy???? Ahehehehehehe...
 Ni aje sekeping..... Siap terselit fotografer rasmi gituuew.. Akekekek...
 Lepas je potong cake, anak2 mmg dah tak terkawal... Diorg dah lari sana sini non stop... Aku umpan dgn chocolate pun masing2 tak heran....
Yang ni yarabbi comot makan lollipop...
Lastly, gambar ni dicilok dari PGK..... Kami semua....

Aku sorang je tak ikut tema... Takdelah pulak aku tahu kena pakai baju BIRU... Hahahahahaha.... Belasah ar kan janji pakai baju... Aku pun takde baju biru so kira aci ar ni... Hehehehe...

Balik tu kami singgah PD.... Yeay! Next entry ye... Hehehehe..

1 ulasan:

mummY daniSha berkata...

eh samala annv kite heee...epi annv!semoga berbahagia ke akhir hayat....samela ngan danisha ...pakai baju 7 taun..seluar 5 taun hehe