Rabu, Julai 04, 2012

Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa.....

Mummy terpaksa akur........ Terpaksa mengorbankan satu-satunya mahkota Ariq Isyraf.... 
Huhuhuhuhuhuhu...
Ngeeeeeeeeeee.... Budak ni memang suka buat muka mintak ciom taw.......

Masa ni mahkota Ariq masih ada... Masih gah walaupun dah serabai... Sebab dah panjang sangat... Huhuhu
Ni pulak..... Sehari sebelum mahkotanya digondolkan.... Huwaaaaaaaaaaaaaaaaa..... Mulut tu ntah kenan mulut siapa entah... Kemain juih lagi....
Kakak macam biasa... Tang kecantikan, memang dia tip top sporting... Relax je cakap, 
"Potong depan je ek.... Belakang tak payah, kite nak simpan panjang....." Hek eleh.... Yang pendek ni pun kau asyikleeeeeee berpeluh kan... Takpelah, layankan aje....

Ariq???? Masa kakak dia potong rambut, dia dah gelabah menangis tarik tangan Daddy dan Mummy ajak keluar dari ekdai tu... Aku belum pun cakap ape lagi dia dah tak tentu arah ketakutan..... Haiyoooooooooo...

Bila letak je dia kat atas kerusi tu, dia punye meraung.... Ya rasul.......... Bergegar saloon tu noks!!! Penakut yarabbi.... Tapi ayer mata takde pun keluar.... Ade lah jugak setitik dua kot.... Aku risau dia terbahak muntah je... Dia kalau over sangat meraung, memang akan muntah habis... 

Puas pujuk, bagi main angry birdlah... Bagi makan gula2 la.. Tak jalan uols!... Last2 Mummy terpaksa duduk kat celah kangkang dia tu, dia peluk Mummy dari belakang... Baruleeeeeeeeee dia diam... Barule mamat tu boleh potong rambut dia... Tu pun puas mamat tu pujuk, tengok semutlah.... Tengok cicaklah... Haiyooo... Habis badan Mummy penuh dengan rambut Ariq!!!
Tengok gambar macam dia tengah relax takde apa kan???? Tu mulut tengah kunyah gula-gula.... Masa ni dah tenang sikit so baruuuuu Daddy terfikir nak ambil gambar dia... Masa dia meraung, tak sempat nak buat apa pun sebab weols sangat CEMAS okay... Hampehs betul... Ni pun sesekali dia meraung menjerit tetiba je.... Pastu geleng kepala dia laju-laju... Susah betul org tu nak potong... Haih! Ngada betul.... Part paling susah nak trim adelah bahagian telinga... Memang Daddy tawakal je grip kepala dia kuat2... Meraung pun meraung lah janji kemas... Hahahahah... Dia punye sedih, macamle org tu nak potong pipit dia... Ni tataulah nanti macam mana nak bawak gi sunat... Haih... Habis je potong rambut, turun je dari kerusi terus hilang sedih dia.... Anak oh anak, kau memang drama king!
Dah pendek dah rambut Ariq.... Mummy sedihhhhhhhhhhh.... Memang Mummy sayang sangat dengan rambut Ariq yang agak coklat tu... Takpe, hopefully time raya dah panjang balik.... Huhuhuhu.... Daddy tak suka tengok rambut anak dia panjang sbb sebijik nampak macam girl.... Nak buat macam mana, dah Ariq copy paste kejelitaan Mummy..... Memanglah macam girl... Buweeeeeeeeeeekkk!!!

Huhuhuhuhuhuuu... 

Tapi kan, Ariq asyikkkkkk selak selak rambut dia tau lepas kena gunting tu.... Macho sangatlah tu... Hahahaha... Bila tanye adik buat ape?? Dia terus buat bunyik machine potong rambut... Hahahaha... Ada dua org lagi paling happy tengok Ariq berambut pendek... Iaitu Nenek dan Atuk belah Daddy... Yelah, diorg dah banyak kali suruh Mummy potong rambut Ariq tapi Mummy tebalkan hati je.. Ni Daddy yang suruh Mummy takboleh nak melawan... Hahahahaha... Lagipun Ariq satu-satunya cucu lelaki dalam keluarga kami... So agak tensyenlah diorg bila Ariq berambut panjang sebab sangat sebijik macam girl.. Heheheh..

5 ulasan:

norhidana berkata...

ala2 syg nyer rambut ensem boy tu kene potong...
tp takpe still ensem gak walaupun dh pendek.. ohoo daddy ada kt sini, pttlah dia tpaksa rela potong rambut

Suliana berkata...

aqil pun sama. first time ptong rambut, melalak tak ingat. pastu skrg ni dah ok dah, relax je. hehe

maya amir berkata...

marsha u mcm i masa nak potong rambut airell... gile tak sedih rambut lembut pjg gitu (smapai sume org ingat die girl) nak kene potong..tapi apa kan daya, nak sekolah..kenelaaa potong..sanggup ku tahan sampai die umo 5 tahun...punyelaaa syg kat rambut die tu..heheheh..

takpe ariq..auntie dah bagitau airell, nanti besar, suh simpan rambut pjg, barulaaa stylo pegi keje corporate..eh? eh? hehehe

maya amir berkata...

eh tadik nak tulis..takpe ariq.. ariq simpan balik rambut pjg masa dah besar nanti..barulaa stylo..hehehee

Marsha~ berkata...

hehehe.... tulah mmg sangat sedih... tapi takpe, nanti panjang balik kan... tu sebab depan dia i gunting tak pendek sangat... hehehehe