Selasa, Julai 31, 2012

Baju raya!

Hahahaha... Puasa belum sampai 2 minggu ko dah sibuk cerita pasal baju raya.... Seligi kang...

Ada aku kesah pun kalau ada sesape nak meng-anonymous-kan diri lantas meninggalkan komen2 pedas yang blog ni?? Pfffttthhh! Sekian lama menanti, inilah masanya aku dapat beraya dengan Suamiku uols... InsyaAllah, dengan izin Allah.... Sudah tentunya excited sikit... Bagilah can uols.... :p

Actually ni semua gambar2 basi... Sejak bergiat active dalam Instagram ni.... Aku selalu update kat sana je... Lagi seronok.. Tapi blog ni tetap jugak kena update... Nanti dia merajuk, susah pulak kheennn...

Uols pun tahu skrg musim designers menjual baju2 rekaan diorg untuk raya.. Tapi harga takdelah mencecah ribuan ringgit kheeen.. Memang khaslah untuk orang2 yang makan gaji macam kita ni kan... So aku antara salah seorang yang tak melepaskan peluang untuk membeli... Dapat sehelai pun jadilah... Janji hado...

First sekali yang keluarkan baju raya adelah Rizalman... Brand Rizalman 20 dijual di semua Tesco terpilih... Ape lagi, aku pun pujuk2 lah Bi untuk belanja aku sehelai baju raya Rizalman... Mueheheh... Kat KL-Selangor habis sold out katanya... Tapi kat Tesco Melaka lengang je... Aku pun pergi on saturday.. Dahle tak dapat plastik bag, terpaksa peluk je baju tu takut rusak uols... Hehehe..
Meh nak tayang sikit baju Rizalman 20 yang aku beli... Terima kasih Bi........ 

Then selang dua tiga minggu keluar pulak Jovian by Jovian Mandagie... Ini lagi gila..... Selain jual kat butik First Lady, ada jugak jual online kat Zalora.com.. Range harga lebih mahal sedikit berbanding Rizalman 20 tetapi sangat superb hasil tangan Jovian tu... Jovian namakan semua design yang keluar dengan nama2 gadis yang bermula dengan huruf J... Kat KL orang serbu First Lady Jalan TAR macam ada riot uols... Gila.... Masa aku pergi First Lady Melaka, mcm biasa takdelah orang berebut pun.... Muehehehe
 So dapatlah sehelai haritu.... Best sangat sebab paperbag Jovian sangat cute.... Macam file gitu... Sesuai dgn harga baju...
 Jatuh cinta pandang pertama..... Cantik kan?????? Lupe lah apa nama baju ni...

Tidak setakat itu sahaja, lepas dari tu hari2 aku dok ulang alik FL untuk belikan baju Jovian untuk Wynn juga.. Huhuhuhu... Kat KL dah habis licin... So akudengan sukarela belikan untuk dia... Nak beli kat Zalora, lagilah habis licin... 

Ahad lepas, keluar pulak 3rd batch baju Jovian tu kat FL... Ohye, Jovian jual baju dia batch by batch... So mmg ada banyak gila design yang akan keluar lagi... SO ahad tu tetiba ramai gila manusia kat FL Melaka tu.... Aku rasa semua yg dari KL turun shopping Melaka kot... Huhuhu... Sebabnya kat KL, jauh lebih sesak!
 Hasil terbaru yang dirembat dari sana... Ni satu untuk Wynn, satu untuk aku... Hehehe...
 Vintage sangat baju ni.... Suka.... Murah hampir separuh dari baju di atas...

Mek sangat puas hati... Tapi tunggulah next batch Jovian early August ni... Mana tahu ade lagi yang sesuai dengan baki duit di wallet... Mueheheheh...

Ohye, selain Rizalman dan Jovian... Ada juga Radzwan Radziwill jual baju kat Thepoplook.com dan Fashionvalet.net. Tapi sedih je tengok baju yang dijual di Poplook tu..... Sendu.. Murah memang murah tapi alahai.... Quality ke laut... Harap leher je meletops tapi aku kan pakai tudung manalah nak nampak.. Memang tak cantik langsung! Material dia guna nampak murah sangat... Kat Fashionvalet pulak mahal sangat.. Mostly dia jual kaftan.. Mahal.. Mek tak mampoo... Heuheuheuheu...

So cukuplah sahaja setakat ini baju raya saye.. Raya pertama kami sekeluarga pakai pink... Tu baju kurung biasa je.. Kain beli kat Jakel... Hehehe...

Ohye, kerana addict sangat dgn Instagram, dan tak puas main guna Ipad, maka digagahkan diri juga membeli si comel di bawah ini... Reward untuk diri sendiri...
 Saya sayang SIII saya ni sangat-sangat...... Jauh lebih best dari BlackBerry... Mueheheheheh... Tetiba je ko kan... So sekarang kami sefamily semua pakai Samsung, termasuk Mama... Hahahaha..

Makin laju lah ber-Instagram lepas ni uols...

Jangan makan hati... :)

Khamis, Julai 26, 2012

Johor Premium Outlet with loves

Tajuk sangat ngada... Yelah, this time pergi dengan semua yang tersayang... With loves lah tu baybeh.... :P

Pagi2 dah kena kejut dengan anak2.... Tak kasi can langsung... Lepas mandi manda kat pool, masing-masing dah kelaparan... So Daddy terpaksa order nasi lemak dan nasi goreng untuk anak2 kesayangan dia tu... Ariq memang sangat lapar.. Bila dengar je Daddy kata Daddy dah order nasi lemak, dia merengek2 ajak keluar nak beli nasi lemak katanye.. Dia kan memang suka makan nasi lemak.... Puas Daddy cakap, nanti orang tu datang hantar tapi Ariq tetaaaaaaaappp merengek ajak keluar nak beli nasi lemak bungkus... Kesian nok aku tengok anak aku tu... Sampai merajuk baring kat lantai cakap adik nak nasi lemak...

Bila sampai je room service bawak nasi lemak, Ya Allah, Ariq tak tunggu lama... Terus dia serbu mamat tu, terus dia ambil sudu dari tangan mamat tu.... Ko bayangkan, habis licin nasi lemak tu Ariq makan uols.... Siap gaul sambal lagi.. Sah memang lapar sangatle tu... Bila dah pedas sangat, mulalah dia garu kepala... Hehehe..

Kakak makan nasi goreng je...

Lepas tu terus check out, terus shoot ke JPO..
 Ko tengok orang makan nasi lemak... Terbongkang tidur.... Hahahahaha..... Senang hati Mummy dan Daddy nak shopping... Qila pulak cukup punye seksa nak masuk dalam itu car... Ngam2 punggong dia ok... Kaki ada sikit susahle nak kasi masuk.. Hehehe.. RM30 sehari... Deposit RM100.. Takut sangat org bawak lari balik rumah... Hahahahaha...

Memula sampai, cucuk duit dulu uols..... Mummy terus serbu Burberry dulu... Untuk kids, Burberry kat 2nd floor, so kami naik 2nd floor dulu.... Merasalah jugak bebudak ni pakai Burberry original... Mummy memang tanak beli online atau kedai2 selain butik.. Sah2 semuanya tu dari China kan... Berbuihlah mulut orang yang jual tu cakap baju tu semua original, tetapi tidaklah daku nak percaya... Macam FO kat Bandung jugak, baju2 yang jual tu sah-sah tiruan.. Nan hado original... Member Mummy editor majalah fashion yang cakap.. Tak caye tanye dia.. :P

Eh melalut pulak kau... Hover... Tapi oklah, takde mahal sangat pun... Ada jugak yang affordable.. Mummy nak jugak beli kat Polo Kids tapi Daddy cakap, Polo ni mat rempit je pakai... Choy betul.... Terus tak jadi beli... Tapi SA kat Burberry memang terbaik! Mummy bayar, dia siapkan bawakkan paperbag sampai ke muka pintu... Macamle berat sangat.. Hahaha.. Tapi SA sana takdelah speaking english pun.. Semuanya cakap melayu tegar gitu... Takde kewat pun...

Lepas tu uols... Mummy dan Daddy berpecah.. Punyelah excited nak cari barang masing2... Kalau ikut sekali lambat... Hover tau Daddy.. Tu semua cadangan dia... So ade satu check point tu, kitaorg bertukar anak... Dia bawak Ariq naik car, Mummy bawak Qila naik stroller plak... Hehehe.. Yang bestnya, kau tunggu je depan pintu, SA akan bukakkan pintu untuk uols bila nampak uols bawak stroller... :)

Tapi this time pergi JPO, sangat sedih! Stok macam tak banyak... Ciputtttttttt je... Mummy rasa, masa pergi Jun lepas, banyak lagi stok... Banyak choices... This time pergi, alahai... Sendu..... Barang baru belum sampai kot... So takde apa sangat nak dibeli... Ingat nak memborong kat GAP dan Guess tapi nan hado... Dah habsi kena borong dengan orang lain kot...

Last2 kami stop bagi anak2 makan kat Starbucks.. Daddy tunggu anak2 so Mummy sambung shopping... Beli Levis untuk diri sendiri dan sambung shopping baju anak2... Ohye, ingat nak gi Clarks tapi alahai..... Sendu... Takde langsung yang berkenan... Ohye, SA Levis kewat!! Yelah, makhluk yang serbu sana ramai sangat... Tapi best sangat sebab Levis murah2... Tak perlu kau nak ke Toko Tiga Bandung sebab harga sama je macam kat sana.... Yang penting saiz 25-26 masih banyak..... 
 Ni aje yang sempat dibeli disana.... Bolehlah.... Takdelah berhabisan sangat... Tapi rasanya cukuplah setakat ini sahaja baju raya anak2 Mummy... Dah melampau banyaknye... Tapi worth it lah sebab Mummy shopping baju2 diorg mostly setahun sekali... Sesekali bila ada sales atau ada event tertentu je baru tambah beli sehelai dua tapi tidak selalu.... So semua ni untuk pakai sehingga sebelum raya tahun depan... Ok lah tu kan... :) Hehehe..

Kami gerak dari JPO jam 4.30 petang... Nka kena sampai rumah inlaw sebelum waktu berbuka sebab dah janji nak berbuka ramai2... Sangat banyak lauknya.... Terbongkang kekenyangan kami semua... 
Meh tengok budak sexy pakai boxer sahaja sebab Mummy malas nak keluarkan seluar dia dr dalam kereta.. Hehehehe... Sexy you... Auuuwwww....

Selasa, Julai 24, 2012

Hari pertama ramadhan - Pulai Spring Resort, JB

Jumaat petang, masa lepak2 dengan Daddy kat buaian luar rumah, tetiba datang idea nak bawak anak2 berjalan... Kebetulan weekend ni takde program, so kami carilah idea untuk berjalan.... Hehehe..

So memula ingat nak gi Cameron, tapi bila fikir balik macam cuaca tak menentu... Kalau hujan, mesti boring... So kami cancel ajelah...

Tapi bila malam je, Mummy rasa mcm nak ajak Daddy gi shopping kat Johor Premium Outlet le pulak.. Haritu tak puas shopping sana.. So Mummy ajak Daddy pergi hari Ahad, terus Daddy kata tidur ajelah kat sana.... So kami terus google, hotel mana terdekat dengan JPO... So kami pilih Pulai Spring Resort, JB
So sabtu tengahari baru gerak ke JB.. Singgah RnR mana ntah untuk bagi bebudak ni makan... Diorg makan bubur McD dgn Nuggets je... Mummy Daddy telan air liur jelah...... Huwaa.... Dugaan....
Anak bujangku bawak diri... Makan Nugget sendiri sambil menikmati view yang agak panas... Macam dah besar sangatlah tu kan....

Sampai Pulai Spring Resort dalam pukul 4pm kot sebab tercampur sesat sikit sebab terlajak... Nak cari u-turn sikit punye payah nok!

Sampai je bilik pas check in, terus ajak kids mandi pool....
Dari atas bilik dah siap dgn goggle dan pelampung... Happylah dia sebab lama tak swimming... Demam dah baik cuma batuk je ada saki baki...
Manis betul senyuman kakak... Tak sabar nak terjun... Ariq masih counting.. Nak terjun ke tanak... Dia memang penakut kan... 
View kat poolside ni sangat tenang... Sejuk dan saujana mata memandang sebab facing golf course... Tenang hati... Hilang penat dan stress kerja... Letih puasa pun hilang uols....
Qila bosan mandi kat kids pool... Cetek dia kata so kaki dia susah nak kayuh...... 
So Daddy bawak dia gi adult pool... Puaslah dia berkuak kan.... Daddy biar je Qila main sendiri.. Mummy yang cuak ok... Tatau takut tau budak ni...
Ariq pun Daddy paksa menguak dalam air... Hahaha.. Terjerit2 mamat tu takut... Tapi dalam takut2 dia syiok sebenarnye sebab dapat main air.. Hehehe..

Kami mandi kejap je, pastu terus naik untuk bersiap2 nak berbuka puasa kat Retoran Singgah Selalu, Danga Bay... Kami bukan tau pun restoran ni kat mana.. Mummy cuma tahu ia terletak kat Danga Bay... Bila dah jumpa jalan ke Danga Bay tu, tetiba je Daddy nampak restoran ni kat tepi jalan, terus masuk simpang... Hehehe.. Happy sangat! Nasib baik tak ramai sangat orang dan still ada meja kosong... Service sangat tip top! Makanan cepat sampai... Ketam Black Pepper sangat fresh dan sedap.... Kami tak makan buffet sbb sesak sangat kat luar tu... Kami order ala carte je so dapat meja kat dalam hall.. Aircond... So memang selesa nak makan sebab duduk pun sebelah TV, toilet pun dekat... Surau pun sebelah toilet je.. Memang selesa lah... Cuma Ariq jelah melasak tahan setiap orang yang lalu sebelah meja kami... Memang ramai yang layankan dia.. Suka lah dia...

Puas hati sangat... Lagipun tak jauh pun dari hotel... Worth it lah... Lepas je berbuka, kami jalan2 Danga Bay pulak.. Bawak bebudak ni main 'fun fair'.. Heheheh... Qila berani betul sebab boleh je dia naik rides yang laju tu sensorang... Mummy yang cuak.. Dahle dia paling kecik antara yang ramai2 tu..... Tu pun dia nak naik yang ala2 solero shoot untuk kids tu tapi takleh sebab dia tak lepas had tinggi.. Beraninye kamu A'qila.....

Tiada gambar sebab semua batt dah kong...... Pas dah puas main, kami balik hotel untuk tidur...

Part paling best masa sahur... Diorg hantar ke bilik segala nasi dan lauk pauk tu... Best betul tak payah keluar bilik kan... Heheheheh...... Lauknya pun best.. Ayam masak merah, ikan kari, sayur dan buah-buahan... Ngeee..

Esoknya, lepas check out kami ke JPO untuk shopping!.. Next entry ye... :)

Isnin, Julai 23, 2012

Dapur baru...

Jumaat lepas... Mummy balik je dari office, sekali tengok ada dapur baru daaaaaaaaa.... Kehlassss Daddy beli tak bagi tau Mummy..... Terooooooja Mummy nak memasak tau.. Muehehehe..

Nak tengok dapur baru I??? Jangan kata I show off ye..... Mueheheheh...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Taraaaaaaaaaaaaaa.... 

Bukan untuk aku daaaa... Untuk anak2 jeeghss.. Pfffttthhhh!

Hehehe... Tergezut Mummy sbb Daddy takde bagitau pun apa2.. Masa balik tu dia takde pulak kat rumah.. Mana ntah pergi.... Bila tanya bibik, bila tuan beli ni... Bibik cakap petang tadi...

Ariq nampak Mummy je terusssssssss dia campak botol susu dia, terus ajak Mummy main sama.. Eh, dia pun teruja... Hehehe.. Siap cakap "Mummy duduk, adik nak masak"
 Macam2lah Ariq bebel explain kat aku apa dia masak.. Timun lah... Ayam lah.... Ohye, ni dapur BBQ set ye... Siap ada payung gitu... Tu sebab Daddy letak kat tengah2 alam ni... Haha.. Yang best ia sangat kukuh... Aku duduk kat situ pun takde hal... Daddy pun boleh je kalau nak duduk tapi Mummy tak bagi... Heheheh..
 Tak sudah2 dgn peace dia.... Muka bertepek powder sebab baru pas mandi.... Macam tepung kurmak...
Dia suruh aku pulak masak, dia nak makan... Tu sebab dia duduk sebelah sana... Beria-ia dia suruh aku masak.. Lapar katanya... Eh pandai pulak kau main pondok2 eh adik... 
 Lepas siap Mummy masak, dia makan... Hehehehe... Ohye, Qila kat dalam rumah masa ni... Dia demam uols... Gigih Daddy belikan dapur ni untuk Qila cepat2 sembuh... :) So buat masa ni, Ariq boleh main tanpa berebut.. Hehehe...
 Haaa... Tudia si tukang sponsor.. Bila ditanya berapa harga dan beli kat mana... Terbeliak biji mata Mummy dengar... Daddy pun cakap "Ala bila lagi nak beli.. Sebab Qila mmg nak sangat dapur untuk masak2"

Iyelah tu.... Takpelah, rezeki anak-anak...
 Beruntung kids zaman sekarang.... Dulu Mummy main pinggan mangkuk nenek yang buruk2 je tau... Pppffttthhh!
Ohye, ni gambar Daddy ambil sebelum Qila demam kuat balik.. Yelah, demam dia on off kadang2 tinggi kadang2 tak demam... Demam nak besar kot tu.. Hehehehe.. Cepat sembuh ye sayang...

Ohye, malam tu Ariq tanak masuk dalam rumah.. Dinner pun nak kat luar... Nak makan kat dapur tu jugak.. Kakak tak berapa heran sangat sebab dia still demam... Terbaring je tengok TV.. So bertigalah kami makan kat luar sebab nak layan karenan Ariq... Seronok sangat kot makan kat luar tu sampai habis oblong tu dia makan.. Dengan bawang2 dia telan.. Hehehehe...

Pergi rumah Daddy...

Bila ni ek... Last week... Aku rasa last week hari Isnin... :)

Balik je kerja terus bawak anak2 gi rumah Daddy kat Kuala Linggi... Daddy buat bbq kat rumah sewa dia... So Daddy insist sangat nak anak2 dan bini dia datang sana....

So, ayuh kita.... 
 Oleh kerana perjalanan agak jauh... Dalam 45 minit gitu, so masing kena pakai booster seat... Kalau tak, Mummy yang meroyan kat dalam kereta kang...
 Si manja ni, bila dah kena ikat tu mulalah dia bosan kan.... Nak tido, mata masih segar bugar... Mulalah dia mengentel maknye ni... Iye, anak aku ni mmg kuat gentel.... Kalau ada Daddy, dia gentel puting Daddy... Kalau aku, dia gentel siku... Ni nak gentel siku tak sampai, dia gentel jari.... Pegang tangan tak lepas macam orang bercinta... Terpaksa Mummy tukar gear pakai tangan kanan.. Haaa.. Skrg ni dah boleh gentel apa kau nak, sbb Daddy dah belikan Mummy kereta auto... Yippeyyy!
 Ni lah rumah Daddy.... Takde orang lagi.. Kami tetamu yang pertama so Mummy lepak kat dalam sambil tengok Dejavu di Kinabalu... Bebudak ni??? Yarabbi....... Ko tengok Ariq kat belakang tu tengah berzikir kat Daddy... Dia nak keluar.... Dia mintak pakaikan kasut.. Daddy tgh sibuk bakar ayam tu...
 Orang datang sini makan ayam bakar, dia sibuk makan oreo.. 
 Excited bebudak ni bila nampak gitar.. Habis diorg buat main.. Yang ni ok lah yang murah je, Daddy kata boleh je main yg ni... Tapi bila Ariq cuba tarikh yang harga RM300++ tu... Haiyooooooooo...  Berderau darah aku... Housemates Bi mostly belum kahwin pon... So agak annoying lah kot dapat housemate ada anak tatau reti duduk diam ni... Hahahaha.. Lagi aku kata jangan usik, lagiiiiiiiiiiii dia buat.. Geram betul!
 Tengok.... Buat muka toye bila Mummy suruh duduk dendiam... Aku nak tengok drama pun tak senang...
Aku tak lama pun kat sini.. Bila Ariq dan Qila dah start main bola sepak kat dalam rumah, terus aku cakap dgn Bi, aku nak balik... Balik lewat sangat risau pulak sebab takut gelap kat laluan kampung2 tu.... Huhuhu...

Qila sangat happy... Siap cakap, "Nanti kite datang rumah Daddy lagi ek Mummy.... "

So dalam perjalanan Ariq dah tidur... Qila je belum lelap mata... Masa Mummy stop isi minyak, dia kata dia nak shi shi...

Alamaaaaaaaakkk.... No choice, terpaksa pakaikan dia diaper si Ariq... Tak muat uols... Terpaksa tahankan dengan spender dia macam pakai pad le pulak.. Wakakakaka... Janji ko tak buang kat dalam kereta sebab dia mmg tak tahan sangat tu...

Bila dah shi shi, Qila siap cakap... "Panas Mummy.... Kite minum air panas tu sebab shi shi kita panas kot"

Muahahahahahaha.....

Sabtu, Julai 21, 2012

Louis Vuitton Raspail Monogram PM for sale!~

STICKY MODE BAYBEH!
Louis Vuitton Raspail Monogram PM

The bag is actually mine.. Bought it at Milan, Italy few weeks back.. ETA Kuala Lumpur around 3rd week of July... 

Bag raya uols..... Bag raya!!!!

Fresh from Italy oven uols.....

Comes with LV Boutique's receipt, Paperbag and Dustbag..

AUTHENTIC Louis Vuitton okay... 

This Raspail just released on March 2012. So memang belum ramai orang pakai.... This is one of the latest LV Core Colection Line..
Top view.... Ukuran Raspail ini adelah :

16.1" x 15.7" x 5.1"

- Natural cowhide leather trimmings
- Signature handle fastener
- Shiny goldenbrass picecs
- Burgundy textile lining
- D-ring

Inside view.... Burgundy textile lining inside perfects the tote nicely.... Indeed.. Made in Spain ye uols.... Zip tu kalau nak pakai boleh, tanak pakai pun boleh....

Cun!
Ni ada satu contoh, minah ni pakai..... Not too big, not too small.... Just nice... 

*pic from google

Reason for sale????

Semalam, malam nisfu shaaban..... Aku dapat petunjuk untuk membeli Tivoli GM pulak... Ngueheheh.. So I have to choose either one lah... This one have to let go...

I really want that Tivoli bag so much so I decided to let go this NEW Raspail Monogram PM at the very good price, just for u... My dear blog readers... Ohye, I tak dapat VAT deduction ye sebab mintak orang belikan... So harga ni memang worth it.. :)

Retail price at Louis Vuitton KLCC is RM3600++ ye girls....

Hehehehehe... So siapa yang berminat, do email me at :-

marcia.zlyana@gmail.com

Boleh bayar 50% deposit dulu... Once bag sampai, cash on delivery... Okay???

SOLD

Khamis, Julai 19, 2012

Shopping raya!!!

Hehehe... Shopping rayalah sangat... Padehal bukan beli apa pun.... Poyo..

Pics all credit to Wynn, my best kronies ever.... Heheheh.. Thank you noks... Thank you sebab teman mak shopping dan join shopping sekali... Heheheh... Ribs ribs ribs... Hahahahaha...

Wynn lah yang rajin ambil semua gambar2 ni..... Iphone dia best wooo... :)

Meh tayang vontot dulu....
 Benda pertama yang buat mak kopak teruk semalam adalah benda ni....

Happy sangat..... Terus rasa nak balik rumah peluk2 sebab malu nak peluk kat situ... Muahahah...
Kat Tony Romas ni... Dapatle peluk jap... Huhuhuhuhu... Once in a while dapat beli beg LV... Siapa tak suka nok... Terima kasih Bi.... Untuk segalanya...... :)

Ohye, semalam sambil2 menyelam shopping tu... Aku sempat jumpa Asram dan Angela gak... Thank you Sere sebab banje makan.. Hehehe... Pas makan, dah kenyang ape lagi... Shopping!!!

Mostly shopping baju2 raya untuk anak2 je.... Aku dapatle sepasang sandals Guess... Huhuhuhuhu...
Jahanam duhet aku semalam....... Tapi ade satu dress tu untuk Qila dari Pumpin Patch.. Sangat comel... Nanti aku up semua baju2 raya anak-anak aku ye... Nanti aku show off.... Show off lah sangat kan.... Ala macam korang tatau, entry wajib setiap tahun setiap kali nak raya., mesti ada entry bag raya aku dan entry baju raya anak2 aku.... Takde maknanye nak show off pun sebab bukan ramai sangat baca blog aku ni.... Ni blog aku syiok sendiri je... Aku tulis, aku baca sendiri... Pfffhhhtttt! (Ok tak nok Wynn?) Huhu..

 Ape????

Nak tengok beg raya mak???
Heuheuheuhuehuehuehuhue.....

Meh mak tunjuk meh...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Over kan... Macamle beli Hermes Birkin gitu......

:p
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tara........

Ngada kan.... Lepas hantar separuh barang2 shopping kat dalam kereta, terus tukar bag dan sambung berjalan...

Takut nak tinggalkan si Galliera ni dalam kereta seorang diri..... Muehehehehehe..... Oh sandals tu pun mak terus pakai lepas bayar... Tak larat nak ukur Mid Valley dan Gardens pakai heels uols....

Pasni??? JPO jom!!! Muehehehehe...

Ok bye!

Selasa, Julai 17, 2012

Dah ready for annual concert???

Semalam, masa kat dalam kereta, ada satu lagu dari band mana aku tatau, keluar kat radio.. So Qila terjerit excited.. Katanya tu lagu untuk concert dia akhir tahun ni.... So beria-ia dia tunjukkan gaya joget tu...

"This part must go down like this..."
"This part must do like this.."
"Kaki kena bukak left right then clap your hands"

Bla bla bla bla.....

Bila tanye lagu apa ni??? 

"With the boys sound!!" (sound ke out ntah aku pun tak clear apa dia cakap)

So masuk je dalam rumah, aku pun bukakle Ipad.. Bukak Youtube dan ajak dia cari lagu tu... Aku taiplah "The boys sound", tapi entah apa-apa yang keluar...

So aku taip pulak "The Boys"

Keluar banyak KPOP grup pastu Qila tunjuk yang ni :-
"Yang ni.... Yang ni...." 
Dia tunjuk video gambar Girl's Generation ni...
So aku macam tak berapa percaya, sekali bukak video tu... Hahahahah... Betul uols...

The Boys by Girl's Generation adelah lagu yang Qila maksudkan... Rupanya dia try nak cakap 
"Bring the boys out"... Antara lirik dalam lagu tu.. Hehehehehe...

Ni full video of english version...
Agaknye, Qila cam gambar atas tu sebab teacher dia tunjuk kot.... Tu yang dia tahu tu... Haih bebudak zaman skrg... Sangat alert kalau bab2 ni... 

So bila dah bukak video ni, haruslah dua beradik tu praktis dancing.... Qila trying very hard nak ingat balik apa steps yang teacher dia ajar.... Hahahaha... Siap nak cakap dengan teacher yang dia pun ada lagu ni kat rumah... Hehehehe...


Ko tengok Ariq.... Hover dia dari kakak dia.... Tak sempat pakai baju dah berjoget.... Ko memang joker taw... :p

Isnin, Julai 16, 2012

Lepas kenduri kahwin selalu uols buat apa???

Hahahahahahaha...... Meh up dulu gambar semasa majlis berlangsung..
 Masih handsome kacak bergaya masa ni... Ariq happy lari sana sini tengok chicken.. Tu gelang kat tangan tu dia jumpe kat kerusi.. Boleh pulak dipakainye... 
Qila makan dengan selera... Nasi minyak mmg favorite dia... Ini wedding sepupu aku belah Arwah Abah... Kat Alor Gajah, dekat je pun so memang datang lenggang kangkung je... Sempat membongkang jap kat rumah sebelah sebab ngantuk.. Cuaca sangat best mendung berangin so best sangat....

So dalam pukul 4 petang tu, sesi kemas mengemas dan membasuh pun bermulalah....

Tradisi  mengemas dan membasuh sambil main air ni aku rasa orang Melaka je kot buat... Negeri2 lain ada tapi tak banyak... Sekarang ni pun semua main caterer je, takde lagi upacara basuh periuk dan pinggan mangkuk..

Bagi yang masak sendiri, petang2 tu mesti ada sesi membasuh kan... Haaa.. Masa tu sedara mara semua dah tukar baju... Bagi yang datang lenggang kangkung macam aku, memanglah tak bawak baju extra... Datang makan dan posing je kaaaannn.. Takde niatpun nak tolong mengemas.. Dasar pemalas... 

So, upacara main simbah2 air pun bermula.... Yang mula2 kena attack adalah orang2 yang duduk leisure2 menunggu nak balik... Aku sefamily adalah tergolong dalam kategori itu.. Hahaha..
Hahahahah... Cuba kau tengok anak siapa yang tengah cedok air tu?????

Anak aku beb.... Dia pun join sama, habisssssssssssss basah lencun! Dapat je green light dari Daddy, kemain laju dia lari join the crowd.. Mahunye Daddy tak bagi green light... Sebabnya, dua tiga minit sebelum tu dia, Daddy dan Ariq habis basah kena simbah dengan Onni, mak sedara aku yang start dulu... Hehehehe... Aku dapat lari tapi tetap kena gak simbah kat bahagian belakang baju... Basah siot! Nasib baik handbag dapat cover dengan kotak.. Muahahaha.. Hawau btol.. Aku dahle tak bawak baju spare.. Lari kedek2 dgn heels bagai... Terus aku mintak Bi kunci kereta, letak semua bag, hp dan barang2 berharga dalam kereta... Takut basah beb.. Diorg ni bukan bleh percaya... Main simbah je... Aku gi lari cari slippers...  Hahaha.. 
 Ni lah kepala segala kepala.. Dua2 ni mak sedara aku yang paling gila-gila.. Yang baju merah tu boleh gi simbah orang lain guna air kopi!!!! Muahahahaha... Nasib lah siapa yang kena... Bi pulak gi simbah diorg ni dengan air campur kuah kurma daging... Perggghhh... Tak terbayang lekitnya nyah oiiiii...... Ni baru lepas kena simbah dengan Bi... Masing2 dah lekit lah tu jalan pun dah tak betul... Yang bestnya DJ still mainkan lagu2 best so sambil simbah air sambil berjoget.. Hahahaha.. Mak-mak sedara aku semua gila2 dan sporting... So aku ikut gen diorglah... Hahaha..

Ada jugak yang kena simpah dgn air campur ais.... Menggigil kooo... Hahahahaha...
 Bi siap bawak baldi... Sampai pecah baldi tu dia kerjakan.... Bi ni bukannye bawak baju spare, tapi dah alang2 basah kena simbah, dia pun join the crowd.. Happening maaarr.. Bukan selalu...
 Haaa.. Yang ni pun sama tak tahu sejuk... Main simbah2 jugak sampai aku pun dia simbah... Bertuah betul.... Nak macam tikus mondok pun ada ni ha....
 Habis basah lencun.... Kasut pun habisssssssss... 
 Dah sejuk baru dia datang menyerah diri mintak ditukar baju...
Sejuklah tu........ Hehehehe...

Ariq????? Meraung okay masa kena simbah air.... Dia takut kot... Sebab ada relatives yang tanak kena simbah tu siap menjerit2 nak selamatkan diri so Ariq takut.. Hahahaha.. Dia ni memang kuntum so dok melekap dengan nenek... Dia pun basah kena simbah memula sekali so awal2 dah tukar baju...
 Nenek dapatlah nenek 'selamat' sekejap daripada kena simbah sebab Ariq takut kan... Hehehehe.. Dia peluk nenek sebab Mummy dan Daddy dah missing in action.. Hehehe..
 Kejap je nenek selamat... Masa nak salam kaut sebelum balik, last kopek okay nenek pun kena simbah... Muahahaha.. So balik rumah masing2 basah lencun dalam kereta... Terpaksa alas dengan surat khabar... 

Eh bukan itu aje....
Daddy habis kena lumur dengan arang.... Muahahahahaha... Merasalah Daddy kena buli..

Seronok gila walaupun penat yarabbi.... Balik tu sampai je rumah nak dekat pukul 6... Semua pengsan ketiduran sampaile maghrib.... Hehehehehe

Malam barule terasa lapar nasi... Terus keluar gi makan kat restaurant chinese-muslim... Besssttt...

Ada Daddy semuanya best! Banyak je benda nak buat dalam kepala ni.. Takpe, banyak lagi masa sebab Daddy akan bersama kami selama lebih 13 bulan baybeh...

Alhamdulillah.... Kami sangat2 happy dan excited... :)