Selasa, Jun 19, 2012

Ush.. Lamanye tak update!

Entahlah kenapa sejak dua menjak ni liat betul nak update blog u...... 

Banyak nak cerita tapi masa yang ada sangat terhad dan sangat berharga gitu... Even kat rumah pun bila bukak lappy or Ipad, aku akan menggunakan masa yg ada itu untuk menonton Drama...

Muahahahahaha... Drama ape??? Drama swasta??? Drama melayu??? 

Oh no babe.... No.... Mak tengok Drama Korea lah uols..... Ape lagi kan.......... Kemaruk dan kemaruk dan kemaruk!!! Susah wooooo...... Sanggup berteleku depan lappy tetiap malam tengok cite Korea.... Esoknya gi opis menguaaaaaaaap memanjang.. Hehehe.. 

Sejak bibik dah balik ni, mak banyak sangat masa nak tengok balik semua cerita2 yang dalam wish list.. Memang banyak okay beratur list... Satu cerita mostly 20 episodes.. 1 episode 1 jam... Perghhhhhhhh... Pedih mata nak habiskan... Bistu tak fikir, hati aku ni... Kejap nangis... Kejap terkejut... Kejap tersentap... Boahahahahahaha.... Cerita Korea kalau takde adegan ayer mata memang tak sah! Choyyy sangat okay... :p

Ohye, nak tau sekarang ni aku tengah kemaruk tengok cerita ape???
IRIS

Action drama.. Selepas City Hunter, aku memang kemaruk tengok action drama... Best gila cerita ni... Sakit jantung aku tengok... Hero dia, perghhhh sangat macho... Bila part dia senyum... Adoyaaaaaaaaaaaaaiiii cair..... Sedih jugaklah sebab dia terpaksa berpisah dgn gf dia tu sebab keadaan tak mengizinkan... Kalau nak tahu kena tengok sendiri ar... Best babe! Dahle view negara Korea-Japan sangat cantik terutama bila winter.. Memang merenjissss je hati dan kalbu nak pergi bercuti kesana... Haih...  Gi ar tengok cerita ni uols..

No regret!

Selain IRIS, sesekali nak bagi tenang sikit jantung aku ni, aku tengok cite ni gak...
Take Care of Us, Captain

Cite ala2 Awan Dania tapi ni kisah hidup Pilot lah.... Ada Captain, 1st Officer and bla bla bla... Teringat Suamiku sendiri sebab dia pun kerja bawak kapal... Ada Captain and officers bagai.... Best jugak cerita ni... Cool... Ada part sangat sedih.. Ada part cute... Ni heroin yg sama dengan cerita Boys Over Flower..

Ohye, jugak sesekali bila nak jiwang2 aku layan gak cerita ni :-
Love Rain

Cerita cinta uols... Cinta yang tak kesampaian... Tapi cerita cinta mereka disambung oleh anak masing2.. Hehehe.. So diorg berlakon dua zaman lah... :)

Hahahahaha... Aku tahu dan kenal ramai sangat orang yang gila dengan cerita Korea ni... Tu belum lagi tengok kat Astro OneHD 393... Haih memang tak jadi kerja lah kalau dah mengadap cite Korea ni... Hehehe...

Ohye, aku selalu tengok kat epdrama, viki dan dramaload.. Bersyukur kepada internet yang laju lah... Kalau lembabnya datang... Adoiiiiiiiiiii sakit jiwa noks! Setipa malam jugak sampai terbawa-bawa dalam mimpi..

Email suami pun nak balas takde masa uols... Sengal betul.. Heheheheh.. Oklah uols... Siapa yang belum menjinakkan diri ke kancah Drama Korea ni, silakanlah berbuat demikian ye... Hehehehe..

1 ulasan:

Elyn Sani berkata...

hoi bahaya ni kalau aku joint ko melayan cite series gini, mau umah aku gantung kuali, kain x berbasuh apa semua!! huhuh