Jumaat, Jun 08, 2012

Macam ni nak gi Bandung????

"Tak payah!!!!!"

Jawap nenek...

Akekekekekekekekeke.... Menjaga diorg ni macam menjaga EMPAT orang budak notty... Haiyooo...

Kalau korang tak caye, korang gi tanye mak aku... LOL

Actually, Mama plan nak ajak aku gi Bandung, untuk cari barang2 wedding adik aku... Plan nak bawak budak2 bertuah ni sekali.. Tapi, kat kedai makan pun kami dah haru biru tunggang langgang... Ni kan pulak kat Pasar Baru Bandung yang sesak tu???

Never! Bagi sepuluh juta rupiah pun tidakle aku sanggup uols!!!!
Posing ketika baru sampai.... Masa ni ada seekor lembu sedang meragut rumput di seberang jalan... Ohye, kedai makan tomyam ni depan Shah Beach Resort kat Tg Kling tu... Ariq sangat behaved duduk sampaile habis makan... Dia bikin onar lepas dah kenyang makan... Qila pulak bikin onar sebelum dan semasa makan... Huahuahuahuahuahua...

Eh kau tengok lengan Qila..... Perrrggghhh.... Berketul macam lengan Daddy dia...
Alolololoooo.... Ariq memang poser.... Rasa nak geget2 bibir dan hidung dia.... Qila tu tengah tahan geram... Bukan senang nak amik gambar diorg baik mcm ni..... 

Ni masa tgh tunggu order sampai.. Kami camwhore dulu... :)
Ciom adik tapi macam nak tercekik budak tu dia grip... 
Mata tu jeling camera tak tahan.... Romantik je kaaannn... Qila tetap dengan muka tahan geram dia... Hahahaha...
Sepanjang menunggu order, sampaile habis makan Qila bikin onar... Ni baru lepas nangis sebab dia baru je tumpahkan air sirap kat badan dia... Dia minum air tu pakai straw pastu tetiba dia gi sembur straw tu... Habis terpercik sebab gelas tu penuh... 1/4 tumpah kat badan dia... Lekit!!! Terus nangis laaaaaaaaaahh.. Eh bukan salah siapa2... Sendiri salah kan... Mana ade bawak baju spare...

Bila nenek tanye kenapa gi sembur, dia cakap "Mulut kite yang jadi sendiri buuurrrrrrrrrrrrr macam tu.."

Iyolah tu....
Habis basah perut dan peha dia.... Nangis sampai mengamuk nak terbalikkan meja... Tengok lenganle kaaaaaannn... Pastu dia gi main baling 2 tisu kat kucing... Adoiiiiiiiii... Asyik2 dia merungut kenapa seluar dengan baju dia tak kering2... Dalam kereta masa otw balik, dia bising2 badan dia dah gatal... Hehehehe...

Masa makan mmg semua diamlah kejap sebab masing2 lapar... Tapi berebur air le pulok... Berebut telur.. Habis tercampak segala mak nenek folk and spoon! Aku mmg buat tebal muka je... Pekerja kedai tu nak jeling or nak cakap anak aku nakal ke hape ke lantak.. At least aku ada anak untuk menakal.. Dari orang yang takde anak langsung... Syukur.. Meja kitaorg dah macam nak pecah dah.. Hahahahaha... 
Ariq ushar cat... Sini banyak cat.... Lepas ke dia kenyang, dia turun dari baby chair ni then terus pergi ke jalan besar nak tengok lembu... Adoooiiii.... Nak bayar pun aku asyik berkejaran mengejar Ariq... Kejap nak wash hand, kejap nak tengok cat, kejap nak tengok cow... Aku risau dia berlari ke jalan besar je sebab kedai ni bebetul tepi jalan besar... 
Ni sebelum membikin onar... Sebab masih terang dan nampak lembu.... Bila dah gelap, dah tak nampak lembu terus dia melasak... Haih...

Rasanya, takkan merasa lah korang ikut Mummy dan Nenek ke Bandung nun...

Duduk ajelah rumah dengan Daddy dan atuknenek Tengkera! :p

3 ulasan:

mummY daniSha berkata...

huhuuuu biasala budak2 kan...kalau makan kat luar,rasa meja kita yg paling berkecah..dgn makanan tumpah kat bawah meja lg huhu..malu mak!

Deq's Qienz berkata...

ala cumeinya ank akak..

salam kenal dr Mama Qhayra ya :)

mamyharraz berkata...

comel.
budak mmg gitu..telatah kacau bilau tulah buat kita rindu je dgn depa setiap saat ;)

salam kenal dari mamyharraz :)