Rabu, Jun 27, 2012

Johor Premium Outlet!

Semalam, aku dan officemates gi jenjalan UTM... Hahaha... Tak payahle tanya apa kami buat kat sana... Huhuhuhu..
 Iye-iyelah tu aku gi duduk bebetul sebelah Pengarah macam besar le sangat pangkat aku padehal nan hadoooo.... Dengar macam tekun tapi..... Akekekeke...
 Ni semua lakonan, jangan tertipu.... Hahahahaha...
 Yeay yeay dapat goodie bag... Sukalah tuuuu...
 Rombongan cik kiah ke UTM... Masa ni dah nak dekat pukul 1 lebih.. Kami gi sembahyang kat masjid UTM, pastu gerak ke ICC pulak... Cantik sungguh UTM... Buat aku rindu zaman aku study dulu.... Rindu sangat!!!

Kat ICC ini je gambar aku yg ada..... 
Gelap!! Janji muka aku terang... Hahahaha...

Masa ni hujan tak berapa lebat.. So kami semua seia sekata mahu terus blah balik Melaka TETAPI kenalah singgah Johor Premium Outlet dulu uols... Dah alang-alang sampai JB kan.... Dekat je pun dari UTM ni.. Keluar tol Skudai, masuk tol Senai.... Tapi ade sesat sikitle... Hehehehe....

Sampai je JPO, kami posing serba sedikit
 Ni separuh dari officemates aku..... Posing pun ikhlas tak ikhlas sebab tak sabar nak shopping!!! Thanx to Megat sebab jadi driver dan fotografer kami.... Baik kan dia?? Semua gambar2 ni dia yang ambil... Hehehe...
 Coach aku serbu dulu tapi tak beli ape pun.... Saje survey harga... Ada sales uols, 60% tapi aku tak beli pun... Aku dah pangkah Coach sebab dah bosan... Hehehehe...

Kami tak lama kat sana sbb officemates aku semua nak balik cepat.. Diorg pun bukan kaki shopping...

Herm.... As for me yang baru pertama kali datang sini... Oklah... So-so aje tempatnya... Aku just cari baju-baju anak2 aku je... Dahle aku pakai 4 inch heels... Merasalah kan catwalk kat JPO tu.. Bagi aku takdelah besar sangat dan aku takdelah masuk semua outlets yang ada situ... Aku serbu yang mana ada baju kids je... Even Levis dan Burberry yang aku nak masuk sangat tu pun aku tak sempat nak masuk.. Nevermind.... Next time baybeh....

Aku sempat masuk Padini, Poney, Cotton On, Vincci, Fossil, GAP, Guess, Clarks dan beberapa lagi aku tak ingatlah nyah... Aku berpecah dengan officemates aku sebab nak cepat... Hehehe... Within one and the half hour time baybeh!~ Memang shopping laju macam pelesit!

Review aku??? Macam aku cakap tadi, so-so aje... Takde pun murah gila babas kan... Dan takdelah sehappening oulets kat US ke Europe ke... Tak adil lah kite nak compare JPO dgn  oulets kat overseas kan... Masih kategori mahal sebab diorg pun nak dapat keuntungan sebab tempat ni still baru... Belum boleh rolling duit lagi... Hehehe... Tunggulah 5 tahun lagi sure happening...

Kualiti barang pun aduhaaaiii... Contohnye mcm baju kids kat Poney, baju yang murah agak low material.. Kalau beli, orang tak percaya itu brand Poney sebab alahaiii.. Nipis sangat.. Kembang... Pastu ada yang kotor.. Berkedut... Macam kau beli kat Reject Shop lah... Hehehe.. GAP pun sama... Kualiti macam dari China je... Tapi kalau kau pandai cari, adelah jumpa yang afordable dan berkualiti tinggi.. Kena slow2 selak sehelai demi sehelai dan aku pulak kesuntukkan masa... Memang memula baran gak, eh macam ni kualiti goods kat sini... Tapi, dah namapun outlets kaaannn... Nak yang high kualiti, gi butik lah doh! LOL

Tapi aku suka Guess... Butik Guess nampak lebih classy dan baju2 semua cantik tersusun dan takdelah nipis sangat... Murah pun murah.... :) Kalau repeat datang sini, aku nak serbu Guess jelah untuk borong baju kids... Guess pulak aku masuk last minute dikala officesmate aku dah call cakap diorg dah nak balik dah... Huhuhuhu... So tak sempat nak pilih bebetulll.. Main sambar je ape yg depan mata... Huhuhu..

Ohye, Clarks ok murah rm40-rm30 dari harga sebenar.. Tapi takde choices untuk kids... Semua pattern lama... 
 Singgah Machap untuk dinner.... Kat RNR pun nak amik gambar... Gediks!
Ni aje yang sempat dibawa pulang....

Semua untuk anak-anak... Fossil tu aje aku punye... Jadilah.... Nanti Daddy balik, kalau ade rezeki bolehlah pergi lagi sebab bukanlah jauh sangat pun Senai tu dari Melaka kan... Suasana sangat redup kalau nak shopping lama pun ok.. Ade playground untuk kids... Ada buggy jugak untuk kids... Oklah, family friendly.. Restaurants mcm tak berapa banyak choices...

Should be after 5 years kot baru complete dan happening... Hehehehehe....

Oklah ciow.. Kami sekeluarga sedang dalam mode happy sebab InsyaAllah Daddy akan pulang kepangkuan kami sehari dua lagi... Alhamdulillah...

:)

4 ulasan:

mummY daniSha berkata...

dengar2 JPO nak bukak kat melaka...tp x taule betul ke tidak huhu

Marsha~ berkata...

kalau dh bukak kat melaka, bukan nama JPO lagi... MPO.. hehehehe

norhidana berkata...

rindu kt UTM, itu tempat keje dana pas gred uitm, 3thn lps keje situ... skrg nih dh banyak sgt yg bertukar...
*tak penah lg pg JPO tuh kak, lgpun seram nk dtg situ, tkt abis duit huhui

Fazlinil Irma berkata...

marsha dah pangkah coach sbb tanda right dkt LV kaaan.. hehehe.