Rabu, Jun 13, 2012

Hujung minggu

Lama betul tak update blog kan...... Last week aku sibuk uols... Bukan sibuk buat kerja pun... Sibuk buat benda lain... Ahakss..

Ohye, sejak Jumaat lepas bibik sudah pulang kepangkuan kami.... Oh.... Sangat lega.... Boleh rest puas-puas makan tido berak cangkung! Agegegegege....
Peace..... Cer tengok perut Qila..... Sampai terngaga butang baju kebaya dia ni.... Hahahaha... Ohye, kami pulang ke kampung pepagi sabtu tu sebab ada wedding saudara rapat... Qila yang requested nak pakai baju kebaya.. Nak sama dengan Kak Shameera dia... Dah besar panjang dah anak Mummy ni.... Cakap macam mak nenek... Ade je dia nak bagi cadangan dia tau... :p

Kami gi wedding jalan kaki je...... 
 Qila siaple mengendong pooh dia tu... Ariq tanak dipimpin... Macam dah besar sangatlah tu... Cuaca haritu sangatlah redup... Selesa sungguh!
 Mummy sempat suruh Ariq stop then pandang belakang.... Peace tak habis-habis..
 Ni simpang nak masuk rumah pengantin... Sampai je rumah pengantin, kami tersu lepak dalam.. Awal lagi baru jam 11 pagi... So lepak dalam dulu... Ariq excited... Siap cakap "Woaaaaaaaahhh sooo nice!" Hahahaha... Rumah kampung biasa-biasa je... Ikhlas sangatlah tu memuji kann...

Kami stay satu malam je, esok pepagi ahad tu dah balik rumah.... Tengahari sempatlah jugak Mummy masak spagheti untuk anak2.. Diorang lama tak makan spagheti... 
Ni aje bahan-bahan yang ada.. No carrots.. No garnishing at all.... Just campak hot dog cheese... Campak mushroom button, daging cincang + sos bolognese.. Dah siap!
Yang makan paling berselera siapa lagi tak lain tak bukan.... Anak sulungku..... Tak menyempat Mummy angkat kuah bolognese dari dapur... Dia dah menghadap pinggang kat atas meja tu...
Suka dia makan "mee" panjang2 tu.... Yelah diorg sebut mee... Janji makan habis licin....

Petang, lari rumah mertua makan nasi sana... Akekekekekeke...

Esoknya, aku MC sebab demam.. Hehehehe

4 ulasan:

norhidana berkata...

olololo comeinyer qila ngn kebaya tu... tp aduhla sampai terbukak butang kebaya tu punyala comel peyut dia hehehe...
sungguh berselera tgk qila mkn spageti tuh kak

Deq's Qienz berkata...

cumei qila pkai kebaya.hehee..spageti tuh nmpk sedap..nyumm.nyummm

Ami berkata...

a'kum.jumpa blog nie masa tgh cari accomodation sekitar lost world of tambun.tak silap ada entry in 2010 pasal apt alpine village kan,boleh tak puan share contact apt nie?terima kasih banyak2!!

mamyharraz berkata...

comeynya dia mkn spageti :)

baru lunch td mkn..mmg tak pernah jemu 'mee' ni tau :)