Jumaat, Jun 15, 2012

Bila tiga-tiga demam...

Isnin lepas, Mummy MC... Demam uols.... Tapi dalam demam2 tu aku bukan duduk rumah tidur je... Dari pagi sampai ke malam kesana kemari menguruskan macam2 hal... Penat gila rasa nak pengsan.... 

Pagi2 dah bangun hantar Qila gi school... Pastu gi bank bla bla bla.... Gi beli lauk then balik rumah... Tghari ambil Qila kat school.... Dia memang suka Mummy ambil dan hantar dia... :) Qila sangat hover.. Setiap kali dia jalan, dia mesti pandang beg dia tu.. Hahahaha.... Suka lah tu, lepas 2 minggu akhirnya dapat dia melaram bag dia tu ke sekolah... Hehehe..
 Puas Mummy pesan, kalau turun tangga, jangan diseret bang tu.... Tapi tetap dia buat jugak... Hahahah..
 Sampai je rumah Qila mintak belikan cool fever... Dia kata dia macam nak demam... Bila rasa kepala dia, ha ah lah dia memang demam... Aduhaaaii terus gabra ok.. Takde angin takde ribut tetiba demam..... Haih... Terus check temperature.. 38 pulak tu.. Terus bagi ubat, then mandikan dia.... Petang terus bawak gi klinik..

Malam, Ariq pulak demam... Aik?? Ape kehal ni kami anak beranak demam serentak? Malam Mummy masuk ubat bontot sebab Ariq punye demam tinggi... 39 lebih... Dia ni jarang sangat sakit, bila dah sakit tu baring jelaha dia... Tapi lepas je temperature turun, melasak balik...
So esoknya Mummy cuti lagi... Sambung EL pulak.... Demi menjaga anak2 dan diri sendiri yang demam.. Huhuhu...Merah bibir Ariq... Qila pulak kalau demam, bibir dia biru pucat lesi...
 Every time temperature dia tinggi, Mummy akan mandikan dia... Every time lepas mandi tu jugak mesti nak berlotion dan berbedak.... Aduhaaaaaaaiiii.... Sangat menjaga kecantikan... Hahahaha...
 Demam... Pergilah jauh-jauh... Ni penangan makan durian dan rambutan kat kampung kot.....
 Sian dua2 anak Mummy ni..... Sempat gak berbalas sms/email dengan Daddy cerita keadaan diorg ni... Risau daddy...
Petang Selasa tu masing2 dah kebah sikit... Terus upah ice cream... Heheheheh....

Rabu baru Mummy naik kerja... Setakat harini alhamdulillah... Dua2 dah sihat.... Syukur demam tak lama, cuma tekak dia je masih sakit katanya.... Panas dalam kot.... Minum susu pun tanak... Makan nak KFC je... Hamboi hover taw.....

Petang ni Mummy outstation ke Seremban.... :( Sedih.... Esok petang baru balik..... Huwaaaaaaaaaa... Mesti rindu sangat kat budak bertuah ni.... 

Oklah bye...

1 ulasan:

norhidana berkata...

nsblah bibik dh mule keje kan, kalu tak mcmne lah ngn akak yg dmm, dua2 bradik tu pun dmm gk...

wah2 dh sihat terus dpt eskrim koneto...