Ahad, Mei 06, 2012

Ulang Tahun.....

Hampir terlupa sebenarnya, harini ulang tahun kelahiran diri sendiri.... Dah lama tak celebrate pun.. Yang terakhir, bersama kronies di puncak Genting tahun 2010 yg lalu... Dengan Bi pulak, beberapa minggu sebelum Qila lahir ke dunia ni, tahun 2008... Lama sungguh tak celebrate dgn Bi.... Tapi aku tak kisah pun... Sebabnya birthday Qila pun jatuh pada bulan Mei... So aku lebih excited nak celebrate birthday dia.... Mummy dah puas dah celebrate birthdays masa muda2 dulu... Tetiap tahun buat party... Bosan dah tiup2 cake ni.... Hehehehe....

Tahun ni, masih anak dua.... Masih belum pregnant.... Huhuhu... Agak loser tapi nak buat macam mana...... Tapi tetaplah bersyukur alhamdulillah..... Tahun pertama celebrate di rumah baru.... Rumah sendiri... Harta sendiri... So lain sungguh feelingnya tu... Hopefully tahun depan, celebrate kat dapur baru... Ahem ahem ahem.... Akekekeke...

Sejak ada rumah sendiri dan hidup tanpa bibik ni, aku baru sedar... Seluruh masa aku banyak kuhabiskan di DAPUR.... Yep... Bukan lah nak kata aku ni memasak je dari pagi sampai malam... Tapi entahla... Rasa macam banyak masa aku habiskan kat dapur... Mengemas, membasuh, mengelap, menyapu, buang sampah, buat susu, basuh botol, berangan... Semuanya mostly kat dapur.... Muehehe.. Bilik utama pun aku tak spent banyak time macam kat dapur... Selebihnya haruslah living hall.... Tu sebab aku perlukan dapur lebih luas, besar, cantik, lengkap serta kemas, classy dan tahan lasak... Akekekeke...

Projek next year bebeh.... Habis je warranty rumah ni, akan kupacak tiang seri untuk removate rumah ni terutama dapur dan loteng... Hahah.. Seram je sebut loteng kan.. Berangan je tu tapi kalau ada rezeki, InsyaAllah....... As for now, aku tgh survey dan planning design yang sesuai.... Eh tetiba cerita hal rumah... :p

Hadiah tahun ni dari Bi? Malam tadi aku tanya Bi.... Selamba je dia cakap... Tu, jam yang dah beli tu.... Siap bagitau harga... Hampehs macamlah bini dia ni mata duitan....... Huhu... As for me, aku takde pun nak mintak apa2 dari Bi.. Dia dah beri aku almost everything.. Tapi kaaaannnnn kalau boleh aku nak smartphone baru... Galaxy SIII atau Note ke kaann.... Muehehehehehehe... Tanak mintak ape2 kununnnnnn.... Bluwek! Rasa bosan gila ar pakai blackberry.... Nak pakai touch screen puleks.. Ni gara2 obsess dgn cite Korea lah ni... Hehehehe.... Tapi tanak pakai Iphone sebab too typical... Huhuhuh.. Ngada, kalau org bagi free amik je.... Huhuhu... Tapi Samsung selalu sangat hang... Aku ni ganas sikit dan kurang sabar... :( Tu sebab takbleh nak decide ni.. So pending dululah......

Eh... Oklah... Terima kasih kepada yang sudi wish dan mendoakan yg terbaik untuk aku.... Hanya Tuhan yang membalasnya... Terharu sangat... Segala doa2 kalian kuaminkan dengan penuh rasa rendah diri dan penuh rasa syukur.... Terima kasih Allah, kerana memberi peluang untuk bernafas di muka bumi ini.... Berpeluang mengasuh dua anakku, melihat mereka membesar depan mataku.... Merasa nikmat rindu pada suamiku.... Menganugerahkan rezeki yang tidak pernah putus buat keluargaku..... Syukur alhamudulillah... Semoga tahun depan, bertambahlah zuriat buatku hendaknya...

Amin yarabbal alamin.....

8 ulasan:

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

happy birthday,:-) may all ur wishes will come true.:-)

m@y berkata...

Happy Birthday K.Marsha~ semoga bertambah baby utk birthday thn depan :p

Fazlinil Irma berkata...

aminn!!! sy harap doa yg terakhir tu termakbul.. ;)

Amy Z! berkata...

Happy Birthday Marsha.. :-)
Doakan yang baik2 dan sejahtera untuk Marsha dan keluarga. AMin.

♥ Wina ♥ berkata...

happy birthday dear..moga ape yg dihajatkan tercapai :-)

ielya berkata...

happy birthday marsha. moga panjang umur n murah rezeki...

Marsha~ berkata...

terima kasih semua..... :)

mummY daniSha berkata...

hepi besday marsya..may all ur drems come true =)