Selasa, Mei 22, 2012

Sempena Ulang Tahun Kelahirannya yang ke - 4

Semalam, genap usia A'qila Izzara empat tahun... Herm... Cepatnya masa berlalu kan... Pejam celik pejam celik, harini A'qila Izzara dah berusia 4 tahun 1 hari....

Macam baru je semalam rasa sakit melahirkan dia... Si gebu manja anak perempuan pertama Mummy, seberat 3.1kg kat hospital...

Semalam juga genap 4 tahun wanita bernama Marsha ini menjadi seorang ibu... Woaaaaaahhhh...

Empat tahun yang penuh warna warni... Suka duka... Tadi tengok balik video2 dia masa kecil, alahaaaaiii... Rindu sangat!

So demi membahagiakan dia, 2 bulan lepas lagi Mummy dah order cake idaman dia... Tahun ni dia requested cake Jake and The Neverland Pirate...

So inilah hasilnya :-
 Sarat dengan treasure..... Kemas sangat.... Berbaloi sangat dengan harganya... Ihiks...
Hari Ahad tuhari, masa Qila dan Ariq tengok cake ni.... Ya Allah, tak terkata manisnya senyuman mereka... Dua2 menjerit excited... "Woaaaahhh... Cake Jake and The Pirate!!!" Walaupun Ariq sebut pirate jadi parrot... Oklah tu kan.. Hehehehe... Setiap minit request nak tengok cake ni... Qila asyik2 ingatkan Mummy jangan lupa esok ikut dia gi school bawak cake sekali... Tak sabar sangat dia nak gi school nak potong cake dengan kawan2....
Puas hati sangat bila anak2 suka dengan cake ni..... Qila siap cakap... "Ada treasure Mummy..." Hohohoho...

So, esoknya tu terus celebrate kat school.... Ariq pun ikut sama.... Dia yg terlebih excited...
 Aik... Sedih pulak Qila..... Ariq pun pelik apsal kakak sedih???
 Tahun ni dia terer sikitlah nak tiup lilin tu..... Ariq tercengang ternganga.. Hahahaha... Candle tu ada music lagu happy birthday... Saje letak satu je lilin... Malas nak hegeh2 pasang lilin banyak2 sebab all kids dah tak sabar nak makan...
Hiyarrrkkkk... Mari potong cake ni...... Cake 3D ni nampak keras tapi tak pun.... 
 Ni je gambar yg Mummy ada.. Huhuhuhuhuhu...... 
 Happy birthday Sayang... Semoga panjang umur, sentiasa menjadi anak solehah.... Happy always dan menjadi insan berguna suatu hari nanti... Semoga Allah swt senantiasa merahmati dan melindungi A'qila... Mummy, Daddy dan adik sayang sangat kat Qila....
Masa untuk makan cake!!! Tu sebelah kanan Qila, Dani namanya... Bestfriend dia kat school... Kalau nampak apa2 yang berkaitan Dani like macam water bottle keee... School bag ke... Mesti Qila kata "Eh macam Dani punye..." Semua Dani lah... Hehehehe...

Settle celebration kat school, balik je school Mummy dan Qila dating berdua... Kitorg gi shopping, makan dan jalan2... Adik tinggal rumah baby sitter...

Next entry ye... :)

8 ulasan:

mummY daniSha berkata...

epi besday aqilah!napa sedey je ptg kek tu heeee...cantekknye kek dia..tempah kat mana ni marsya?

~~Sue eLLa~~ berkata...

qilaaa!happy birthday...happy birthday!!...cantik nyaaaa kek diaaaa...wow...dapat rasa sikit tuu sedap nyaa lahai.hihih....

myaishahhafiz berkata...

happy b.day qila

HaninFarshid berkata...

Happy 4th birthday,qila....

cantik kek ;)

Marsha~ berkata...

thank u... Mummy danisha.. tempah kat sini :
https://www.facebook.com/norashikin.basiron

kena booking cepat.. seminggu dia buat satu cake je.. :)

mummY daniSha berkata...

ok thanks...next year leh tempah kat die ..cam menarik kek tu heee =)

gee ryder berkata...

cantik cake!
happy birthday qila! kejap jer dah besar yer menantu mama ni ;)

Anasaliza berkata...

Cantikkkk kek qila...suka sangat..(hihi, aumtie yg over)..