Isnin, Mei 07, 2012

Ikat rambut

Rambut Ariq ni cepat betul panjang...... Baru je seminggu dua lepas trim, ni dah panjang balik..... Kuat berak ko ek... Orang tua2 kata kalau kuat berak, rambut cepat panjang... Hahahaha.. Ada logiknye tak?? Buehehehe..

Haritukan Mummy dah berjanji nak ikat rambut dia then ambil gambar... Memang berjaya ikat masa dia tengah menyusu, tapi sekali tengok, dia tertidur rupanya.........
 Patutlah dia senyaaaaaaap je tak melawan... Tengah mamai2 nak tidur..... Muehehehehe...

Iyeee.. Anak bujang saya ni mmg sangat manja.. Kalau Mummy ada kat rumah, dia mmg nak menyusu atas pangku... Takpun kena baring sekali dengan dia untuk dia gentel siku.. :P

Ngada sampai Mummy rasa nak pangggg je.. Huhu..

Hari sabtu tuhari, gi wedding... Cuaca agak panas so Mummy try ikatkan rambut dia... Eh nak pulak dia......
 Control macho.... Nyampah..... Dia suka sangat duduk kat celah ni... Mana aci, orang belakang tak dapat aircond lah dik.... Fringe dia tu tak dapat nak tarik sekali... Takpe, sexy sikit kalau ada fringe... Akekekeke...
 Senyum kambeng Ariq yang selalu buat Mummy cair..... :P
 Serabai kan..... Baju kemeja ni dah stuck kat dada dan perut... Anak Mummy ni dah besarlah...
 Kakak nak gak enterframe...
Ko tengokle rumput belakang tu..... Sejak bibik takde, naik tinggi nak dekat paras pinggang dah... Tu belum tengok kat belakang dan tepi belah kiri... Semaaaaakkk.. Tensyen btol... Ingatkan pagi semalam nak panggil orang kemas sekali hujan daaa.... Petang takde sape nak buat sebab dah panas... Huhuhu.. Ikutkan hati pasni no more rumput2.. Carpet ke watsoever ke.. Tak kuasa nak membela.. Keliling rumah akan ku simen dan pasang mosaic! Lantak.... :p
Tu pony tail Ariq yang tak nampak sgt...... Seksa btol nak ambil gambar dia.... Geraaaaammm... Sesekali porch kosong takde kereta rasa luas gila saujana mata memandang... Ape lagi bebudak ni bantai main basikal, car dan scooter tengahari buta tu... Nasib angin kuat..... Petang tu jugak for the first time Mummy sapu laman porch... Ngada kan, itu pun nak bagitau...

Muehehehehe...

Ohye, semalam Ariq tetiba je cakap dengan nenek masa kami nak balik rumah...

"Bye nek, nanti datang agik ek.. Datang dengan Daddy... Daddy works... Daddy arik duet..."

Rindu kot tu..... Sedih pulak dengar...

3 ulasan:

norhidana berkata...

hehehehhe.... nsblah mummy tak suh ariq pakai gaun tau heheeh

♥ Wina ♥ berkata...

comel toncet Ariq ahahahahh...

maya amir berkata...

hah ye ke? kuat berak, rambut panjang.. kekeke buleh apply utk org dewasa tak? hehehe...

perghh! rambut ariq..pinjam auntie sket...:)