Rabu, Mei 23, 2012

Girls Day Out!~

Selesai saje school, dalam 12 tghari Mummy ambil Qila kat school.... Tukar kereta dalam baju je... Qila siap bebel "Alaaa.. Macam mana saye nak pakai seluar ni... Mummy stop dekat depan tu saye nak pakai seluar.." Hahahahaha.... Ala pakai je masa kereta gerak.. Boleh je kan bukan susah sangat pun... 

So sampai je Pahlawan Mall, memula decide nak tengok wayang... Sekali tetiba macam 'tersesat' pulak... Ternampak Funkid kat level 3 Pahlawan Mall tu... Terus Qila meluru nak masuk sana....
 RM8 per entry. Unlimited time.... My happy baby.... Memula masuk tu tak keruan dia.. Lari sana sini non stop! Mummy tengok dia, Mummy yang penat....
 Masa ni dai duduk kejap, main masak-masak...
 Excite ni sebab terjumpa makanan kegemaran dia, donut!
 Happy sungguhlah tu kan.... Seronok gak main2 kat sini..... 
 Berpeluh2 dah anak Mummy ni... Mashaaaamm.. Padehal air cond bukan main sejuk lagi....
 Beria-ia dia memasak... Dapat Mummy relax jap....

Settle kat sini, Qila seret Mummy kesini pulak......
 Dia yg pilih nak naik scooter ni... RM5 untuk 10 minit... Jadilah... Pandai je Qila bawak ikut jalan yang disediakan.. Hehehe...
Tak habis-habis dengan peace.. Hehehe...

Lepas tu kami ke DIY shop.. Macam2 Qila borong kat sana... Angel wings lah... Princess crown lah.. Waterbottle... Murah-murah dan cute2... Princess crown yang dia pilih semurah RM0.80 sahaja uols!!! Murah gila... Angel wings semurah RM3.90! Hahahaha... Borong ar ape lagi...

Lepas tu gi hantar barang ke kereta, kami sambung jalan lagi... Eh tak, gi makan dulu.... Qila gelisah sangat sebab tak sabar nak main lagi... Sebab Mummy kata dengan dia, "Qila cakap aje nak buat apa dan nak beli apa.... Sebab harini birthday Qila, Mummy bagi can..." Hehehe.. Mahu dia tak excited kan.... Sampai makan pun lebih kurang je... 

Lepas makan kami sambung jalan2 lagi... Qila pow Mummy jam Doraemon... Haiyoooo asyikle beli jam... Sebulan sekali mesti beli jam.. Kali ni dia pilih Doraemon... :P
 Nasib baik murah je... Tu pun dia dah happy sangat dah...

Lepas tu, pergi ambil buggy favourite dia tu.. RM4 per hour... Gi jalan2 cuci mata dan window shopping... 
 Singgah sini untuk tengok fishes.. Besar2 okay... Terjerit-jerit Qila bila ikan tu melompat...
 Alolololooo... Tak macam budak 4 tahun pun.... Dah nampak besar sangat dah anak Mummy ni....
 Lepastu kami ingat nak tengok Dino Alive World Tour... Memula Qila macam berani.... Bila dah beli tiket semua, masa nak masuk ke dalam hall tu, Mummy selak le kain hitam tu.... Qila meraung okay... Mahunye tak, dia nampak kelibat dinosaur besar gila dengan mulut bergigi tajam2 berdarah berjurai-jurai kan... Mahu dia tak cuak... Terus tak jadi masuk... Nasib baik boleh refund duit... Ape lah Qila niii... Tapi mmg scary untuk budak2 bawah 4 tahun... 

So kami decide nak gi Coral Wonderland pulak... Nak tengok fish....
 So sepanjang jalan nak ke wing satu lagi, singgah main jap.... Pirate ship... Hohohohoh...
 Dah masuk Coral Wonderland.. RM20 untuk Qila, RM30 untuk Mummy.... Ayuh kita...... Masa ni battery  camera dah nak kaput dahh... 
 Tengok penyu.... Oleh kerana aku ni bukan pecinta binatang2 laut ni so agak bosan gila lah.... Qila mmg excited tapi dia takut bila gelap dan takde orang... So dia merengek ajak keluar.. Hahahaha.. Bila ada orang lain, dia okay... Tapi masa tu weekdays.. Mana ade orang sangat... Tapi Qila diberi peluang untuk sentuh ikan2 yang ada kat kolam kecil tu... Lupe nak ambil gambar.... 
 Senyum dalam takut... Hehehehehe... Dia pun dah ngantuk ni... Masa ni almost jam 5 petang....
 Biggggggggggg fish!! Kata Qila.... So lepas je camera kaput, terus balik rumah... Eh tak, kami gi singgah beli cake dulu... Lepas tu Qila terus pengsan kat dalam kereta... Penat sangatlah tu.... Berjalan semata-mata sebab Mummy tak bawak stroller... Biar dia exercise sket...
Malam, celebrate birthday dengan closed family... Pakai baju tidur je tapi dgn crown RM0.80 tu.. Ihiks.....

Qila yang pilih cake ni... Ade patung Pikachu Pokemon, Spiderman dan jalur gemilang... Gila ape org yang design cake ni... Hahahahahaha... Paling lawak bila Ariq slow slow je nak kunyah patung Pokemon tu... Hahahaha.. Mana boleh makan dik oiiii....

Bebudak ni makan cake ni bertambah2.... Hahahaha... Cake murah pulak yang diorg selera nak makan... Cake mahal yang siang tadi tu makan sikit je... Hahahaha... 

Malam tu Qila mengadu dengan nenek... "Mummy bawak Qila jalan sana sini.. Lenguh kaki Qila... Nakal betul...."

Hahahahaha.. Mummy pulak kena... Bluweeekkk! Nenek lah jadi tukang urut kaki Qila malam tu... Sesekali kena banyak jalan, sampai lenguh ye... Hehehehehe...

Tapi Mummy pun penat! Tapi happy sebab dapat spent time berdua je dengan Qila.... Ariq next time ye sayang...

6 ulasan:

Ainul Hayat berkata...

Nakal mommy ni tau. Alololo...bijaknye Qila.

gee ryder berkata...

hepi je kan kalau tgk anak2 hepi camni.
qila cam aqeel gak jadi tak keruan kalau masuk kedai brg2 yg dia suka, suma dia nak hehe.
best lak funkid tu. kat kl kat mane yer. kena cari ni!

norhidana berkata...

seronoknyer qila.... mmg seronok betul tgk dia... mmg penuh ngn aktiviti nampaknyer..... msti ariq jeles ni kan hehehe

Cinta Misteri berkata...

Happy belated birthday Qila.
Sronok sgt bila ada princess, CiM tumpang syg ank sedara je

Dieyna berkata...

terserlah keseronokan diwajahnya

nina mazda berkata...

dah besar dah qila, mommy siap boleh girls day out ngan qila.. nanti qila dah besar, jadi best friend mummy pulak.. eheheh happy belated birthday qila..