Selasa, April 10, 2012

Weekend pertama tanpa bibik..

Pergh! Poyo gila tajuk... Muahahahahah...

Jumaat lepas tu kan aku cuti sebab hantar bibik ke LCCT.. Sampai je rumah terus buat house cores yang eh macam tak pernah habis je kan.. Padehal bukan kena memasak ke ape pun tapi aku macam tak sempat langsung nak duduk tengok tv dan main internet.. Hahahaha... Sian aku tau... Basuh itu, sental ini, susun itu,sapu ini, tapi rumah tetap bersepah.. Tetap tak cantik dan malatops macam rumah yang masuk majalah IMPIANA.. Hahahahahahah... Sengal..

Anak2 senang je nak bagi diorg diam, rasuah tengok cartoon dan main ipad je... Huhu... Orang kata, masih terkawal lah... Petang sikit bagi diorg makan sambil menghadap kebun kangkung apek kat sebelah sana nun... Lucky diorg mmg dah pandai makan sendiri so takdelah susah mana pun.. Lepas makan, bagi minum air, layan diorg main scooter dan basikal kat porch rumah... Sambil2 tu siram pokok dan pantau pokok2 pagar aku yang macam bantut je tuh.. Huhuhu.. So far okay... Takdelah susah mana pun buat kerja rumah ni.. Lagipun rumah sendiri ni lain wooo rasa dia... Kalau buat kerja kat rumah orang memangle sakit hati! Hahaha..

Malam pulak sambil tengok berita kat TV aku basuh baju dan sidai sekali... Sebab apa aku basuh baju malam2 buta??? Memang tabiat sejak dulu... So esok pagi2 baju kena matahari pagi, siang sikit dah kering dah... Ngeeeeeee...

Esoknya pagi2, rutin biasa keluar gi breakfast dan beli lauk2 basah kat Pantai Puteri.... Memang setiap weekend aku beli ikan dan sayur kat sana... Fresh.. Nak dijadikan cerita, masa kat kedai makan lagi Ariq dah memerut! Choooooyyy..... So lepas beli ikan dan sayur, on the way balik rumah tu... Satu kereta bau okay!!!
 Sengihhhhhhhhhhhhh je dia bila Mummy bebel2 bau busuk! Adik ni memang!! Lepas makan je mesti yak!! Nyampah tau.....
 Merah padam muka dia sebab panas.. Baru lepas main slide dan swing kat Pantai Puteri tadi...

Petang sikit kami 2 kereta bergerak balik kampung kat Muar..... Malam, makan sate dan murtabak.... Sedap sangat.. Anak2 aku makan sampai comot2 baju tidur masing2... Nasib baik memang bawak baju spare..

Ariq dan Qila tidur nak dekat jam 12.30 tgh malam! Diorg sempat layan drama yang buang bayi lakona Sariyanti kat TV3 malam tu... Dalam takut2 tu tengok jugak... Cite momok, cite momok kata Ariq.. Sampai kena paksa tidur baru nak tidur... Qila okay, Ariq tu... Aduhaaaaaaaaiii....

Esoknya pulak, mandi kulaaaaaaaaamm!!
 Cover tetek ye semua...... Ariq seorang je thorn among the roses.. Ihiks... Bukan main suka semua mandi kulam kecik ni... Jadilah....... 
 Tetap nak berenang walaupun cetek! Hahaha...
 "Adik peace banyak2 eh Mummy.." kata dia tapi takdelah betul sebutannya.. Ariq kan pelat lagi... 
Lepas dari ni adalah berlakunya adegan mak tiri mengheret anak2nya masuk ke dalam rumah untuk dipakaikan baju... Hahahahahah.. Masing2 terjerit meraung menangis2 tanak keluar dari kolam tu terutamanya Ariq! Nangis mendayu2 sampai dah siap pakai baju pun nangis lagi.... Dia boleh meronta2 nak lari masuk kolam lagi.. Lepas Busu Boy keluarkan air kolan tu barule senyap! Hahahahaha...

Nasiblah kan... Nak mandi sampai berapa lama??? Telo pun dah kecut dah pun... :p

Ahad petang baru balik rumah... Malam lepak tengok ABPBH 2011 sambil main twitter bergosip tentang dressing dan make up artist! Hahahahaha...

Tahniah ye Aaron Aziz... Walaupun ramai celupar complaint uols tak layak menang sebab uols Singaporean, tapi ada mak kesah?? Dahtu kenapa korang yang complaint tu tak mengundi artis kegemaran masing2??? Sibuk je nak cakap banyak kan... Okay sangatlah Aaron yang menang compare to Tasha Tilla tu?? Pole dance gittuewwwwwww... Menang vote sendiri gittueeww... Huhuhu..

Eh merapu pulaks... Huhuhu..

7 ulasan:

Aida berkata...

Zed zalimi pun mulut puaka!! Rezeki aaron kannnnn

norhidana berkata...

napear bbk balik kg kak? bercuti yek?
heheheh... bz lah akak yek melayan 2org permata haati tuh ek... kire cam senaman lah kn

sonok nyer budak2 tu ngn kazen diaorang... tak hengat mandi2...heheh naper lah nk bising2 psl aaron menang yek,dhtu napaer masa nama dia tercalon utk abpbh tu takde sapa yg komplain...retis melesia nih ramai beno yg dengki2

zoebear berkata...

betull aku sokong, dah ko taknak vote artis kegemaran ko pastu ko nak lahar2 plak org menang.. apa kess.. zed zaidi tu dengki lah tu dia takde sape vote..tak tercalon top 5 pun..

AZLYA AZLIYATIE.......... berkata...

Tueler...zed zaidi tue jelous..tak tercalon pun....

gee ryder berkata...

bibik dah benti keje ke ape?

VEE berkata...

Comel nyer ariq mcm muka mummy dia n qila plak mcm muka daddy dia..

-oP_ida- berkata...

lama xjengah sini..windu plak budak comel duaorg ni..besar-besar dh mereka bedua...^__^

wah mandiKulammm..bestt tuh.