Sabtu, April 14, 2012

Suamiku yang comel...

Suami saya yang sangat comel tu skrg berada di Rotterdam... Seminggu dua lepas dia ada bagitau, ada beli something untuk isterinya ni tapi dia kata, dia tanak bagitau apa yang dibelinya... Konon nak suprise lah.. Bila balik nanti baru nak tunjuk.... So aku pun takde hal lah kan sebab hehehe... Aku kenal sangat laki aku tu... Dia tu mana boleh sabar... Mesti dia tak tahan nak bagitau punye.... Akekekekek..

Sekali betul pun... Ramalanku benar belaka... Akekekeke... Tak sampai 2 minggu pun, tadi pagi dia call... Bagitau dia dah upload dalam facebook gambar2 barang yang dia beli... Beria-ia dia suruh tengok facebook dia jam tu jugak.. Hehehehe.. Comel betul...

Hahahahahahaha....

Comel kan??? Rasa nak tumbuk2 je perut dia sebab kecomelan dia tu... 

Siap dia cakap.. "Alaaaaaaaaa.. Tunjuk luar je, Ling tak nampak dalam... "

Hahahahahah... Double comel!

Ni mesti senyum sampai telinga sebab bini dia publish kat blog ni... Hehehehehehe....
 Bi memang comel... Setiap kali singgah mana2, tak pernah lupa nak beli something untuk anak2 dan bini dia ni... Pernah dulu dia singgah India, dia belikan saree... Haritu singgah Batam pun dia belikan tshirt Batam untuk kami... Aduhaaaaaaaaaaiii... Comel kan?? Ahahahaha... Terasa gak dalam hati, aduhaaaii sayang t-shirt Batam pun nak beli jugak ke??? 

Tapi t shirt tulah paling anak2 dia suka sebab kata Qila, t shirt Raja Lawak... Akekekeke... Sebab gambar wayang kulit kat t shirt tu kot.. Hahahaha..

Anak dan Daddy sama2 comel! Hahaha..
 Dan ini paling cute dan comel... Perfumes Mickey and friends untuk anak2 dia.... Comelnyaaaaaaaaaaaa Daddy kamu ni anak2... Hahahahah... Bi banyak gila beli perfumes untuk kami... Tapi tak pernah Mummy dan anak2 dia habis pakai... Masa Qila baby dulu, perfume Burberry yang Daddy beli tu ada lagi... Tak habis pun.. Tahun lepas pun Daddy ada beli perfumes, pun tak luak lagi... Ni Daddy beli lagi... Tatau bila nak pakai... Selalunya kalau keluar pun, Mummy bukan ingat nak pakaikan diorg perfume.. Ihiks..

Anyway, terima kasih Daddy...... 
Satu lagi, kalau singgah Rotterdam-Amsterdam, mesti kami akan dapat tshirt.. Bi banyak beli thirt untuk anak2 dia... Ada yang ikut saiz diorg, ada yang besar so masih banyak lagi belum sempat dipakai... Semua baju tu jadi hiasan tersangkut dalam almari.. Ni dah beli lagi... Hopefully bolehlah pakai untuk raya... :) 

Syukur... Daddy spent duit untuk anak2 dia kan... Bukan beli benda lain.... 
 Yang ni pulak untuk Mummy... Yang Daddy kononnya tanak bagitau tu... Yang kononnya nak surprise... Hehehehe... Haritu baru Daddy belikan Omega, ni dah beli lagi.... Mummy ni bukan jenis tukar2 jam selalu.... Tapi Daddy dah beli, syukur alhamdulillah..... 

Mummy tak pernah mintak semua ni... Tapi Daddy tetap belikan... Yang Mummy mintak tak pernah pulak Daddy nak belikan.....

Daddy memang tak suka Mummy bazir duit asyik beli handbags je... Sebab tu lah berbuih2 mulut Mummy mintak belikan handbags dari negara omputih, Daddy tak belikan... Huhuhuhu... (Tu sebab Mummy terpaksa beli online je.. Nak gi sendiri Mummy takde bajet.. Hahahaha..)

Ohye, dulu masa bercinta, Daddy pernah belikan handbag merah dari Hong Kong... Huhuhu.. Tulah first and last.. (kot...)
 Ni pun sangat comel!! Lampu untuk letak dalam almari baju... Daddy kata, nak buat macam almari kat hotel.. Hahahaha... Super comel!
Ni macam biasa... Kat rumah dah banyak sangat FM dari Rotterdam... Ni nak bagi orang lah....
Comel yang terakhir..... Solar charger... Daddy kata, kalau Ipad habis bateri bila kita kat luar rumah, boleh lah guna charger ni... In case emergency.. Untuk hp pun boleh... Tapi sangat comel... Terpaksalah diri tengah panas kalau nak dapat tenaga suria yang penuh kan?? Hehehehe.. Saje je usik Daddy.... Teringat topi 'golf' Qila yang ada kipas solar tu... Kena diri betul2 tengah panas terik baru kipas tu nak pusing.. Tu pun ciput je angin keluar... Kalau diri tempat redup nan hadoooo kipas tu nak pusing... So solar charger ni agak2 macam tu tak?? Akekekeke...

Mummy nampak gak thermometer Daddy beli.. Ganti yang dulu Qila rosakkan... Baju pink Mummy pun Daddy beli... Thanx Daddy... Sebab tak lupa dan selalu ingat kami di sini...

Love u Sayang!!!!! 

Kami tunggu Daddy balik ye..... Nanti Mummy readykan baju2 raya kita macam biasa.... Hopefully kita dapat raya sama tahun ni... Dah 2 tahun Daddy plan nak balik tapi ade je halangan.... Hopefully tahun ni termakbul lah.. Daddy pun dah pilih nak color apa tahun ni... Hehehehe...

Mummy nak beli baju siap jelah.. Tak kuasa nak menempah bagai macam tahun lepas.. Tak balik modal.. Huhuhuhu...

Okayyy.... Nak sambung tengok Bunohan... Berminggu2 tengok tak habis... Asyik layan cerita Korea je, manalah sempat nak habiskan Bunohan..

Huhuhu... Ohye lagi... Jangan muntah ye sebab saya asyik puji Suami saya comel..... Hahahaha... Sebab terasa macam comel sangat dia beli semua ni... Ihiks...

Puji comel je pun.. Bukan puji handsome berharta pun... Itu orang lain ye bukan saye... Akekekekek...

9 ulasan:

anasaliza berkata...

memang comel daddy qila n ariq..best best dapat macam2 kannn..n paling best dia xlupa org2 yg dia sayang...

Lelord berkata...

untuk tatapan dak zaki yg comel,
hahhaha ko beli la lebih sket bg kat ex-jiran


p/s: nyahhh aku ada kt malaya skang ritu balik emergency 4hb abah kat icu,sempat la aku tengok kat icu abah meninggal 5hb

Fazlinil Irma berkata...

marsha...

jom tukar FM. ;)

-oP_ida- berkata...

daddy qila memang SHUMILL...xnafi dh tuh..^_^

wahh, nak kasik FM ke kak..nak jugak seketol..hihihihhihiih
bestnyaa akak n anakanak ada suami/dady yg selalu ingtkan..mcmmcm dapat...bertuah ^__^

norhidana berkata...

heheheh hubby akak mmg comel lah heheh.... gelak2 je baca ntry nih... untung qila ngn ariq gi mana2 daddynyer tak penah lupe kt diaorang n akak... mcm2 di beli nyer....

Tanpa Nama berkata...

atas permintaan peminat2 Blog wife I ni, Insya-Allah kalo ade masa I kuar town beli lagi khas utk peminat2 Blog ni..raya nnt datang umah leh collect hhehehe...

Marsha~ berkata...

Hahaha.. Dengar tu uols.... Encik suami saye dah volunteer nak belikan uols FM tu.... Nanti dia balik nanti, sy edarkan ye kepada siapa yang cepat dan bertuah..... Lagi bagus siapa yg datang rumah time raya, boleh pilih sendiri yg mana berkenan... :)

LIP (^_^) berkata...

hihi...mmg comel baca u punye entry ni marsha :-)

maya amir berkata...

OMG... best gilerrrrr youuu... hahaha..mule2 tanak bagitau, pastu tak sabo2 nak tunjuk gak..kekeek...