Isnin, April 02, 2012

Shopping dan Boy's Birthday Treat...

Last Saturday uols...... Ingat nak keluar pagi tapi malas... So lepas lunch mata pulak ngantuk.. Sudahnye jam 4 petang baru terhegeh2 nak keluar rumah... Banyak sebenarnya nak buat haritu.. So tempat pertama dituju adalah Mahkota Parade.. Disebabkan adik aku yang jadi driver, aku pun tak tahu dan tak faham KENAPA dia parking kat Mahkota Parade.... Aku sibuk main twitter dan facebooking.. Tak tahu apa yang terjadi sepanjang dalam kereta...

Lepas je dah parking kat Mahkota, adik aku terus ajak weols semua melintas ke Dataran Pahlawan... Hok aloorrr???....    Terkedek2 kami semua menyeberang ke sana... Dah tahu nak ke sana, kenape tak parking je kat Dataran???? Aku malas nak tanye sebab adik aku jalan kemain laju tolak stroller Qila... Kaver line le tu dah silap parking.... :p
Tapi takpe... Aku just bawak badan je pon.... Adik aku handle si Qila... Bibik pulak handle si Ariq.... Perggghhsss.. Feeling2 mak Datin uols.... Ala ala kaannss... Anak sulung di handle oleh si 'driver', anak kedua pulak di handle oleh si bibik..... Boahahahahahahaha... Aku sekadar bawak badan jeghs.. Shopping bags pun sangkut je kat stollers.. Kehlasss... Ni yang syiok nye kalau shopping bawak adik dan mak sendiri.. Muheheheh...

Jap lagi mesti kena maki kata aku ni berlagak... Eh mak gurau jelah noks... :p

Padehal adik aku bukan ikut kosong okay... Aku dan Mama kena TEMAN dia shopping!!! Dia shopping takde macam aku.. Aku shopping laju... Dia shopping alahaaaiii.. Macam siput khinzir.. Slow motion babe!!! Ohye, bibik pun shopping harini... Kitorg melintas ke Dataran Pahlawan tu sebab nak cari butik Levis dan nak seberang lagi ke area Muzium Samudera nunnnnn kat bangunan Stadhuys tu sebab bibik nak carik baju I LOVE MELAKA... Ko hade?? Muahahaha.. Dia nak bawak balik Medan lah uols.. Nak bagi souvenirs.. 

Tonggang tonggek vontot Mama berjalan ke Muzium Samudera sana.. Situ kan banyak jual2 souvenirs... Nasib baik redup sbb kalau ikut pintu belakang Branded Outlets, dekat je nak gi ke sana... Memang feeling2 tourist sampai Mama ajak naik beca.. Tak kuasa ar Mama... Tambang beca lebih mahal dari teksi okay... Dgn strollers lagi...

Settle shopping barang2 bibik, kami sambung shopping kat dalam Dataran Pahlawan....
 Ni tengah tunggu Busu Boy pilih baju.. Sikitlah punye lama tatau nak buat pilihan kaaann....... Qila pow Busu Boy topi 'golf' ni.... Kononnya bila diri tengah panas, kipas tu pusing sendiri.... Nan hadooooooooo...... Kena diri lama2 kat panas terik baru pusing tapi pun sayuuupppp je.. Bulu hidung pun tak terasa anginnya pon! Hangin adelah.... 
Tapi comel je topi ni sbb Mickey dan Minnie Mouse....  Ade Pooh jugakkk.. Qila sangat suka.. Topi golf dia kata.. Eheheheh.. Tapi bila dia pakai bawak sangat dia komplen tak nampak depan.. Hahahahaha.. Untuk Ariq tak beli pun sebab dia tanak... Dia kata Ariq lebih handsome tanpa topi.. Mummy ingat Ariq ni JEJAI nak pakai topi?? Oh please.... :p

Masa menunggu Busu Boy pilih seluar kat Levis... Ya ampunnnnnnnnnnnnnn.. Kebas pungkok mak! Nasib baik anak2 aku ni baik budi takde meroyan kebosanan.... Nak dekat satu jam kot duduk kat Levis tuh.. :p Terbeliak mata Mama nak bayar harga seluar anak kesayangan dia.. 501 kaaaaaaaaaannn... Hadiah hari jadi uols.... Anak manja kaaannn.. :p

Qila dan Ariq pun dapat habuan gak... Kebetulan Busu Boy ajak masuk Converse nak tunjuk kasut yg dia beli kat JB tuhari.. Ngada je nak tunjuk bagai padehal dia pakai je pun kasut tu.... :p Sekali aku terpandang Converse for kids!!! Handsome sangat.... Kebetulan kasut Clarks Ariq dah sempit pulak kan... KEBETULAN kaaaaaaaaaannn... Dan sebelum ni aku tak pernah jumpe pulak Converse for kids kat Melaka ni... Selalu tengok online je... Terus berkenan satu pattern tu utk Ariq!! Mama kata, mana aci beli untuk Ariq je, Qila pun mesti dapat satu..... So, bila tanya yang mana diorg nak, masing2 pun pilihlah yang mana diorg berkenan... Ariq siap jawap "Yesssssssssss!" dengan sungguh confident bila Mummy tunjuk pattern yang Mummy suka tu... Qila pulak problem sebab cerewet pulak anak aku nan saorang ni... Dia nak color pink polka dots tapi untuk umur dia, takde saiz pulak... Yang ada saiz untuk kaki dia tak banyak choices... Tapi tetap beli jugak... Color purple...

Terima kasih nenek!!! Ahaksss..... 

Lepas tu terus shoot ke Tomyam Klasik untuk dinner... Nak celebrate birthday Boy.... Kami duduk bersila ramai2, family cousin aku pun datang join sama.. Siapa lagi... Ayah dan Mama bebudak ni le.... Kak Shameera dan abg Bobot pun ade.. Meriah.... Lama tak makan ramai2 mcm ni...
 Anak-anak aku??? Ya rasulllllllll.... Kat sini ada pulak kedai mainan uols.... 2 jam kitorg kat sini, diaorg asyik dok ulang alik kedai mainan tu... Memula beli raket ni... Tak lama pastu beli bola loceng tu.... Settle makan beli pulak belon... Perghhhhhhhhhhhh... Korang je dah bagi untung besar kat tokeh kedai malam tu tau!! Tu belum Shameera lagi beli macam2... Hahahahaha....
 Kat sini boleh nampak ikan.. Besar2 pulak tu... Memang anak2 aku syiok le kat sini tengok ikan.. Kejap duduk kejap berdiri... Haih...
 Qila siap gi campak nasi putih kat dalam kolam tu.. Ohye, fyi, ini restoran terapung ye.... Memang ade tasik besar kat bawah restoran ni... Banyak gila ikan... Tapi aku ni kan suka fikir yang bukan2... Ala2 seram je tengok ke bawah... Huhuhuhu... Dahle malam kan.... Terbayang2 hantu pelaris restoran ni tengah berenang kat dalam tu... Wakakakakakaka.. Sengal....
Anak Mummy yang lekit... Ariq makan agak banyak... Tetiba je dia suka pulak makan ayam masak kicap dgn nasi... Selalunye dia tak suka makan lauk... Malam tu lain pulak selera dia... Makan menghadap pinggan  bukan main lama, mcm orang2 tua gak... Laju pulak tu makan kejap je licin ayam dalam pinggan dia.. Terpaksa minta bantuan semua org untuik carikan 'ayam' dalam sup tomyam sebab dia makan kemain laju... Bila lambat bagi isi ayam, dia nak gigit pulak tulang ayam dalam pinggan Mummy! Licin ayam kicap, ayam tomyam pulak dia sebat... Settle je makan, tgh2 main belon tu dia berdiri sensorg kat satu sudut.. Diam je.... Tetiba nampak muka dia meneran! Memerut lah pulaaaaaaaaaaakkk... Anak aku ni memang.... Lepas makan banyak dia mesti akan yak punye... Dia sendiri pun akan cakap ngomel2 masa lepas basuh punggong dia tu.. "Pas akan yak, pas akan yak..." Ahahahahaha.. Dah itu yang nenek selalu bebel kat dia.. Ihiks...

Omg.. Panjang dah ni.... Yelah, excited nak cerita kat Bi.... Dia pasti akan baca ni bila dapat internet connection nanti... Dan dia mesti nak tengok Converse anak2 dia.. Dulu masa kat Korea, dia tak sempat nak beli..... Okay sayang.. Next time kalau singgah Bi boleh beli ye... Saiz Converse lain sket dr Clarks... So Bi sure dah boleh dpt idea kan... :)
Paperbag yang cool....
Chuck Tailor All Star untuk Qila dan Chuck Tailor Street untuk Ariq 
 Saiz 9 untuk Qila dan saiz 8 untuk Ariq.... Saiz Ariq agak besar sebab tongue kasut ni dari sponge material... Qila punya fully kanvas so agak loose.. Kaki Ariq dumpuk lah susah gak nak sarung kasut ni... Haih.... Dua anak2 Mummy ni ikut kaki Daddy tau... Dumpuk!
Ariq punye jeans material.. Actually Mama suruh Qila ambil sama mcm Ariq tapi color orange... Qila tanak.. Dia nak purple ni jugak... So ambil jelah yang purple ni.... Skrg bebudak ni dah cerewet... Kalau beli yang diorg tak berkenan, diorg tanak pakai....

Terima kasih nenek sebab belanja..... Nenek tanye Mummy nak apa??? Takpelah Maaaa... Haritu je Mama dah beribu2 habis... Belanja makan lagi... Sian Mama.... Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii, kalau Mama nak banje gak.... Adik nak wedges baru je... Mama bagi duit je adik beli sendiri... Wakakakakakakakakaka.....

Dalam kereta aku bebel2... "Total harga kasut2 Qila dan Ariq tetap tak boleh menandingi harga sehelai seluar Busu Boy kau tau..."

Adik aku jawap "Eh lain macam bunyik... Sentap aku dengau..."

Huhuhuhuhu....

6 ulasan:

mummY daniSha berkata...

heeehee.sy pun suke parking kat MP...padehal nak gi DP kekekeke

mummY daniSha berkata...

GA bulan2 rm 238...yearly,rm 738 kalau x silap.. tp x masuk baju semua....masa first kene bayar dlm seribu lebey jugak sebab include bulan januari kan..

pastu kalau ada aktivity apa2 kene bayar la..dierang inform nanti..

GA ok jugak...sy try setaun danisha kat sini tgk mcm mana.cume kdg2 risau sebab budak2 naik tgga hehee...tgk qila mcm best je kat qdees...biasala mak2 nak yg terbaik utk anak2 kan =)

norhidana berkata...

wahaaa bestnyer kak...
suke ngn gmbr qila with topi golf dia hehehe... comel siap ada kipas lg...

untung lah qila ngn ariq dibelanja oleh nenek nyer... akak apasal tak join sekali... kang 1 family sama... baru best heheheh

Marsha~ berkata...

Dana...

Busu Boy dia siap cakap ngn bebudak tu, pasni kite kuar kite pakai Converse sama2 ek... Akak beli pun nak pakai gimana?? huhuhu... dah puas pakai sneakers masa muda dulu sbb dulu akan ala2 boyish.. skrg dah jadi mak2 akak pakai wedges je... hehehehe

Tanpa Nama berkata...

Comel Je sneakers tu!

Tanpa Nama berkata...

untuk Mumuuy nye Daddy dah belikan sesuatu untuk dipakai di..tuttt..rahsia...order kol 12pm tadi dan kol 5pm dah sampai...Bi xkan MMS gambau kali nie sbb nk wat sepris bebetoll...taadaaaa...4 bulan jeh lg...