Isnin, April 30, 2012

BOSAN

Skrg kat office..

Bosan gila, kerja banyak tapi kepala otak fikir rumah je... Tak sabar nak balik.... Bosan tengok muka boss yang stress manjang... Tahule kau banyak kerja tp janganlah buat muka anak dara tua dahagakan kaseh sayang... :p

Ah, nak cakap pasal kerja sampai kiamat pun tak habis...

Ohye, tadi aku masuk office lambat, so sempat hantar anak2 gi rumah baby sitter... Ingatkan dua2 akan refuse dan menangis.... Silap... Diorg dengan happy dan rela hati menyerah diri ke rumah baby sitter dengan senang hati....

Ariq siap menjerit bagi salam "Aaaaaakkkkuuuummmm!!! Adik atang bawak biscukut!!!!"

Hamboi ko nak.... Terus hilang masuk dalam, salam Mummy pun tidak... Bila Mummy panggil.... Dia keluar balik.. Tapi salam je, bila mintak ciom dia tanak... Maaaaakkk aih... Kewat kau ye....

Qila kurang sihat so tak pergi school... Dia pun macam excited nak gi rumah baby sitter.. Siap bawak revision book dia dan pencil box... Dia anak yang rajin.... Kalau tak browsing youtube kat Ipad, dia suka buat revision.. Buat writing, counting... Coloring... Jangan tak caya, dia dah buat revision exercise book untuk level darjah 1 dan 2... Advance betul anak Mummy.. Yang math dan english bolehlah Mummy tolong... Yang mandarin tu siapa nak jawap nak oi???? Hahahaha..

Tu sebab dia suka duduk rumah baby sitter... Sebab ada kakak yang darjah 1 kat rumah baby sitter rajin tolong dia dan ajar dia kalau dia tak faham... :) Baby sitter yang cerita... Patutlah.... Masing2 dah attach dengan baby sitter... Patutlah macam tak kisah je bila Mummy hantar pagi tadi...

Esok cuti... Tapi aku tak plan pun nak bawak anak2 keluar... Last weekend pun duduk je rumah... Lepas buat kerja rumah yang tak pernah habis tu, lepas dah settle memasak aku just lepak baring sambil tengok drama Korea... Tak kuasa noks nak keluar... Lagi syiok guling layan aircond dalam bilik... Malas aku nak keluar.. Aku takut Ariq buat hal macam haritu... Diorg pun happy je duduk rumah... Asyik tengok cartoon dan main Ipad sampai lebam... Skrg ni  diorg gila browsing youtube... Qila akan suruh aku taip apa dia nak browse, then dia pilihlah mana video dia nak tengok terutama video Jack and The Pirate dan Peterpan... Suka gila dia tengok video Peterpan nyanyi lagu I Can Fly tu.... Hahaha... Berjam2 mengadap video tu mmg tak bosan... Tapi bila sesekali internet slow kena loading lama, dia mengamuk sikit.. "Mummy internet takde ek?? Lamanye loading..."

Iyolah, nanti komplen kat Daddy... Suruh Daddy subscribe internet paling laju dalam ini donia yek... :p

Sekarang Daddy ada kat Suez.. Setiap hari Daddy call... Kesian dia rindu kat Qila dan Ariq... Tak sabar betul dia nak balik... Sabar ye Daddy.... 3 bulan je lagi...... Qila pulak tetiba malam tadi nangis meratap merayu... Dia tu mulalah sendu kalau Daddy call... Dapat cakap dengan Daddy ngadu itu ini, terus dia rasa sedih.... Sian Qila... Mummy tahu Qila rindu kat Daddy.... Sabar ye sayang... Pejam celik pejam celik.... Tibalah hari kepulangan Daddy nanti.... Kita tunggu Daddy pulang ye sayang... Kalau kapal Daddy masuk Port Klang nanti, kita pergi jumpa Daddy ye sayang...

Hermm..... Esok masuk dah bulan May... Birthday Mummy, nenek dan Qila jatuh pada bulan May....

Cake dah ditempah... Khas untuk Qila... Potong kat school je.... No party lagi for this year... Tak bestlah Daddy takde... Kat school pun okay kan sayang???? Goodies bag masih belum fikir lagi......

Herm.. Cepatlah pukul 5pm... Tak sabar nak balik.............

3 ulasan:

mummY daniSha berkata...

wahhhh advanced nyer qila...danisha baru buat level 4 taun je heeee

Marsha~ berkata...

nenek dia yg beli buku tu sbb ade diskaun tuhari kat Popular... beli satu percuma satu kot.. tu yang dia belasah buat dah terus gian.. hehe

norhidana berkata...

heheheh ariq2 msti comel je...
aduhla qila sian dia... dh rindu sgt kt daddy yek... sbb tu akak pun kene kuat jgn tunjuk sedih nngis2 kalu rindu kt daddy nnti qila ikut heheheh...

take care kak