Rabu, April 18, 2012

Boboi Boy yang sendu..

Sabtu....

Ingat nak bangun lambat tapi nenek dah jerit2 suruh bangun sebab nak ajak cucu2 dia gi tengok Boboi Boy kat Dataran 1 Malaysia...

Choyyyyyyyyyyyyyyyyyy... Perlu ke???

Terpaksa gak Mummy mandikan bebudak ni cecepat dan terus gerak ke Pantai Klebang... Walaupun hujan turun renyai2 pada mulanya, tapi lepas tu terus tak hujan dah... 

Boboi Boy datang kat Submarine, Dataran 1 Malaysia... RM1.00 per entry... Bebudak RM0.50! 

Mari bergambar dulu.......
Ariq tengah makan kerepek free... Dapat kat entrance tadi... Ntah bila dia ambil pun aku tatau... Budak ni mmg tak tolak rezeki... Ihiks... Kakak ada lagi kat sana tgh kedek2 jalan dengan nenek dan Mama serta Kak Shameera....
Mulut mengunyah tapi tetap kontrol macho bergambar... Tu belakang Ariq tu submarine yo...
Masih menunggu maskot Boboi Boy yang masih tak muncul.... Bebudak ni dah excited...
Mummy suruh pandang camera, masing2 buah bodo je.... Cait!

Dan tibalah masa yang dinantikan.....

Tadaaaaaaaaa...
Penyelamat dunia... Boboi Boy!!!!

Aik... Dimana anak2 aku???!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadi bukan main tak sabar nak menunggu Boboi Boy keluar...

Hahahahaha...

Dah kujangka.... Dua2 PENAKUT!!!
Ariq lari dengan laju sembunyi belakang kakak2 yang ramai2 tu..... Termasuk telo dia....
Muka dah pucat lesi... Hahahahah.....
Terus lari ke khemah jual buah... 10 meter dari khemah Boboi Boy... Muahahaha.. Muka cuak lagi tu...

Qila?????
Sama gak... Duduk belakang bontot nenek...

Takut!

Dia kata..... "Dalam TV kecik je Mummy... Ni kenapa besau sangat????!"

Boahahahahahah... Dah nama pun maskot nak oi...

"Badan dia macam ada bulu jek."

Banyakle alasan kan... Puas dipaksa bergambar takde sorang pun dari anak2 aku yang sudi... Even Shameera pun takut...

Choooyyyy...

Sudahnye, gi jalan2 sebelah sana, naik kuda RM5 per ride, then terus balik rumah...

Ape daaa... :p

Sampai je rumah Qila cakap... "Mummy.... Kite belum ambil gambar dengan Yaya..." Buat muka nak nangis....

Aik...! Terus aku cakap.. "Yaya pun sama besar macam Boboi Boy tadi... Berani ke nak ambil gambar?"

Terus diam... Hahahaha... Sudahnye masing2 bawak balik belon Boboi Boy aje sorang satu... RM5 harganya... Haiyooo... Rumah dah macam fun fair penuh dengan belon jelah... :p

4 ulasan:

norhidana berkata...

hehehhee punyalah xcited, last2 dh kuar yg dinanti2 sume lari sembuyi yek...
aduhla... msti diaorang ingt tecik comel je cam dlm tv ek... aduhla ariq ngn qila

-cinta soFiaSafiya- berkata...

hahahahhahaa, sekali keluaq yg real..beselerak lari erk..^_^

misz_eyza berkata...

ekeke rasa eksaited tros ilang bila tgk yg sebenar yer..

eLL berkata...

walaupun cuak tetap comel si ariq