Rabu, April 04, 2012

Ariq dan Tom mmg tidak dpt dipisahkan....

Ini budak kan.... Sebelum tido Tom, bangun tido Tom.... Masa tidur pun dia sebut2 Tom.... Menggigau!! Aduhaaaaaaaaaaaaiii.... Puas Mummy kata,  this is Ipad lah..... Tetaaaaaaaaaaaap dia panggil TOM!
 Banyak applications yang dia main kat dalam ni, Mummy pun tak pernah bukak dan explore... Kadang2 bila dia stucks, dia akan tanye "Ami... Cane ni? Aliq tak andai ar..." Dengan nada paling manja sekali... Manalah hati Mummy tak cair.... Kadang2 Adik... Kadang2 Ayiq.. Kadang2 Aliq.. Pelat tak sudah2... Huhuhuhu... Ni posisi favorite dia untuk main Tom... Kaki lurus tegak.. Tak penat ke dik??
 Kalau Mummy sembunyikan Tom untuk di charge, dia sanggup menyeludup diam2 masuk bilik untuk cari Tom walaupun dalam gelap sekalipun.. Kalau terjumpa, sesenyaaaapppp je dia duduk diam just utk main Tom tu... Peluh2 dia main dalam gelap tu kan.... Duduk berjam2 mengadap Tom tu pun dia tak kisah.... Tapi Mummy yang sakit hati... Geram sangat sebab susah betul nak disiplinkan dia untuk kurangkan main Tom ni....
 Nenek kata, lama2 nanti boleh bongkok sabut tau main Tom tu... Tapi, ade ke Ariq nak kesah nenek oi??? Huhuhuhu....
Mummy panggil pun dia buat bodo je..... Nak bagi gentel siku pun dia tak heran.... Geram!
Tengok molot dia.... Geram sangat rasa nak jentik2 je.... Hahahaha...
Tengok hidung dia... Rasa nak lastik je...
Cer tengok telinga dia rasa nak geget2 jek...
 Ohye, Ariq suka sangat main baking cakes or cookies apps dalam Tom ni... Siap dia tunjuk kat nenek (belah Daddy) cara dia adun tepung, gula dan butter then gelek2 tepung sampai leper then cetak mcm2 bentuk cookies ... Tergamam dan terpegun nenek tengok.. Hahahahaha.... Dengan bangga Ariq cakap "Nek! Aliq acak nek... Aliq acak..." (Ariq masak nek, Ariq masak..)

Manalah nenek tak sayang cucu dia nan saorang ni... Ikut jejak langkah dia kaaaaaaaann.. Pandai masak! Hahahahah...

Sekarang barulah nenek tahu 'kehebatan' Tom ni kaaannn.. Selalunye dia heran apelah cucu aku dok mengadap game ni dr pagi sampai petang.. Haahahahahaha... Bukan sekadar game ye nenek... Ni game alaf baru ni... Main roller coaster pun boleh dalam ni haaa... Tu belum tgk Ariq belajar shuffle kat Youtube ye... Memang gelak buaya ar nenek dan atuk tengok... Muahahaha..
Tangan kanan main game lari2, tangan kiri tengah tepis tangan Mummy yang tengah tarik hidung dia... Hehehehe...

Kalau ade rezeki nak beli Ipad HD lah... Untuk diri sendiri sebab yang ada ni dah lunyai dikerjakan Qila dan Ariq... :( Erk.. Ke nak tunggu Ipad3 ek?? Samsung Note pun okaaaaaaaay kowt..

Oppsss.. Daddy dah jeling tu... Daaaaaaaaaaaaa....

7 ulasan:

Ana berkata...

game apa nie ekk..nnt nk try dload tgk auni suka x..leka ariq yekk main nie..hihi

Marsha~ berkata...

Dia tak main game yg sama pun ni... Kejap2 tukar kejap2 tukar, akak pun tk brp perasan dia main yg mana.. Yg pasti everymonth mmg download byk apps baru utk dia. Akak byk download kids learning apps, games jarang download.. mana apps yg free habis akak install.. So diorg akan pilih dan explore sendiri mana diorg suka main.. Setakat ni sumelah diorg suka..

mariaariffbaby.com berkata...

sama la ngan ecah. sampai mak dia pun tercenggang..ada ek game tuh kat ipad ku :p

norhidana berkata...

bdk2 zmn skrg nih makin pandai dh.... mcm2 dia blh bt...
tak pyh ajar pun dia tau godeh2...
clever ariq

VEE berkata...

Salam perkenalan...saya suka baca blog ni..saya mula baca blog ni dari qila baby lagi..take care ;)

VEE berkata...

Salam perkenalan..saya suka baca blog ni..saya ikut blog ni dari qila baby lagi..take care ;)

Aida berkata...

Bebudak sekarang x payah ajarkan.. Laju je dorang ni tau nak guna...