Isnin, April 09, 2012

Adik nak ace iwat abar!!

Khamis lepas, hari kedua Ariq praktis duduk rumah baby sitter... Hari kedua tu, Ariq duduk sampai petang.. Dalam pukul 4 lebih, bibik gi sana ambil Ariq..  Disebabkan rumah baby sitter selang 2 3 rumah dengan rumah nenek, so kami singgah lepak sana sampaile malam..

Petang2, memang syiok lepak kat area sini sebab berangin.. Sini jugak port lepak atuk dan nenek untuk baca paper.. So Mummy pun baca lah paper kat sini... Atuk memang langgan Metro je setiap hari.. Si Ariq ni mmg akan tiru apa yang orang lain buat.. So dia pun sama lorat nak baca paper....

"Adik nak ace iwat abar!!"

Adik nak baca surat khabar, katanya.... Tapi mana boleh kaannn... Nanti berkecai dia sepahkan so Mummy bagile surat khabar tarikh semalamnya untuk dia 'baca'...
 Hahahahaha.. Tak sangka dia 'baca' betul2... Mummy ingat dia just nak buat main je paper tu.... Selalunya dia akan kirai2 kan paper tu sampai berterabur satu rumah.. Tapi this time, dia baca betul2 pulak.. Style sama mcm Mummy..... Cuma Mummy duduk atas sofa, dia duduk kat bawah...

Siap selak sehelai-sehelai...... Macamlah real je kan....
Mummy geget tangan tu nak???!

Haihhh.. Tak sabar nak tunggu Daddy balik.... Nak bawak anak2 Mummy jenjalan naik plane... Kalau dulu Qila yang beria-ia nak naik plane.. Tapi kali ni Ariq tu haaa... Setiap kali aeroplane lalu atas rumah, berkejaran dia berlari ke luar nak tengok... Selalunya yang lalu atas tu adalah Firefly... Sabar ye sayang, Daddy balik nanti kite naik plane lagi... Sekarang Melaka dah ada flight ke Penang... :)

Lama jugak tak gi Penang.. Mesti best..

Oklah... Rindu pulak tengok gambar ni lama2...

7 ulasan:

misz_eyza berkata...

hehe serius tue ariq baca...macam betul2 paham jer.

Ainul Hayat berkata...

Bila daddy nye balik kak? Mesti kemain seronok ariq n qila nanti dapat naik plane....yippie..

Marsha~ berkata...

Lama lagi... Bulan puasa nanti br balik InsyaAllah..

Tanpa Nama berkata...

penang? jgn lupa roger sayeeee : )

~norsham~

Aida berkata...

Comelnya ariq bila mcm ni!! Cepat besar ariq...

Anasaliza berkata...

Balik msia nnt kami ke penang..nk jjcm kt sana..hihihi

-oP_ida- berkata...

mai..mai..penang...kita pekena pasemboq,laksa,gulai kari kepala ikan..mee mamak..hihihiih

akak, dtg lah sini..leh jmpak...