Khamis, Mac 22, 2012

Tiga parcel dari empat negara....

Hahahahaha... Tajuk poyo gila okay..... Tapi itulah kenyataan uols.... Bak kata opismate aku, kenyataan mmg  pahit untuk ditelan so telan jelah.... Muehehehehehe...

Semalam dan minggu lepas aku dapat semua parcels yang aku nantikan selama ini... Ecehwah... Dari empat buah negara gittuewww.. Haaaaa.... Ni lah untungnya kalau ade kronies yang selalu gi holiday overseas sana sini... Nak kirim barang, cakap sahajer... Kronies tentu akan belikan.... Tanpa cost tambahan lagi.... Kawan2 yg duduk overseas pun banyak tak terkira tapi nak bayar postage barang ke sini, eh tak payahle kan nak membazir duit.... Tunggu jelah sesiapa yang holiday ke sana, kirim je... Lebih murah dan lebih jimat cost postage..... Huhuhu...

Dasar pengambil kesempatan... Hahahahaha....

Parcel pertama dapat minggu lepas adelah dari kronies tersayang iaitu tak lain tak bukan Wynn, founder of Coachlover 1980.. Eceh.... Datang khassssssssssssss dari Bangkok, Thailand....
Taraaaaaaaaaaa.... Tapi ni dia tak jual kat butik online dia ye uols... Dia gi vacation ke outstation ek ke Bangkok last few months... Aku mintak dia belikan sesuatu di Hard Rock Cafe Bangkok....
Taraaaaaaaa..... Merah menyala untuk sang diva... Kelabu manja untuk sang menteri kewangan.. Ihiks.... Tapi mak punye lebih mahal dari Tuan menteri punye.. :) Jangan marah eh Bi....... I love U still meh.... Bertambahlah koleksi baju HRC aku... Ni baru namanya peminat tegar ye... Kalau kau baru beli SEHELAI sahajor, tapi dah mengaku peminat setia sesuatu brand itu, sila lah tarik balik kenyataan tu ye... Sedih uols... Sedih!

Eh saje bikin panassss...

Orait!! Nak tengok parcel kedua???

Terbang khasssssssssssssssss dari Las Vegas, US uolssssssss...  Fresh from oven gituuu... Feeling2 Anita Sarawak gituuuu... Akekekeke...
Taraaaaaaaa.... Tapi takdelah straight dari sana kan... Ni kronies aku yang satu lagi iaitu Faznor, dia gi holiday ke LA minggu lepas so dia belikan lah sesuatu untuk aku yang tak kemana2 ni... Huhuhuhu...
Packaging sangat sweet.... Kan???
Hehehehe.... Tak pernah terfikir pun nak beli ni tapi belasah.....
Coach Lanyard ID Holder.... Suka sangat!!!!!! Tak hover dan tak mengada sangat.... Terus pakai on the spot.. Ngeee....
Yang aku pakai sekarang ni boleh simpan masuk arkib sebab ni pun bukan senang nak dapat taw.... :) Ni pun aku sayang....

Dan benda kedua yang aku kirim adelah ini :-
Coach Signature Optic Large Flap Wristlet Khaki/Gold..

Ni pun tak pernah terfikir nak beli pun... Saje mengada habiskan duit... Huhuhuhu... Senang kan nak keluar kemana2 just bawak IC, Lesen, duit dan BB... Tak perlu bawak handbag kan... Simple yet vouge sikit... Hehehehe...
Dalam dia pun banyak compartment.. Suka!!!

Puas hati................ :)

Dannnnnnn....... Parcel ketigaaaaaaa.... Haih... penat dah nak taip ni.....

Diterbangkan dari negara jiran sahajor tapi merangkumi juga souvenir dari Australia.... Ngeeeeee....
Ini parcel terakhir dari kronies jugek iaitu Owne..... Dia gi holiday ke Jakarka, Indonesia last month... Ape lagi............ Kirim!!!!!!!
Ni souvenir je.... Kanan dari Aussie from Cerap yang tengah sambung PhD kat sana... Tenkiu Ceraaaaaaaaaappp!!!  Muachs!! Yang bottle opener sebelah kiri tu dari Owne lah tu... Masa dia gi Bali dulu kot...
Ohye, aku kirim leather casing for my Ipad2.... Owne beli kat Jakarta... Sana murahlah banding kat sini... Dan lebih banyak choice...
This time purple adelah pilihan hati sebab hijau dah ade dua, magenta pun dah ada satu... So purple is the best choice... :)
Cantik dan sedikit diva... Eheksss.... Dalam dia kemasan baldu gituuu... So tak senang kotor.... Lembut sangat....
Senang nak nonton movie.... :)

Okay.... Sekian sahaje parcels presentation dari saye ... Hahahahaa.. Tunggu dari sang suami punye pulak..... Tapi selalunye kalau dia beli apa2, jarang dia post... Dia akan bawak balik sekali harung... Beg dia kat besar macam dia gak... Huhuhu...

Terima kasih ye Wynn, Faznor dan Owne kerana sudi melayan karenah kawanmu nan seorang ini.... Mak sangat2 hargai jasa uols... Huhuhu...

Next????!!

No... Sila stop beli yang bukan2 ye.... Sekarang masa untuk saving for our next vacation trip dan renovate rumah sahaja... Please Marsha sila lah saving!!! Lagipun rasanya tiada lagi apa nak dibeli walaupun Faznor kata dia nak ke London-Paris next month! Huwaaaaaaaaaaa............

Tapiiiii.......... Tengoklah dulu kot... Heuhuehuehuehuehuehuhe....

9 ulasan:

misz_eyza berkata...

ekekeke yer ker kak tanak beli dah....godaan london - paris tue hehe..

norhidana berkata...

syoknyer kak... tp sume utk mummy je... utk ariq ngn qila mana? ooo ngelat yek...

myaishahhafiz berkata...

byknya parcel yg awk dpt... :)

Marsha~ berkata...

Dana... Qila dan Ariq setiap minggu dpt toys... kali ni biar bagi can Mummy lah pulak.. Ihikss

elya ezrin berkata...

'baru beli sehelai dah ngaku peminat setia.' hikhik i loikeee your statement kak, dari yg akak post kat fb haritu lagi saya dah suke, mmg zassss! tajam & padat :p btw mmg cantik wristlet coach tu, taste sgt!

Lelord berkata...

nyahhh aku selalu skodeng lanyard tp nk wat camne aku dh lama x kije kan hahaha agak kalau aku pakai kat umah tak over sgt kan

raihan berkata...

aussie ooi oooi oooiiii. rindu.. ekekeke

gee ryder berkata...

i loike hrc!
eh parcel dari aku tak masuk sekali ke? :p

Ana admi berkata...

Bestnyeee....nk kirim barang M.A.C.. :p