Khamis, Mac 15, 2012

Sikit sikit merajuk.. Sikit sikit merajukkkkk

Kat rumah kan, dia lah paling nakal............

Kalau Mummy tengah relax2 kat sofa, dia mesti akan panjat sofa, then panjat badan Mummy then bergusti dengan Mummy.... Kalau Mummy baring atas katil ke... Depan TV keee... Dia mesti akan duduk atas perut Mummy then angkat tangan dia goyang2 mcm cow boy pusing tali nak tangkap horse... 

Takpun, dia akan pijak kaki or betis Mummy then diri atas betis Mummy.... Sakit sangat ooo... Lagi kite cakap sakit, lagi dia suka taw... Tu belum Mummy jerit sakit, laggiiiiiiiiiiii dia suka sampai terbahak2 dia tertawa...

Dia ni pantang dengar muzik... Dia mesti goyang twist dia tu... Tak pun dia buat break dance atau street dance dia tu... Kepala ke bawah, kaki naik atas... Kalau muka dia tersembam ke lantai, dia meraung menangis macam lah Mummy yang buat dia jatuh....

Kalau gaduh dengan kakak, Ariq akan menangis menjerit marah + merajuk... Nyaring dan ada high pitch yang sangat membingitkan telinga... Nenek kata macam bunyi kucing jantang mengiau masa bergaduh...

Dia cukup geli kalau ade semut or binatang kecil terkena bahagian badan dia..... Mesti dia lari kat kita utk mintak tolong....

Dia suka bercerita tapi satu hape pun Mummy tak faham sebab dia pelat... Dia suka sangat makan kudap2 sambil tengok TV... Suka makan apple... 

Dia suka port bawah ketiak Mummy sambil gentel siku kalau menyusu... Malam2 dia mmg susah nak tidur dengan peaceful sebab selalunye akan bergusti atas katil sebelum dia terlelap... Bergusti adalah style dia lullaby diri sendiri... Pelik, tapi benar... Tu sebab Mummy selalu sakit2 badan sebab kena gusti dengan Ariq... :(

Ohye, dia juga kuat merajukkkkk... Kalau kena babap, dia tak merajuk.. Tapi kalau Mummy marah or tengking dia sikit, dia mesti merajukkk...
Dia mesti merajuk terlangkup macam ni...... Tunggu kita pujuk dia.....
Selagi tak pujuk, selagi Mummy tak kata "Meh Mummy sayang meh..." Dia takkan bangun.... Dia tak nangis pun ni, saje ngada terlangkupkan muka macam tu....

Kalau dia sedih betul, baru dia nangis... Hehehe..

Ariq oh Ariq..... Suka sangat dia merungut "Ami niiiii..." kalau dah penat bergurau dengan Mummy... Manja sangat..... Heheheheh... 

Mummy juga suka sangat tengok muka dan bibir merah Ariq bila dia melasak tu... Mummy suka geget hidung dia sampai dia nangis.. Suka geget kaki dumpuk dia sampai dia meraung... Suka babap punggong dia sampai dia marah.. Hahahaha...

Ariq busyuk.... Jangan nakal2 eh sayang... Dah besar jaga kakak baik2 tau.... Mummy dan Daddy sayangggggg sangat kat Ariq!!

Jangan kuat sangat merajuk.. Ariq tu boy.... Dan jangan nakal melasak sangat... Ariq tu bukan kecik lagi.... Mummy sunat baru kau tau...

3 ulasan:

Aida berkata...

Ala-ala encemmm ni merajuk.. Lain kali merajuk, dtg rumah aunty ye.. Aunty suka sangat kalau jadi menanti aunty.. Ehhh.. Nanti aunty kena produce dulu baby girl ala-ala suri.. Baru sesuai..

norhidana berkata...

heheheh.... si ensem ariq ngajuk yek...
sian mummy tau ariq dera dia, majuk sbb nk tarik perhatian mummy lah tu kan... ariq2

Elyn Sani berkata...

owh anak jantan peel mmg camni ek. suka2 je nk smack down mak sendiri. smpkan aku nak tgk tv pun x senang. aku igt anak aku ni pelik muahahhaha rupenye normal!!