Isnin, Mac 05, 2012

Port Klang lagi uolssss...

Jumaat lepas, kami ke Port Klang lagi... Eh this time bukan le nak jumpa Daddy lagi ye... Huhuhuhu... Hari tu cousin aku nikah daaa... So berkonvoilah kami relatives dari Melaka ke Port Klang tu... Adoyaaaiii.. Nak termuntah aku tengok Kesas Highway tu uols... Bosan wey.. :p Nasib baik bebudak berdua ni tidur half way.. Dah sampai Seremban kot baru diorg terjaga.... 
Masa ni dah sampai Kg Raja Uda.. Tengah stop kat traffic light... Rumah mak sedara aku ni kat Kg Raja Uda. Sangat bengang sebab org lain yang lembab terhegeh2, kami terlepas majlis nikah! Sampai je pengantin tgh bergambar... Hampehsss...
Anak Mummy yg mashma sebab baru bangun tido... Memula dia duduk kat booster depan.. Tapi bila dah bangun sibuk nak main dgn Kak Shameera kat belakang... Macam tongkang pecah kereta siap bergoyang2 bagai.. Sampai aku menjerit macam komander askar okay suruh diorg senyap... Haiyooo...
Segala mak nenek bantal semua bawak... Harus kiasu kan nak overnight kat homestay yang kite tak tahu okay ke tak kan... Harus free uols.. Jangan banyak komplen!

Sorry ye... Tiada gambar pengantin masa nikah tu semua... Takde mood nak ambil gambar sebab penat.. Dengan Ariq yang adoyaaaiii... Malas nak cerita.. :p

Esoknya bersanding....... Panas uols... Huhuhu.. Walaupun ada bibik, aku tak sepatutnya melaram dengan kebaya gi wedding mcm2 ni lah... Tersingkap kain mak uols mengejar Ariq yang menyerbu naik ke pelamin masa pengantin tengah bersanding... Pergghhhh!!! Bibik tengah makan masa tu... Aku dengan tak sempat makan pun... Bertuah punye anak... Kau makan ape ni nak oi boleh jadi sampai macam ni..... Huhuhuhu... Aku risau dia terlanggar bekas tepung tawar tu aje... Malu wey maluuuu.. Dahle tahun lepas masa Emi kahwin Daddy terpijak lampu pelamin sampai pecah berderai.. Tahun ni Ariq pulak bikin onar.... Choyyyy.....
Kakak jugak good girl... Dah anak dara le katakan........ Kemain sexy haritu.. Cuaca pun panas.. Feeling2 diva tak tahan panas gittuew... Siap tayang ketiak tunjuk peace... Huhuhuhu... Dress ad hoc ni baru dibeli malam sebelum datang ke Port Klang ni..... :)
Suka sangat gambar ni.... Qila nampak sweet dan matured... Omg... Rasa mcm Mummy punye anak dara ni dah besar panjang.. Rasa tua pulak diri ini.... Huhuhuhuh.... Ohye, dia asyikle pusing2 nak bagi kembang dress dia tu.. Aiyoo anak... Siapa yang ajar kamu??? Jangan buat lagi ye... :p
Dan dah mula nak berkawan dengan boy.... Amboiiiiiiiiiiiiiiiiii.... Tangan tu letak kat mana tu???

Gambar Ariq satu sen pun takde... Hahahahaha.. Bayangkanlah kemana dia asyik menghilang..
Ohye, ini antara door gift yang kami dapat masa majlis marhaban.. Ihiks.. Comel kan?? Ariq sedih tengok angry bird ni.. Siap cakap "Iye (dia) syedihhh.." Alahaiii.. Kuntum jugak anak aku ni....
 
Majlis berendoi anak cousin aku.. Kira anak buah pengantin lah ni.. Hehehehe..
 Cake pngenati yang berat gilo.... Almost 10kg!! Perrggghh... Fondant kot... Mestilah berat kot.. :)
The whole pelamin.. Oklah not bad kan... Nasib baik tak hujan kilat guruh berdentum macam hari sebelumnya.. Kalau tak, aku pun takut nak duduk luar... Pelamin pun siap ade cermin bagai... Harussssssss cuak uols!! Huhuhu
Ni dah lepas majlsi bersanding... Ko tengok... Entah bila masa dia naik bersanding atas ni aku pun tatau..... Sampai dua sekali pengantin lelaki.. Muhahahahahaha...
Dan masa nilah budak ni dah tak larat dah... Ariq dah pengsan kat dalam bilik... Qila masih menahan mata ngantuk dia tu... Kat sini pun jadi buat baring kan...
Tau pulak segan Mummy ambil gambar dia... Kami tak stay lama... Terpaksa balik Melaka awal sebab tunang adik aku ikut sekali.. Dia nak terus balik Pontian malam tu jugak... Kesian pulak kalau balik lewat kan... Kami terlepas banyak games dan moment best pastu... Siap ade poco2 bagai... Rugi sangat... Takpelah..... Takde rezeki nak buat macam mana... :(

Next is wedding adik aku..... Mama dah siap sibuk prepare itu ini.... InsyaAllah March tahun depan.... :)

Macam manelah rupa adik aku bersanding nanti ek.. Mesti dia asyik gelak dan buat lawak je kat atas pelamin... Macam manelah muka dia kalau bergambar nanti kan?? Mesti poyo je.. Muahahahahah...

Ok bye!

5 ulasan:

Aida berkata...

Lawa lah dress Qila!! Suka tengok.. Yg pengantin tu bg doorgift tu soft toy ke? Sedih plak kan..

Marsha~ berkata...

Doorgifts banyak.. Dalam paperbag tu ade cookies, bunga telur, gula2 pastu ada pulak angry bird ni... bukan bagi angry bird tu satu je.. hehehe

~~Sue eLLa~~ berkata...

hai princess QIla....hamboiii qila..dua jejaka ok nak naik pelamin ngn qila..hahaha...

norhidana berkata...

apasal gmbr ariq tarak? hehhehe qila mmg nmpak matured lah... tak seksi sgt lah baju tuh kak... still comei sgt...

cantik lah dia bg doorgift angry bird tuh heheh...budak2 suke lah

YaYaNsMuM berkata...

Wahh! Qila sexy taw...kalah pengantin.hehe.smpt lg tgkp gmbr iat traffic lite yer, hehe