Isnin, Mac 12, 2012

Hahahaha.. Macam kenal je gambar ni kan???

Siapa ingat lagi dengan gambar ni????????
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Macam familiar kan?? Ahaksss.....

Beberapa bulan dulu heboh satu Malaya (eceh macam kau fofular kaaaaaaannnsss), gambar anak2 aku sedang menonton TV telah disalahgunakan oleh orang yang tak bertanggungjawap untuk menghentam si Eskay dan konco2 dia pasal isu video lucah si DSAI tu... Memang sebijik macam nilah gambar anak2 aku dulu... Diorg curi gambar anak2 aku dari blog ni then edited kemudian publish kat facebook secara besar-besaran... Tapi masa tu gambar diorg kat rumah lama... Waktu yang sama, gambar diambil ketika anak2 aku bangun pagi dan tgk khusyuk cartoon.... Hehehehe.. Tapi diorg edited, anak2 aku tengah tengok video lucah si Eskay tu... Sengal kaaannn.. Vodoh punye orang, menggunakan kanak2 tak berdosa ni untuk hentam org lain... Bengang aku...

Tu dulu, aku dah maafkan orang tu sebab dia pun dah minta maaf dan benda ni pun dah lepas... Silap aku jugak tak letak watermark kat semua gambar2 aku.. Itulah risiko yang perlu aku tanggung kalau letak gambar anak2 kat blog mahupun facebook.. Orang boleh super imposed dan salahgunakan gambar tu... Nasiblah kan, aku yang terkena so harus lebih berjaga2 lah lepas ni....

So semalam, bila diorg tengah syiok tengok TV, aku tengok diorg, eh macamle familiar je situasinya... Hehehehe...... Terus aku ambil gambar.....

Anak2 aku ni, kalau tengok cartoon memang khusyuk... Bagus jugak sebab masa ni lah aku boleh buat banyak kerja...
Pagi Sabtu tu aku trim rambut depan anak2 aku so nampak kemas sikit... Rambut Qila dan Ariq dah macam nak sama je, cuma rambut Qila lebih hitam dari rambut Ariq... Rambut Ariq lebih halus dan perang sikit...

Dan lucky rambut diorg lurus so senang aku nak trim... :)
Sambil tgk TV, berpiring2 biskut sapu butter habis licin...
Dua2 masih belum mandi walaupun dah dekat pukul 10 pagi.... Hehehehehe....

Ohye, sekarang aku sibuk dengan project baru.. Aku sedang compile semua gambar2 anak2 aku untuk print.. Aku nak susun gambar dirog sejak baby sampai sekarang... Walaupun ada soft copy, tapi aku rasa perlu juga hard copy sebab lebih puas nak tengok... Aku pun dah sediakan ruang kat rumah ni untuk susun semua album2 gambar aku, Bi dan anak2 aku....

Untuk permulaan, ni adalah album untuk gambar2 Qila masa baby.....
Untuk Ariq belum start lagi.. Ada beribu2 gambar diorg noks.. Takkan nak print sekaligus, tokeh balak pun bankrup! Slow2 ye.... Tapi yg pasti, every month aku akan hantar print beberapa ratus gambar terpilih untuk disusun di dalam album.. :) Tak sabar nak tunjuk hasilnya nanti..... Agaknye berapa puluh album gambar nak kena beli ek????

Masa tengah belek2 gambar dari album nikah, ternampak pulak gambar ni.......
Kurusnyeeeeeeeeeeeee Bi masa tu... Agegegegegegege.... Tulang leher aku pun tersembul... Kurusnye kami...

Muehehehehe....

p/s : Rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kat Bi... :(

10 ulasan:

Lelord berkata...

hah? ada ek pesal wa tatau

myaishahhafiz berkata...

cantil album gambaq qila

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

owh!ader erk?disalahguna??? Ish2 ngerinye.klu stkt pjm tk edit bagai,tkpelh, ni edit2 pulak dh.cesss!

ajuramli berkata...

kiut la pic qila...sebiji muke daddy dia...

Dhaniya ShahNiza berkata...

Khusyuk sungguh la ank2 akk tgk tb..tahan plak dorang tgk tb mendongak camtu.. :)

gee ryder berkata...

haaa??? aku tak tau cite pun pasal gambar tu...tertinggal flight betulla ni...
ko boleh saman dorang juta2 nok! wakakaka

Marsha~ berkata...

tak boleh nok.... dia pun copy dr org lain... org yg sebenar mmg terer bab ni.. aku dah report kat SKMM, tp diorg takbleh buat apa sbb facebook bukan website based kat malaysia.. mmg takleh nak buat apa sbb mamat tu pun dah deleted gmbr tu lepas aku suruh.. so lepas mcm tu jelah...

norhidana berkata...

aduhla manusia,suke bebeno nk amik kesempatan... budak2 baik comel nengok tv pun nk ekpoitasi... huhuhui

mstti syahdu kan kak kalu tgk album budak2 tu nntikan...

*heheheh kurus gile akak masa muda2 tuh...

~~Sue eLLa~~ berkata...

ceh....ada ke curi gmbr org pastu buat bnda n salah guna ......grrrrr!

anasaliza berkata...

Erkkk..apesal ana xtau lakk..kureng asam itu org!!

Mmg kena print kan kak, kalau softcopy bila2 masa leh rosak or hilang..kalau ada hardcopy at least ada backup n leh tgk2 bila2 masa..