Rabu, Mac 21, 2012

From immigration with LOVE!

Hi peeps.. Ceh geli je kan nak ber peeps bagai.. Hahahaha.. Ohye, aku skrg ni kat immigration.. Renew permit bibik tersayang.. Hahaha.. Ko ado?? Sayanglah sangat kan... Baru pagi tadi aku marah dia sbb masak nasi goreng cili padi tak masuk telo... Hanya kerana sebijik telo mak sentaaaappp.. Choy sangat... Boleh plak dia gi salahkan mak aku konon mak aku suruh pantang tak bagi makan telo.. Tetiba kaaannnssss.. Padehal bukan mak aku ade pon time dia masak.. Masa ni lah nak tunjuk taat kan.. Benda lain aku pesan berbakul2 takde pulak dia nak ingat or dengar kannnss... Tetiba pandai lak kaver line mak aku suh pantang makan..

Sentaaaaaapppppp... Dasar...


Takleh nak marah lebih2 kang ade je drop komen ckp aku ni tak reti bersyukur.... Huhuhu..

Oklah, mari bersyukur skrg!

Ohye.. Levi pembantu rumah dah naik ek... Aku ingat dah masuk tahun ketiga ni permit makin murah.. Sekalinya nan hadooo.. Last year aku renew permit baru je rm445 sahaja... This year, aku hingat lah maybe tak lebih dari rm400 kannnsss.. Konfiden duhet cukup je dlm purse ni.. Selamba je aku berdiri depan kaunter tu nak bayar kan... Sekali, rm495 uolssss!!!! Korek2 purse short rm10 pulek!!! Nguehehehe... Terpaksa turun jap level 1 gi atm machine!! Choooooyyyyy.... Nasib baik atm tu berfungsi kan kalau taaaakkk.. Malas lah mak nak bayangkan..

Bila tengok notice board nampak bayaran Levi setahun dah naik ke rm410!! Dulu tak sampai rm400 pun.... Nyampah...

Pastu masa menunggu permit siap adelah lebih kurang 1 jam... Sangap der nak tunggu kat sini... Menyesal tak bawak novel aku kat opis tu.. Terpaksalah mengentel BB ni ha jers.. So terus update blog!

Haih... Aku akan bibikless for next 2 months.. Bibik aku nak balik bercuti.. Naik Air Asia uolsss.. Ko hado???

Tataulah ntah iye ntah tidak dia nak dtg balik.. Tp disebabkan dia blik naik flight, forsure dia tak dpt bawak balik sume brg2 dia pun.. Limited to 30kgs only.. So byk brg dia kena tinggal so harapan utk dia dtg balik adalah besar lah kot.. Dia pun kata duhet yang dikumpul 2 tahun ni masih belum cukup utk dia beli rumah dan kereta... Haaaaaa.... Kau kumpul duit 20 tahun pun blom tentu dpt beli rumah dan kereta cash hokayyyyy.. Bibik ko keje 2 3 tahun je dah dapat beli semua tu... CASH lagi.... Insaf tak???

Hahahaha... Skrg siapa yg lebih kaya??? Muahahahaha...

Entah2 balik Medan nanti, dia jadi mem besar kat sana sebab dah jutawan... Huuhuhuhu... Tu sbb nak balik naik flight.. Baru feeling jutawan kannnsss.. Ape kehlas naik tongkang!

Adoooiiii... Bila nak siap ni.. Rasa mcm nak lari bawah jap nak tukar IC baru tp muka dah berminyak, make up dah cair.. Nanti amik gmbr tak canthek pulak... Next time lah... Huhu.. Ngada je...

Ohye, anak2 aku akan duduk dgn baby sitter for this coming 2 months.. Sedih sgt.. Mcm manelah Qila dgn Ariq nanti ek.. Nangis ke tak nanti.. Dah besar panjang ni baru nak merasa duduk baby sitter memanglah diorg tak biasa... Ariq akan duduk full time dan Qila half day sbb dia pergi school waktu pagi... Sedih sgt nak tinggalkan diorg kat baby sitter sbb aku tak kenal pun siapa orgnya.. MIL yang carikan dan selang 4 5 rumah je dr rumah dia.. Anything hopefully dia boleh tgkkan.. Tapi aku tetap risau dan sedih.. Kesian anak2 aku.. Mesti susah nak tidur dan tgk cartoon... :( Memang tak dpt main gadgets masing2 lah sbb ada kids lain yg org tu jaga so takut berebut plak nanti...

Sedihnyeeee.... :(

Huwaaaa.. Okaylah.. Mak dah lenguh menaip pakai BB ni noks... ;(

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

1 ulasan:

shu berkata...

..xdpt nk dbygkan klu bibikku pulak nk balik bcuti..huhu...